Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.002
- Поени од реакции
- 61.832
ИЗвини а погоден момент за што???Може и нешто погодно да се случи???Погоден момент не е сега или никогаш,грешиш,затоа што како пример ќе ти го посочам моментот што ти ми го потенцираш за овие избори,пак ќе прашам што има тука погодно????Погоден момент можеби ќе има баш за 4 години,никогаш не се знае,а можеби и ти ќе го смениш мислењето за овие 4 години и на крај и ти ќе седиш дома со скрстени раце како и јас..Ти уште гледаш некоја шанса за промена,јас не ја гледам ни сега,како што ни ти немат да ја гледаш после 4 години капираш???А и што е финтата со тие следни избори,демек тоа што македонец нема шанси тогаш да победи,е па ко е така што си излегол да гласаш и сега?
Не не е тоа финтата напротив, сега имавме можност со промена помеѓу другото и да бидеме респектирани а не омаловажувани во советот и во општината,како примерот горе што ти го наведов. Наредниот пат бројките ќе бидат поинакви, ќе се тркаат двајца Албанци, од кои едниот ќе биде истиот овој или пак некој негов близок соработник, а вториот сигурно нема да биде Фијат Цаноски кој соработуваше и со двете Македонски партии и доби преку 11 000 Македонски гласови. Моментот беше сега затоа што за 4 години градот ќе претрпи уште толку штета, што од горе да се симне некој нема да може да ја оправи.