Која е разликата?

• Креатор на темата Креатор на темата marko+
  • Време на започнување Време на започнување
Пред да ти кажам што мислам, што е со сексот - по тебе? :)

Сексот е грубо изразување на тоа што културните го викаат водење љубов, нема разлики во чувствата

Hmm секс можам да имам скоро со секоја девојка :) a а да водам љубов со многу малце тоа е разликата

Пред да ти кажам што мислам, што е со сексот - по тебе? :)

Епа..Водењето љубов е многу појќе искажано со чувства и нежности и бла бла..додека сексот е да речам погруба ствар..Погрубо е се..Сексот можи да трај и 5 мин додека водењето љубов е и галење, мазење..
На пример са..Некој ти речи:-Боооо браат се изе*авмее в крааај..се сексавме на мртво..!Ти одма ќе си помислиш дека било диво, некако набрзински без некој посебни чувства..
Не велам дека водењето љубов не е сексање, ама во него се вклучени голем број емоции и нежности и трај многу подолго од еден обичен секс:)

koga ke recam vodenje ljubov me asocira na sex od ljubov kade preovladuvaat cuvstava..... a sexot :toe: me asocira na kako da recam...sex bez ljubov....samo onaka zadovoluvanje na fizicki potrebi.... i dvete se ista rabota normalno ista tehnika :) ama sepak so samoto izgovaranje na "sex" ili "vodenje ljubov" osekam razlika.....:pipi:

Според мене водењењ љубов е со онаа која ти значи а секс со секоја останата

Значи Тамарче доаѓаме до овој заклучок ВОДЕЊЕ ЉУБОВ САМО СО МАЖОТ/ЖЕНАТА а СЕКС СО КОЈ СТИГНЕМЕ? Лоша дефиниција жими се

Епа..Водењето љубов е многу појќе искажано со чувства и нежности и бла бла..додека сексот е да речам погруба ствар..Погрубо е се..Сексот можи да трај и 5 мин додека водењето љубов е и галење, мазење..
На пример са..Некој ти речи:-Боооо браат се изе*авмее в крааај..се сексавме на мртво..!Ти одма ќе си помислиш дека било диво, некако набрзински без некој посебни чувства..
Не велам дека водењето љубов не е сексање, ама во него се вклучени голем број емоции и нежности и трај многу подолго од еден обичен секс:)

Не може некого од љубов да го изебеш како луда? Баш од љубов и емоции, да бидеш нешто што потајно си за еден момент? Да сакаш од љубов да го изместиш од зглоб, да му го покажеш стамбол сосе Бардовци, да го направиш да полуди од среќа, да не знае што му се случува? Да осети нешто што никогаш не осетил?

И вице-верса.

Ја осеќам дека 99% од постовите ќе бидат едно исто само другачие кажано:pos:

Секс е само едно незначајно сексуално искуство со девојка/дечко,а водење љубов е кога тоа го правиш со чувства,со некој што ти значи во животот,кога духовно се поврзувате(ах,забегав ја:))...ма да ретко кој и тоа го нарекува "водење љубов".:)

И како сеа...? Ако е нежно и со чувства - водење љубов, ако е грубо - секс? Па и водењето љубов може да е грубо. И пак со чувствата вклучени де. :)

Само секс е кога е чисто остварување на нагонот, а водење љубов кога освен нагонот се замешани и емоциите.

Seks...vodenje ljubov kako i da go kazes se znae kon sto vodi...iako se soglasuvam deka seks mozes so sekogo da imas no stadiumot vodenje ljubov se steknuva ponatamu :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom