- Член од
- 14 јули 2005
- Мислења
- 2.128
- Поени од реакции
- 41
Serdarot напиша:ne znam dali e za tuka ili isto za seir, ama eden od profesorite sho beshe poznat po nepravdi, a bogami i po gluposti, beshe Vlado Boljero - profesor po fizika vo Gimnazija vo Bitola.
Si pishi chovek na tablata, ja pishi formulata pogreshno, jas najljubezno, najdobronamerno, mu spomnav samo deka ima greshka, i toj namesta da se zablagodari, "ubavo" mi objasni deka "NIE, ucheniku, SME zavrshile fakultet po fizika, ti ne mozis pokje fizika od NAS da znajs."
Или такозвани Владо Црнио

Стално се персираше себеси, дури и виц му извадија : му се расипала колата на Ѓавато, Владо стопира и му застанува еден камионџија :
- Добар ден, можи да дојдиме со вас до Битола, ни се расипа колата..
- Арно, само еден по еден влегувајте, да не правите гужва...
Кога сме кај неправди, типот немаше напишано петка по физика на час - единствено ако на некој му требаше за успех и сл, ја пишуваше на совет. Уште имам трауми кога на првото одговарање по физика - во I година - „од принцип“ ми напиша двојка. Да не сум се залежел ако ми пиши повисока оценка. Веројатно со долгата коса и со маиците со Iron Maiden не му изгледав баш како за некој што знае физика.... После се изнамачив дури си дојдов до насушната 4+ шо у ствари беше автоматски петка на совет.
Кога се запишав на ЕТФ, по едно три-четири месеци се среќавам со него, се испоздравивме, ме праша кај сум запишан, му кажав - на ЕТФ, и типот ми вели „Не требаше таму, никогаш нема физика да положиш“!!!! Ко за беља, физика I и II беа првите шо ги положив