Кој и зашто го измислил Господ?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување
Vo biblijata pisuva deka vo rajot ke se zivee vecno i nema da bide dosadno, zatoa ne e nikakov argument toa sto ne moze da ima poinakov svet odd ovoj, bog e sovrsen, pa ottamu i svetot treba da bide harmonija i da nema bolesti, starost i smrt, nitu zlo.Nema Bog.No gods, no masters!

Vo biblijata pisuva deka vo rajot ke se zivee vecno i nema da bide dosadno, zatoa ne e nikakov argument toa sto ne moze da ima poinakov svet odd ovoj, bog e sovrsen, pa ottamu i svetot treba da bide harmonija i da nema bolesti, starost i smrt, nitu zlo.Nema Bog.No gods, no masters!
Aj procitaj go uste ednas svojot post od pocetok do kraj, pa da sfatis zosto ne ti drzi poslednata konstatacija i zosto si kontradiktoren.

nekoi vikaat dobar e svetov vakov nikakov oti ke bilo dosadno da e se ubavo, a zaboravaat deka spored biblijata ova ke pomine i posle se ke bide super.No toa e samo zelba, daj boze da gresam, ama tesko.

Гледам дека многу луѓе се чудат како Господ дозволува зло или како постои ЗЛО ако Господ е совршено ДОБРО.
Значи ЗЛОТО е спротивно од ДОБРО ако нема зло од каде ќе знаеме што е добро(ова го кажувам поприлично поедноставено и се надевам ќе го разберете правилно), значи за да постои добро мора да постои зло и обратно. Едно без друго не може да се дефинира на овој свет, кога ќе одите во рајот таму постои добро без зло, а во пеколот постои зло без добро.

Има неколку работи што никад не ми биле јасни .. викате рајот е убав, се живее вечно, има женски, бла бла .. ако во рајот е поубаво него на земјата, онда зашто да не умреме сите и да идеме таму, многу по-шема ке ни биде пошто и така е досадно на земјата !

"Господ леб ти дал" .. ко што знам леб сите у продавница купуваат !
"Господ ти дал живот" .. ја па цело време мислев мама и тато ме направиле, евентуално штркот ако не ме донел !
"Само господ има право да каже кој колку ке живее, т.е. само господ има право да ти го одземе животот" .. после толку војни, убиства и секојдневни срања, не ми се веруе !

И уште една работа .. ако човекот не настанал по пат на еволуција, т.е. ако Адам и Ева стварно постоеле и се "плескале" богзнае колку пати на ден, па нивните синови и керки .. итн .. онда ние сме плод на инцест .. тоа е строго забрането !

Има неколку работи што никад не ми биле јасни .. викате рајот е убав, се живее вечно, има женски, бла бла .. ако во рајот е поубаво него на земјата, онда зашто да не умреме сите и да идеме таму, многу по-шема ке ни биде пошто и така е досадно на земјата !

"Господ леб ти дал" .. ко што знам леб сите у продавница купуваат !
"Господ ти дал живот" .. ја па цело време мислев мама и тато ме направиле, евентуално штркот ако не ме донел !
"Само господ има право да каже кој колку ке живее, т.е. само господ има право да ти го одземе животот" .. после толку војни, убиства и секојдневни срања, не ми се веруе !

И уште една работа .. ако човекот не настанал по пат на еволуција, т.е. ако Адам и Ева стварно постоеле и се "плескале" богзнае колку пати на ден, па нивните синови и керки .. итн .. онда ние сме плод на инцест .. тоа е строго забрането !
Pa ako se rakovodime spored nasite denesni zakoni togas e incest. I jas go prasav istoto na nasiot clen MIKI koj veke nekoe vreme go nema na forumot i mi kaza deka ne bilo incest bidejki nemalo so koj da se e**t nivnite deca pa morale megu niv.:pos2:

Auu, abe od kade tolku pametno objasnuvanje najde. Abe begaj Gospod si postoi i mene nikoj ne moze da me ubedi. Mislis nema muslimani koi se pametni luge i koi znaat 100 pati poveke od tebe i za nastanokot na svetot i za se, pa pak veruvaat vo Gospod. Stom Nutn veruval vo Gospod togas navistina postoi. I jas ne veruvav kako tebe, ama gresev. Sega veruvam i si veruvam deka postoi i mi pomaga sekogas koga ke mi pritreba pomos.

Poso ti veruvash jas gresham? I so me boli cef ako njutn veruval u gospod? Koa eve Einstein na primer iako Everin i roden vo religiozno semejstvo bil ateist i gospod za nego bil glupost. I so so te natera da veruvash u gospod? Toa so njutn veruval? lol uzivaj be bratce. I koj rece deka nema muslimani koj ne se 100 pati popametni od mene? I deka neznaaat kako nastanal svetot? Znaesh ti barem 5 zbora za muslimanskoto veruvanje?

Најголемата лага на науката и образованието е дека не постои Господ.
Дарвин како Дарвин - најсмешна теорија - луѓето настанале од мајмуни - хахахаха е па зошто сега мајмуните не стануваат луѓе туку треба оплодување за да се создаде нов човек ?
Или мајмун оплодил женка - па оп - генетско нарушување и се создал човек.

Сигурно НЕ !!!

Ништо не се случува случајно ... има многу виши сили, но денешниот човек на тој план е толку уназаден што ништо чудно да има многу атеисти ....
:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene:

Секако не сакам да ви наметнам да верувате туку давам свое мислење за целата ситуација - што мислите зошто се промените во расположение , мисли итн?

Сите луѓе се подложни на димензијата Време.Времето пак е релативно.За некој споро,за некој брзо.Само врз смирените луѓе Времето не делува туку тие гледаат објективно на работите.

Ако Господ не постои,како тогаш луѓето потонуваат во медитација?
Како некои тврдат дека се реинкарнација и притоа ги знаат сите детали за личност која никогаш не ја сретнале?
Како некои се губат во нивоата на потсвеста?

Ако религија се ’измислува‘ што не земете вие да измислите некоја религија ???

Имаше еден духовник,не се сеќавам на името кој напишал:
’Дарвин .... Дарвин е никој . Едноставно будала кој сакал да лесен начин да обезбеди материјални средства. Дарвин сега веројатно се уназадил во мајмун и искушението да биде човек едноставно го срушило ...‘

Па така да нека си верува кој во шо сака ја не се мешам тука ја само велам дека ИМА НЕШТО !

Ti si stvarno nepismen a? Zimi majka po nisko razmisluvanje u zivot neam videno.Majmun Tucnal Majmunka I Se Rodil Covek? Dali ti voopshto ja razbirash darvinovata teorija?
Zaso pa sea od covek da se rodi majmun? Nanazad ke se vrakame? Znaesh sto e evolucija? Ili ne te interesira?
I na kraj kraeva Kakva vrska ima gospod so meditacijata.Ateist sum pa mozam da si sednam tolku da se smiram da se opushtam da se isklucam od ovoj svet i so mislite da sum daleku od tuka..kakva precka mi e mene "Gospod" vo toa? Ako ne sum vernik so sum? Ogranicen sum?
Ja naprimer starsno veruvam deka postojat vonzemjani.Za mene nema logika da vo beskonecno mnogu planeti na samo edna da ima ziv svet. Ednostavno mi e cudno. Ali ne mi e cudno da ne postoi gospod,zaso bi postoel? Koja e verojatnosta toj da postoi? I zaso sega ne sme nie mnoguboshci tuku veruvame vo eden bog? A porano lugeto veruvale vo poveke bogovi,so se oni be? retardirani bile pa neznaele deka e ustvari eden a ne se poveke? I od kaj znaesh ti deka ne se poveke tuku e eden? zaso u biblijata pishuva?
Ako smetash deka oni se retardirani znaj deka oni ni se predci i deka sve oni sto smislile nie samo nadopolnuvame i osovrshuvame,duri nekogash nemozeme ni toa da go napravime.Fakt e deka nashite predci bile po mudri i inteligentni luge.Sega za 2+2 ne se ni mislish odma zimash digiton.Ne ni razmisluvash da napravish nesto so ke ti go olesni zivotot,samo barash na internet dali postoi da go kupish,ako ne postoi,jbg be ke teram i vaka?

Stom Nutn veruval vo Gospod togas navistina postoi.

:pos:
Нео, би било супер, горенапишаното да преставуваше иронија и сарказам, па да се смеев на твојата духовита умешност, а вака морам да се смеам на твојата нискобуџетна интелегенција.:pos:

Најголемата лага на науката и образованието е дека не постои Господ.
Дарвин како Дарвин - најсмешна теорија - луѓето настанале од мајмуни - хахахаха е па зошто сега мајмуните не стануваат луѓе туку треба оплодување за да се создаде нов човек ?
Или мајмун оплодил женка - па оп - генетско нарушување и се создал човек.
Ова оправдување го користат дедовци и баби.
Дури и тие сега се откажуваат,бидејќи е премногу глупо за воопшто да се спомнува како некаков си аргумент против еволуцијата.
Не знам дали дошло до твоите ценети уши,ама не постои само еден вид на мајмуни.
Не еволуирале сите,туку само еден вид,кој бил најнапреден и имал најголема потреба за промена,бидејќи тоа го налагале условите во кои живеел.
Ако Господ не постои,како тогаш луѓето потонуваат во медитација?
Како некои тврдат дека се реинкарнација и притоа ги знаат сите детали за личност која никогаш не ја сретнале?
Како некои се губат во нивоата на потсвеста?
WTF?!?!?:toe:
А како уствари е поврзана медитацијата со Господ?
Зошто воопшто спомнуваш реинкарнација?
Мислев дека таквиот "демоноиден" концепт е забранет од Црквата и се смета за наметнато зло од страна на Луцифер.
И на крај,не е толку тешко да се измисли религија.
Треба да се најде предмет на обожавање,некој наводен чудотворец со неколку циркуски трикови во ракавот и најважно од се-одредена маса на будали,кои се доволно слепи и мизерни за да поверуваат во сето тоа што им е сервирано,да го следат и ако треба да умрат за таквата идеја.
А такви маси има и премногу,дури и во денешно време,за жал.

posto bog ne mrazi zatoa nema nisto posle smrtta, da ne sakase ke bevme vo rajot a ne ovde da stradame, stareeme i umirame.

posto bog ne mrazi zatoa nema nisto posle smrtta, da ne sakase ke bevme vo rajot a ne ovde da stradame, stareeme i umirame.

Ти да го сакаш Господ може и ќе одиш во рајот вака и после смртта ќе страдаш, старееш и умираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom