Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ФОЛК-ПЕЈАЧКАТА ЈОВАНКА ЖИТАРОВА има политиЧки амбиции[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]...[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Фолк-пејачката Јованка Житаровска (24) од Неготино сака да се кандидира за претседател на Македонија на мартовските претседателски избори. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]![]()
"Дипломирав на Музичката академија, отсек соло-пеење и клавир..., [/FONT]
Јас сум чул дека била многу талентирана и дека знаела да свири и на дуги инструменти. На пример посебно талентирана била за фрула, кавалче и сурла (упс зурла). :pusk:
Се зависело од квалитетите и афинитетите на директорите на фестивалите.
Еднаш да му посвири така на Кавијар Солајна или на Жозе Беросо - влеговме нија у ЕУ.
Еј Татјана Петрушевска.
![]()
Добра пичка е, плус супер за муабет, едуцирана, ерудирана, елоквентна итн...
Лилјана Поповска. Вредна, способна, дотерана со вкус, без скандали зад себе, колку што знам семејна жена, без втори, трети, 16-ти бракови како некои што заговараат семејни вредности.
Можеби и Илинка Митрева.
Мислам дека некаде ја спомнав Теута Арифи. Ермира Мехмети е уште млада.
Еве за овие жени јас би гласал. Ако истакнат кандидатура, се разбира.
Остај ја Лиле бе,ја гледам пред некој ден дава изјава и мисли дека Барцелона е во Португалија,ќе не заебаваат оти “председателката“ не знае ни кој ни е главен град.:uvo:
Од симпатична добродушна теткица со благ поглед и милозвучно гласче бегај колку те држат нозете што побрзо и подалеку.Остај ја Лиле бе,ја гледам пред некој ден дава изјава и мисли дека Барцелона е во Португалија,ќе не заебаваат оти “председателката“ не знае ни кој ни е главен град.:uvo:
Не требаше да имаш минимум 40 за да си претседател на држава? :nesum:[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ФОЛК-ПЕЈАЧКАТА ЈОВАНКА ЖИТАРОВА има политиЧки амбиции[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Груевски, сметај и на мене [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Фолк-пејачката Јованка Житаровска (24) од Неготино сака да се кандидира за претседател на Македонија на мартовските претседателски избори. Таа вели дека многу се нервира кога следи политички настани и од тие причини размислува или да се пријави како [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Фолк-пејачката Јованка Житаровска (24) од Неготино сака да се кандидира за претседател на Македонија на мартовските претседателски избори. Таа вели дека многу се нервира кога следи политички настани и од тие причини размислува или да се пријави како натпартиски кандидат на конкурсот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ или, пак, да почне да собира граѓански потписи и да настапи како независен кандидат.![]()
"Дипломирав на Музичката академија, отсек соло-пеење и клавир, но политиката отсекогаш ме интересирала. Затоа и ме интересира кој ќе биде новиот претседател на Македонија. Мислам дека е време жена да биде претседател и затоа размислувам да се пријавам. Му порачувам на Никола Груевски дека може да смета и на мене. Би сакала да станам првата жена-претседател на земјава. Не сум политички определена. Ако не се пријавам на конкурсот на ВМРО-ДПМНЕ, се надевам дека ќе ги соберам потребните граѓански потписи за кандидатура. Ако ме изберат, мислам дека одлично ќе се снајдам меѓу македонските политичари. На македонската политичка сцена недостигаат жени на топ- позиции. Жените се поенергични, поснаодливи, порешителни и поцврсти. Жена да ја водеше државава, за овие 17 години ќе беа решени сите внатрешни и надворешни проблеми", вели Јованка.
Таа се појави на фолк- сцената во 1997 година, правејќи бум, кога како 14-годишно девојче настапи на фолк-фест "Валандово" со песната "Зошто Боже", во дует со Мишко Крстевски, освојувајќи ја првата награда од публиката. Во меѓувреме, заврши музичка академија, сними еден албум, кој е комбинација од староградски и од новокомпонирани песни и, освен што се подготвува за претседателската кандидатура, го подготвува и вториот албум.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Извор : Вест
[/FONT]
Не требаше да имаш минимум 40 за да си претседател на држава? :nesum:
Ставов ти е за прикажиште! Па жени со естроген, а не со бркови требаат во политиката, токму за да го разблажат тестостеронот!Пошто од вишок естроген, претседател и добар политичар, не бива.
И секоја која сака да си ја задржи женската природа, НЕ може да биде политичар.