Која "корпа" боли повеќе и како ги поднесувате? :)

Pa vo mojot dosegasen zivot primiv dve korpi, prvata aj se trpese nekako , oti ne bev nesto mnogu po cupeto, vtorata polosa bese, oti bev mnogu siguren deka ke bidi nesto ko na krajot dzabe pustanje eden mesec mozi i poke dzabe vremeto si go gubev, me korposa ta vakvata takvata( da ne ja pcijam tuka ) :) i taka

Иам даено еден куп корпи. Иам примено еден куп корпи исто така.

За секс конкретно, иам даено една корпа (иам дечко имаш девојка, ми рече, ама ако си дискретен ајде да идеме кај тебе)

Неам никогаш побарано од девојка да е со мене само за секс...

И, ботом лајн, не болеа ни тие што ги даов ни тие што ги примив. Дел од животот е тоа.

Јас сум бил корпосан милион пати, еднас дадов корпа, мислам дека ја болеше многу. Сексот, не корпата :):):):)!
После и корпата ја болеше.

Навистина не е пријатно ако е одненадеш.

Korpa use mi nemaat lupnato.. Ali ja si gi lupam onaka cisto radi zanimacija.. Ponekad kolku i da mi se sviga tipot.. Ako se mora se mora.. :/ Na pr.. Drugar na bivsiot pred nedela dena mi se pusti KAO DA NE MU AKNAM KORPA?.. Sto ne ide ne ide.. Znaci muski ne pWacete ne e sekad deka ne ni se svigate :D

Корпата боли само во случај да си се дружел со личноста па си ја засакал или пак таа ти давала надеж и после тоа ти ја акиња, во други случаи можи само малце да се подизнервираш али ништо страшно. Се случува постојано па затоа подобро да не се надеваме премногу.

Од причина што сум несигурна во себе, и панично се плашам од одбивање, сметам дека секоја "корпа" би ме болела. Не знам како би поднела да ми дадат "корпа", па затоа буквално никогаш до сега не сум пришла на машко, без разлика на тоа колку ми се свиѓа(а, не верувам и дека некад ќе пријдам).Свесна сум дека така се лишувам од возмажна врска у која би била среќа, али едноставно стравот од одбивање е посилен.:toe:

zafrknata напиша:
Корпата боли само во случај да си се дружел со личноста па си ја засакал или пак таа ти давала надеж и после тоа ти ја акиња, во други случаи можи само малце да се подизнервираш али ништо страшно. Се случува постојано па затоа подобро да не се надеваме премногу.

:toe::toe::toe::toe: еве правилен одговор

vp напиша:
:toe::toe::toe::toe: еве правилен одговор
Видиш не сум знаела дека има нешто како правилен и поогрешен одговор на темава....:uvo:
Како може да биде точно или погрешно нечие лично доживување??Па правиме муабет за тоа како секој индивидуално ја доживува корпата. Посигурните во себе полесно се помируваат со одбивање, додека има и луѓе на кои им е итекако тешко да прифатат дека ги "корпосале". А ни едното ни другото не се правилни или погрешни...

Имам добиено корпа,а имам и дадено.Сеа нормално дека не ме израдувале ни двете,зашто знам како е кога ќе добиеш и затоа не ми е мерак ни кога ќе ја дадам.Како и да е тоа е составен дел од љубовниот живот така да не се замарам многу долго со тоа туку продолжувам понатаму.

ada напиша:
Видиш не сум знаела дека има нешто како правилен и поогрешен одговор на темава....:uvo:
Како може да биде точно или погрешно нечие лично доживување??Па правиме муабет за тоа како секој индивидуално ја доживува корпата. Посигурните во себе полесно се помируваат со одбивање, додека има и луѓе на кои им е итекако тешко да прифатат дека ги "корпосале". А ни едното ни другото не се правилни или погрешни...

Абе ме мрзеше да пишува и тоа дека е правилен одговор се однесуваше за мене а не за сите на темава нема смисла да го пишуваме истото по двапати така :toe:

Еј ада полекааа! Иначе за да после секоја корпа паднеш во депресија е неправилно и тоа како. Не смееш!!! Треба да си ја преиспиташ твојата самодоверба јас викам, и ако не е тоа проблемот тогаш кажи ќе ти помогнеме!!!

pa ko ke presmetam ubo kolku so imam korpi daeno i tolku mi se imat vrateno :)

zafrknata напиша:
Еј ада полекааа! Иначе за да после секоја корпа паднеш во депресија е неправилно и тоа како. Не смееш!!! Треба да си ја преиспиташ твојата самодоверба јас викам, и ако не е тоа проблемот тогаш кажи ќе ти помогнеме!!!
Фала на понудената помош, но не ми треба. Инаку веќе кажав дека самодовербата ми е на исклучително ниско ниво, па поради тоа не можам да се справам со "корпа". Не велам дека тоа е во ред, но најголемата штета ја трпам јас, така да немам потреба од групна психо-терапија.
Но, зборот ми беше дека нема правилно и неправилно што се однесува до ова. Тоа е индивидуална ствар. И не значи дека е ок или преавилно ако некој без проблем пие "корпи" без да се запраша зошто е тоа така, или дали ги бира правите особи, туку му е сеедно и продужува. Збориме за психолошко доживување и реакција, а не за морални принципи и сл.

ada напиша:
Фала на понудената помош, но не ми треба. Инаку веќе кажав дека самодовербата ми е на исклучително ниско ниво, па поради тоа не можам да се справам со "корпа". Не велам дека тоа е во ред, но најголемата штета ја трпам јас, така да немам потреба од групна психо-терапија.
Мислам дека не се работи толку за ниво на самодоверба, колку за страв од одбивање. Нормална работа е кај секое социјално суштество да се плаши од одбив, исто како и од напуштање, или од failure (не ми текнува зборот на македонски :pos:). Е сега, разликата е во “дозата“, односно не го доживуваат сите исто.

И јас, слично како тебе, имам некој страв од одбивање, ама не во некоја прекумерна доза, на пример, да ме спречи да му пријдам на машко, иако вака директно ретко се случило да го превземам првиот чекор. Баш поради тој страв.

Не се сеќавам некоја директна корпа да сум добила... Иако се случило, на пример, да ми се свиѓа некој, ама по неговото однесување да заклучам дека не е заинтересиран за мене, и да се повлечам, вртејќи се на друга страна (иако не ретко сум погрешила во мојата проценка, и со тоа сум пропуштила добра шанса; имам навика премногу да ги анализирам нештата и туѓите подвизи, и од прекумерна анализа, да извлечам погрешен заклучок:)). Па ако ова се смета за корпа...:) Во тој случај, не сум ја примила нешто трагично, иако доста се приврзувам за чувствата, тешко се “преусмерувам„ од еден човек на друг, ама сепак, полесно го прифаќам тоа, затоа што не сум се обидела директно, и ме држи мислата дека, ако сум се обидела можеби и ќе сум успеела, па не би било корпа...:) Мислава колку што ме теши, толку и ме разочарува, ама како и да е...:)

ada напиша:
Но, зборот ми беше дека нема правилно и неправилно што се однесува до ова. Тоа е индивидуална ствар. И не значи дека е ок или преавилно ако некој без проблем пие "корпи" без да се запраша зошто е тоа така, или дали ги бира правите особи, туку му е сеедно и продужува. Збориме за психолошко доживување и реакција, а не за морални принципи и сл.

Да не претеруваме, во претходниот пост се искажав дека има корпи кои се пијат полесно а некои потешко што значи повеќето се плашат но некои повеќе некои помалку или како што рече PSYtisfaction разликата е во дозата. А тоа со самодовербата не сакав да навредам ами напротив, како и да е се извинувам за понудната помош.
ЧОВЕК СО ТОЛКУ ДОБРА РЕПУТАЦИЈА ЕДНОСТАВНО ГИ ПЛЕНИ ЛУЃЕТО СО СВОИТЕ РАЗГОВОРИ, НЕ ЗНАМ ШТО НЕ БИ БИЛО ВО РЕД СО САМОДОВЕРБАТА:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom