Кој музички инструмент највеќе го цените?

• Креатор на темата Креатор на темата simona_ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Секој инструмент има своја вредност и своја убавина. Со комбинација на вистинските инструменти, ноти и вокали, се создава вистинска музика. Бидејќи темава е исклучиво за еден инструмент кој највеќе го цениме, и јас ќе речам дека тоа е пијаното. Едноставно, тоа е единствениот инструмент кој можам да го слушам подолго време соло, без да ги иритира моите уши. Некако најубаво се доловуваат емоциите преку него, барем според мене... Потоа, секако, следува гитарата.

јас свирам на пијано

Иако полудувам кога слушам сола од гитара во песните, сепак на прво место ми е пијаното.Се воодушевувам од мелодијата која се создава а истотака и на оној што може умешно да свири на него.Не сум пројавила некоја посебна желба за свирење на пијано, но мислам дека го немам ни тој талент:).Затоа, само уживам кога ќе дојде некоја мелодија од пијаното до моето уво и се препуштам на имагинарното.

не знам..глупо ми е да издвојам..обожавам гитари,бубњеви,пијано..:wink:

Највеќе ценам гитара(акустична) и пијано. Звуците ги даваат овие два инструменти се нешто посебно:).

Ги ценам сите, малку повеќе на пијаното зашто свирам на него.

31PM9YCZ65L._SL500_AA280_.jpg

Триангл, знам да свирам на негo “Смок он д вотер“ од Парпл, “Параноид“ од Блек Сабат, “Лајк а врџин“ од Мадона и “Енд ај вил олвејс лав ју“ од Витни Хјустон

пијано, гитара, кавал и окарина ( многу јако звучи ) :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom