Кој нема желби-има се?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Т
Имено...што би посакале да ви исполни Бог...и што откако би ви исполнил се што сакате...
Мислите ли дека ќе бидете среќни после тоа?
Не знам како би изгледало тоа кога сите желби би ми биле исполнети. Не можам да си замислам. Ама ете . Ќе претпоставам дека ќе ја работам работата која ја сакам, покрај мене ќе биде тој што го сакам, ќе живеам во куќата од моите соништа. Зошто да не бидам среќна? Ваљда нема да бидам толку глупава па да се ,,понашам,, како Парис Хилтон :wink:. Знам дека би рекле што потоа, животот ќе нема смисла кон што ќе се стремиш и слично. Ама зошто да има потоа. Ова нека биде ултимунот што би го постигнала и што можам да го добијам па моја задачи ќе биди да останам среќна и задоволна. А не континуирано да патам по некаков недостиг и цел живот да се борам. На некој му е интересна борбата, на некој резултатот. Мојот потег ќе биде тука паметно да ги изберам желбите кои Бог ќе ми ги оствари.

Zivot bez zelbi = ramnodusnost, melanholicnost, bezzivotnost i KRAJ.

Мислам дека ќе биде глупо.Ако имам се нема да имам кон што да се стремам,нема да имам цел...едноставно ако имам се,нема да имам ништо...:pos::pos:Ова последново не требаше

можеби нема се!но е среќен и задоволен со она што го има!

Човековата несреќа е секогаш поврзана со неговите желби...Колку поголеми, толку понесреќен....
Темава има смисла, но невозможна е нејзината практика:salut:

Живот без желби па тоа не е живот, животот е патување а не конечната дестинација и крај еве се направив и нема веќе што да се направи. Секогаш бараш нешто ново, поинтересно и невидено. Без желби е монотоно и досадно, устварни незнамо како е ама претпоставувам дека е така:toe:

Кој нема желби, нема зошто да живее. За него животот е промашена работа. Незнам како може да има човек кој нема желба за да живее, да створи некое дело и сл.

Колку и да имаш, сепак, пак ке ти фали нешто .... :star:

Кој нема желби нема за што да живее и нема за што да сонува.

Кој има желби има се?
Во многу психолошки книги се спомнува ова, али не во смисла дека луѓето што имаат се немаат желби, и не им треба ништо повеќе. Туку дека алчните луѓе се оние што нон стоп им фали нешто, дека колку и да имаат не им е доволно. А скромните, имаат многу мали желби коишто лесно можат да се задоволат, затоа имаат се, среќни се и не кукаат дека им фали ова, она.
DId you get my point?:smir:

нема човек што нема желби,без разлика колку и да има и што и да има во животот постигнато и остварено секогаш има нешто што ти фали и за што имаш голема желба,а и колку повеќе имаш толку повеќе имаш желби за да имаш уште повеќе,желбите те водат напред во животот :wink:

Дури кога ке немаш желби стануваш апсолутно слободен , желбите обврзуваат а неостварените желби се извор на сите несреки.

За да почнеш да живееш треба прво да умреш - Тибетанска книга на смртта.

Нема да спознаваш страв ниту желба едноставно ке бидеш тоа што си , непрограмиран и задоволен..знам тешко е ама тоа е идеалот

``ako nesto go posakuvas silno,i univerzumot ke skova zagovr za toa da ti se ispolni``
vaka nekako mislam deka bese od pocituvaniot Koeljo :)))

НЕ, би се чувствувала празно, ќе немам што да правам, ќе немам повеќе кон што да тезнеам.Глупаво е тоа.Ќе немам никаква цел во животот да се борам за да постигнам нешто, желбите се тие кој не водат низ животот и мислам дека секогаш ќе посакуваме нешто плус.

Желбите ни се поттик за да продолжиме во животот, а ако ги нема тогаш се ке биде бескорисно и досадно:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom