Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
шала на страна,знам да готвам скоро се...а најдобро знам да спремам гравче во грне на селски начин..да каснеш и одма ке пораснеш...:)

Многу работи научив да готвам во последно време,да ви се пофалам:pos2:знам ракчиња да прам,грашак,леќа,ориз,ориз со варен зеленчук,шпагети и тортелини.Ко ќе научам уште нешто ќе пишам пак:)

Дај прао да те зеам за жена . Хаха. Се шибам.
Јас нешто основно знам, да спржам или сварам јајца, салатите сам си ги праам али и сам си ги јадам :) .. и шпагети. Доста е :)

Знам да зготвам тоа што најмногу сакам да јадам. За другото има време, немам потреба сега за сега.

LaVista напиша:
Знам само јајца да испржам и салата да си направам.
Потполно истото.

Знам да готвам ама немам никаква желба за тоа, не обожавам да готвам исто како и што не обожавам да јадам.:toe:

Знам освен најосновните работи да ги направам (јајца,помфрит,да направам салата,да сварам супа и слично.) да правам преубави макарони со преубав сосofofof:Знам да правам мусака и знам да правам пица.Знам да направам торта ама да одам по рецепт и да вртам палачинки во тавче kiki:

Знам да готвам се.. И што јадам и што не јадам. Интересно ми е да си готвам ама не и да јадам баш баш..
Затоа дечко ми стомак пушти :pos2:

знам:
јајца на око ,кајгана ,варени
супа
макарони ,шпагети
пинџур
па ја мислам дека е доста хахахахаха

знам само да спржам јајца,салама и да сварам виршли,шпагети и макарони па мислам дека сеа за сеа доста ми е :pos2: :pos2: :pos2:

Па знам да направам макарони(ммм многу вкусни макарони!)....знам да спржам јајце, а понекогаш знам и ориз да напаравм!:pipi: ....хммм...друго...другото мама знае!:wink: ...

Знам по нешто да зготвам али знам и многу да утнам,еднаш мајка ми ми вика направи полнети пиперки и почна да објаснува како се праат а јас ја прекинав зашто знаев,па кога се врати ги јадевме без ориз:kesa: јебига имам утнато уште многу пати али тоа што знам знам и нема утка

jas znam da gotvam.ja poznavam i makedonskata kujna ama dobro i italijanskata.

ja neznam,ustavri znam neso da si zgotvam ali ne e toa toa,ali mn sakam da naucam da gotvam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom