Која песна ја одбележа 2008ма?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Која песна беше најслушана оваа година?

• Mercy - Duffy

Гласови: 8 5,2%
  • I kissed a girl - Katty Pery

Гласови: 27 17,4%
  • Игри без граници - Тоше

Гласови: 31 20,0%
  • I'll do you like a truck - Geo Da Silva

Гласови: 13 8,4%
  • The Hardest Thing - Тоше

• So what - Pink

Гласови: 5 3,2%
  • In and out of Love - Armin Van Buuren

• If I were a boy - Beyonce

Гласови: 1 0,6%
  • 4 minutes - Madonna и Justin

Гласови: 8 5,2%

• Вкупно гласачи
    155
Кид Рок - all summer long и Феноменоменално од Чира:vozbud:

in and out of love - van buuren - definitivno nesto najdobro :)

Кажувате песни кои не се задржаа ни двоцифрен број на недели на топлистите. Значи песни, кои ви се во посвежите сеќавања. :)

Една од песните која ја одбележа 2008 година е I'm yours од Џејсон Мраз, и остана најдолго (околу 35 недели) во топ 20 по листите низ светот. Американците лудуваат скоро сличен временски период на тралалајките Лижафче - Lil Wayne, 4 минути - Madona и Лезбејка сум од Katy Perry, а јас? Јас не можам да се донаслушам песни oд славеите кој изникнаа од Островото. Значи зборувам општо, за цела 2008 година, а не за некои летни хитчиња на кои сум се журкал во тој период од годината. Ајде да не биде дека само зборам напразно, еден комбиниран топ 5... тежок избор, па вака некако би изгледал.

Coldplay - Viva La Vida
Duffy - Mercy
The Verve - Love Is Noise
Преработката на September - Cry for you
Sam Sparro - Black & Gold

И секако навлегов, уште малце да посолам памет, :) Едно е кога слушаш/гледаш песна целосно обработена, зачинета со некој си визуелни ефекти на ТВ/youtube-спотови, а сосем друго е песна на радио. Кога ќе знаеш, секој ден... точно во колку часот ја вртат песната, тогаш магијата на радио хитот те фатила и тебе. :back:

Една од песните која ја одбележа 2008 година е I'm yours од Џејсон Мраз, и остана најдолго (околу 35 недели) во топ 20 по листите низ светот.

Како ооо како можев да ја заборавам песнава.:nesvest: Ќе се самозапалам. Една од моите омилени песни ever, една од најслатките песни, јас ја заборавив. *Во паника трча да бара Биобил*

Coldplay - Viva La Vida
Duffy - Mercy

И јас ги сакам песниве. Duffy ми е апсолутен хит годинава воопшто, а последниов месец ептен се заразив со Viva La Vida.Кога сме веќе кај Viva La Vida, ќе биде ли некој љубезен да ми каже зашто се вика песната Viva La Vida, кога како што јас приметив никаде не се спомнува изразот?

*Јове, не сакам да мислиш дека сум stalker, така ми налета твојот пост.:)

Metallica - The day that never comes

Лично мене кои ми беа песни шо ми ја одбележаа годината,не оние кои биле највртени по радиа.
Robert Miles - Naked and Sacred
ATB-Trilogy(The final chapter)
ATB-Dooleys world
ATB-Some things just are the way they are
ATB-Stars come out
ATB - A Dream About You
И скоро цел албум Trilogy.

Coldplay - Viva La Vida
Duffy - Mercy

Брао ѕвер, кај ти текнаа :)

Иако не слушам таква музика, сепак сакал нејќел, ќе ја чуеш по коли, радија, телефони, таксија,итн...:icon_lol:

btw мене ми остана онака во успомен и дуго сечавање песМата од Тошка - Игри без граници како и (не бива без амбиенталовача) Shpongle - Around the world in a tea daze :wink:

Coldplay - Viva La Vida
Tanya Stevens - It's a Pity

Мои фаворити, а мислам дека и највртени. А од горепонудените, Армин Ван Бурен, со песната што ја мразам.

Уф како ли ја заборавив It's a pity.И Viva la Vida е добра, ама оваа првава не знам како ја заборавив.Дефинитивно една од песните што ја одбележа годината за мене.Може не се сетив зашто се појави во првите месеци, а во сеќавањето ми останале само поновите...

I kissed a girl :pipi:
Мислам дека на секој 5 минути ја слушав по телевизии, радиа или од нечиj телефон или МП3 :pos:

Ништо од ова не слушнаф ... али ми прај кеиф она 16 годишнана шо ја пеј нотинг свит абаут ме:pipi:

pa gi imase mnogu ali mislam deka najvekje se vrtea MORANDI-Angels i ARMIN VAN BUUREN-in and out of love (:

Абе како може In & Out of love коа траката ја изадија по радиа пред месец дена?!?!?!?!?

Абе како може In & Out of love коа траката ја изадија по радиа пред месец дена?!?!?!?!?

Може, може, зашто не е битно дали е пред месец или два, некој можеби таа песна му е најголем хит годинава. Издадена е 2008, тоа е битното.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom