Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Синко дај престани да се глупираш..да не бидеш прогласен за персона нон грата...Biblija mozam da napisam i jas i mozam da se proglasam za svetec.:pos2::pos2:
Biblija mozam da napisam i jas i mozam da se proglasam za svetec.:pos2::pos2:
Синко дај престани да се глупираш..да не бидеш прогласен за персона нон грата...
Ти зборувам како модератор..не како верник.....без кретенистички смајли...и постоови од по два збора....Ne sakam da navreduvam no ti se glupiras so tvojata "vera" kon "bog":pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
во ова се што го напиша јас во ништо не вервувам..не вервувам во библијата не вервам во адетите како шо ги викат вервам само во велигден и божиќ не вервувам ни во поповите...ова се е измислено од народот според мое мислење немале шо да прат..одам вцрква сепак има нешто посебно некоја посебна енергија мир хармонија во неа но не оставам никогаш пари за да ги земат после тие шо не треба да ги земат не вервам ниту пак во 10-те божји заповеди(демек божји) тие се пак од народот колку да имаме една слика за тоа шо треба да правиме шо не..јас од цела библија вервам во Бог кој е ЕДЕН ние самите сме бог значи ако верваме во себе верваме во него..и ако верваме во него верваме во нас,сите енерги сите чуства во нас дали позитвни или негативни се бог и се околу нас..а овие глупости од мајтеј јован не знам кој ич не ми требат :smir:
ок ти си знаеш !
или погрешно се имаш изразено или јас погрешно сум те разбрал .
мислев да не сакаш да се докажуваме .
но добро
како велиш секој си има некое свое верување :smir:
Ако непостоеше Бог тогаш тој ќе требаше да се измисли.
К.С. Луис, автор на „Нарнија“|| Верувам во христијанството, како што верувам дека сонцето изгреало. Не само затоа што го гледам, туку затоа што преку него, ги согледувам сите нешта.
|Галилео Галилеј||
Библијата го покажува патот до небото, а не патот по кој се движат небесата.
Не верувам дека истиот Господ кој не обдарил со разум и интелект, очекува да не ги користиме.
|Мартин Лутер||
Бог го запишал Евангелието, не само во Библијата, туку и на дрвата, во цветовите, во облаците и во ѕвездите.
Можеш да се откажеш од читањето на Библијата и да му ја оставиш на ѓаволот уште сега, ако не планираш да живееш според неа.
абе аман луѓе која библија кој црни камења..таја е напишана од луѓе кој си додал кој тро пофиловал кој одзел...приказни си раскажвале и ајде библија ке напрајме..колку е само контрдикторна библијата..сите евангелија се контрадиктрни едно на друго..тие матеј лука марко и јован обични луѓе ете вака ко нас па тие ќе ми пишеле за Бог..седи бе![]()