Кој нема желби-има се?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Definitivno deka ne. Zivotot ne bi bil interesen bez zelbi,sonovi,izluzii i nadez deka tie ke se ostvarat.Covekot nikogas ne e zadovolen od ona sto go ima.
Koja e smislata na zivotot ako ne se nadevame deka ke uspeeme vo nesto i ako nemame cel?

Како бе има се!!! Тој што нема желби, нема ништо... Тоа е живот без цел. А и сепак и да му е се усполнето пак нешто ќе му фали!!! Човечкото око е ненаситно :)

ako vise iame se togas toj bi bil drug vid na zivot.Veruvajte nema da bide interesno,ke iame se!!!!!!!!!!!!!!!vaka e podobro...bar imame za sto da se borime,sakame i mectaeme

Mislim da ne postoji covek, koji bi imao sve, ili koji nebi imao zelja. Zelje nam pomognu, da idemo napred u zivotu, i radimo na tome, da bi se nam ispunile,...

Vo momentot koa ke svatam deka iam se sto ke posakam ke se ubijam.. Taka nema da imam poveke za sto da se boram vo zivotot.. Sve ke mi bide monotono..

живот исполнет со се што би посакале нема да е интересен

кога би ми се исполниле сите желби комотно би можел да се фрлам од некој облакодер и да не постојам веќе затоа што ќе нема што да правам и само ќе гледам во една точка на ѕидот

Na prva pomisla bi bilo super onaka,bi bila srekna i se bi bilo sovrseno.No so tek na vreme taa sovrsenost poleka zdosaduva.Tie zelbi ne teraat da se borime za zivotot i za ona sto go sakame.Taka ni go pravat pointeresen i povozbudliv

неее...ако немаме желби,ако немаме нешто по што ке копнеем животот би бил досаден-МНОГУ!

и совршеното - никогаш не е најсовршено...што значи и да имаме нешто што ке сакаме.сепак ке има нешто што повторно ке не кочи,ке копнееме...

баш тие желби како што викаш ти не прават такви какви што сме-убави,слатки,таинствени,недостижни,љубоморни,вљубени...

ПрИтИ_гРл напиша:
неее...ако немаме желби,ако немаме нешто по што ке копнеем животот би бил досаден-МНОГУ!

и совршеното - никогаш не е најсовршено...што значи и да имаме нешто што ке сакаме.сепак ке има нешто што повторно ке не кочи,ке копнееме...

баш тие желби како што викаш ти не прават такви какви што сме-убави,слатки,таинствени,недостижни,љубоморни,вљубени...
И Хитлер имал од тие слатките убави желби. За да се разликува од другите.

Нормално дека без желби и очекувања сме посреќни.

koga vrne dozd zelba ti e da gree sonce toa ke te pravi posreken ?!?!
sonceto ili dozdot ?

God gave me everything I want...

Темава е инспирирана од песната на Мик Џегер...со мала моја закуска.

Имено...што би посакале да ви исполни Бог...и што откако би ви исполнил се што сакате...

Мислите ли дека ќе бидете среќни после тоа?

Според мене,...НЕ...многу не. Нашиот живот е интересен оти имаме соништа и сакаме да ги доживуваме тие соништа, а не да ни бидат предадени на тацна. Мислам дека ако сите желби ни се исполнат се повеќе и повеќе ќе тониме во амбис.

Имаше една интересна идеја за пеколот, дека тоа е место каде се ќе ни биде удоволено...толку многу што ќе не измачува тоа за цела вечност.

Неможеме секогаш да имаме се' што сакаме. А и не би сакала. Тогаш не би имало за што да сонувам, за што да тежнеам, да се надевам...
Интересно е кога целиме кон нешто, се трудиме да го постигнеме тоа што го сакаме, да го оствариме сонот, тоа е нешто што не води напред и е исто толку убаво како и самото негово остварување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom