Која марка на лаптопи е најдобра?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување

Според мене најдобра марка на лаптоп е:

• HP

Гласови: 10 9,3%
  • Dell

Гласови: 29 26,9%
  • Acer

Гласови: 9 8,3%
  • Asus

Гласови: 16 14,8%
  • MSI

Гласови: 2 1,9%
  • Lenovo

Гласови: 7 6,5%
  • Apple

Гласови: 20 18,5%
  • Toshiba

Гласови: 4 3,7%
  • Fujitsu Siemens

Гласови: 5 4,6%
  • Sony

Гласови: 4 3,7%
  • Ќе наведам друга марка

Гласови: 2 1,9%

• Вкупно гласачи
    108
Според она што го гледам во сервисот под мене... најмногу на сервис се носи Тошиба. Втори се Павиљоните и “фантастичниот“ Nvidia чипсет, а.к.а релна во серијата DV9ххх и DV6ххх

Инаку, според мене моментално најдобра марка на лап-топи кои што се нудат на Македонскиот пазар е Acer. До сега никој се нема пожалено од нив. Мада тоа е чисто за Македонски пазар, бидејќи да му биди јасно на сите: Dell за македонски пазар и Dell за амерички се мнооооогу различни.

Според она што го гледам во сервисот под мене... најмногу на сервис се носи Тошиба. Втори се Павиљоните и “фантастичниот“ Nvidia чипсет, а.к.а релна во серијата DV9ххх и DV6ххх

Инаку, според мене моментално најдобра марка на лап-топи кои што се нудат на Македонскиот пазар е Acer. До сега никој се нема пожалено од нив. Мада тоа е чисто за Македонски пазар, бидејќи да му биди јасно на сите: Dell за македонски пазар и Dell за амерички се мнооооогу различни.

Јас да ти кажам, користам Acer и сум препрезадоволен од него. Многу добро кај нив е тоа што многу, ама многу ретко се расипуваат и доста поотпорни се на паѓање за разлика од другите марки. Пред овој што го имам, имав мал Acer. И ако верувате лом го направив, го удирав (не сакајќи) ми паѓаше итн и нема гајле.

Јас да ти кажам, користам Acer и сум препрезадоволен од него. Многу добро кај нив е тоа што многу, ама многу ретко се расипуваат и доста поотпорни се на паѓање за разлика од другите марки. Пред овој што го имам, имав мал Acer. И ако верувате лом го направив, го удирав (не сакајќи) ми паѓаше итн и нема гајле.
Да, ама ко ќе ги фрли патиките, фрлени се за сва времена... најчесто мака на Acer-ите се плочите. Од акање, фрлање, тепање (и слични процеси за кои шо не се наменети) се прекинуваат, а кога еднаш ќе се прекини, ништо не ја оправа.

И една исправка во анкетата, не ги наведов Packard Bell. На нив тек сега им почнува ерата. гледам едно мало лаптопче од таа фирма има на Пазар3 и многу ми се допаѓа дизајнот.

Гледам највеќе гласови имаат Дел. И заслужено е. 5 години гаранција кажува се. :)

Дома имам Dell, HP & Acer. Истиот тест го правев сабајлево. Прв се уклучи Dell-от, втор Acer-от, а HP-то последен.
Дома имам компјутер стар 7 години, и друг стар 2 години. Замисли! Прв се уклучи тој што ми е стар 2 години :tapp:

Дома имам компјутер стар 7 години, и друг стар 2 години. Замисли! Прв се уклучи тој што ми е стар 2 години :tapp:

Сега сакаш да кажеш тестот на ЈуТјуб и мојот прд малце, се невалидни, а? :D

Сега сакаш да кажеш тестот на ЈуТјуб и мојот прд малце, се невалидни, а? :D
Ти очигледно не ни знаеш што е валиден тест и како воопшто се тестира хардвер, така да ќе се оградам од секакви коментари.

Back
На врв Bottom