Кој и што знае да зготви?

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Штом се однесува на посложени јадења тогаш морам да признаам дека ништо незнам да готвам...ама баш ништо...

Жив паразит сум на тема домаќинство... :kesa:

Знам да сварам тестенини, да испржам и да сварам јајца, имам правено пица(ама ништо не излезе од неа:pos2:), тостови и можеби уште нешто имам експериментирано, не се сеќавам сега:helou:

за тестенини, сосови и скара сум мајстор кој сака нека купи намирници нека дое ке му зготвам од другиве работи знам да праам компир пецен у тава со месо, ориз, леќа, прженица (пипер, патлиџан со јајца) итн. итн не ми текиње баш се у моментов шо знам да зготвам

Само кајгана со 4 јајца :kesa:

hm... e pa vaka poso i ja obozavam da gotva a moram da si priznaam mrazam da cistam...ja znam orivce so kokoska musaka sarma pita burek gravce tavce polneti piperki mias mas(piperki so jajca ili patlidjan ili urda) palacinki i razni torticki...brzi gonzales(mnogu lesna):pos2: cokoladna torta itn....
Te zimam...:smir::smir::smir::)

Се трудам последно време да напраам нешто,не ме бива тоа ми е јасно и на мене и на домашните ама јака страна ми е што не фрлам ништо недопржено,живо,недоварено,пресолено,не ми чуе си го јадам пошто си е мое и праавм задоволни фаци за инат :):) само за тостови и попара бисквити сум закон тоа ми иде ептен :)

Сарма, мусака, ориз со пиле, спанаќ, месам пита, кифли,праам мали пици, компири на 101 начин, салати,компир манџа пробав и ок излезе...Сакам да готвам!... брзи колачи,тулумби, овошен колач...Само намирници дај.:pipi:

омлети
на око
гравче
мали домашни пицички
леќа
ориз со зеленчук
стек и мешани варива
лазања
пирошки
помфрит
пире и мариниран стек
палачинки
чоколадни бомбички
/.......можда знами нешо друго ама сеа неми текнува

едит: шпагети болоњезе и бешамел и макарони тАкви, пита со сирење, и пита со јаболка, салати секакви, освен морски :)

хмммм јас знам да правам палачинки, тостерки, сосови за тестенини, тестенини......кога сум гладен се ке наставам у тавче и шо ке испадне нека испаде, а ако имаш рецепт за нешо може да го правам, а така на памет небива

па во последно време знам нешто да направам се трудам :)
ете знам компири секаков начин, потоа знам кокошка да направам, пица знам али со купено тесто не знам да го месам сама:), знам плескавици, 2-3 вида колачи, ееее еднаш правев пијан крап (божем така се викал оти со вино го посипував :pos:) ама многу убав беше :pipi:
али манџи и покомплицирани јадење сеуште не ... млада сум има време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom