Кој е Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Wolver1nE
  • Време на започнување Време на започнување
Да се сфати апокалипсата ли? Или целата книга на откровението?

Што доколку не се знае кабалата? Колкав зијан е тоа за една личност, по тебе?
--- надополнето: 16 август 2012 во 18:28 ---

Ако е ова твојата дефиниција, јас немам повеќе прашања во врска со истата:)

Ова не е моја дефиниција ова е христијанско учење.

Ова не е моја дефиниција ова е христијанско учење.

Во ред, на тоа и мислев уствари.

Согласно таа дефиницја, се што ќе дискутираме е излишно, и секако оди во корист на тоа што го вели христијанството.

Ако ја смениме дефиницијата, тогаш има простор за дискусија.:)

We live in a world where we have to hide to make love, while violence is practiced in broad daylight.-John Lennon.
--- надополнето: 16 август 2012 во 18:36 ---
Епа затоа реков дека за да се свати, потребно е да се познава матрицата - кабалата.
Што да се сфати?Стариот Завет?

Да се сфати апокалипсата ли? Или целата книга на откровението?

Што доколку не се знае кабалата? Колкав зијан е тоа за една личност, по тебе?
Па апокалипсата е дел од книгата на откровението, за да се разбере потребно е да се познава матрицата која е користена во целата таа симболика.
Инаку јас лично не гледам на разбирањето или неразбирањето во случајов како на зијан или ќар. Веќе реков дека секој има свој начин до духовноста.
Зијанот е кога сопствениот поглед на нештата ќе се обидеш да им го наметнеш на останатите како единствено вистинит.
--- надополнето: 16 август 2012 во 19:47 ---
Што да се сфати?Стариот Завет?
Пораката која авторот сакал да ја прати во книгата на откровението.

off. Да не имаш дечко што се вика Апокалипса? :D
on. Книгата на откровението е кабалистички текст.

Не ...
188157_324969177595874_1839710867_q.jpg

Но да имам сега дечко не би му дал таков ник. Ако веќе морам doomsday ник да му дадам, барем ќе го викам Армагедон, помашки е :D

Ииииии ... не знам многу за кабалата. Кога ќе најдам време ќе почнам да истражувам за неа :).

Е како не е точно? што е воистина според тебе за содома и гомора?

Можно е да се уништени од природна катастрофа. Иако има и приказна каде два ангели што патролирале во таа територија тоа време, решаваат да ги уништат градовите откога некој пијан хомосексуалец од таму, почнал да им се додворува :D (да ми ставиш пиштол на чело, нема да успеам да се сетам од каде го прочитав ова, but it was a good laugh).

Мрчачите кои во тоа време биле присутни си го зеле тоа како Божја казна за тоа што го гледале како негативно во градот. Најцитирани се кога се работи за осуда спрема хомосексуалците, иако самиот термин не е создаден тек минатиот век (не знам кој паметен го вметнал како превод на Библијата). Единствениот вистински термин кој се преведува погрешно како доказ за хомосексуалец е arsenokoitai, нејасен термин, со уште понејасно потекло, но лингвистите претспоставуваат дека се работи за опис на стар/постар човек. Ако веќе лепиме лепенки, ова би било пологично да се преведе како педофил, не хомосексуалец.

Осудите повеќе се должат на материјализам, прељуба, висока стапка на криминал, насилство, силување итн. Со тек на време преовладуваат други причини за осудата. За кое време како одговарало.

Све што е надвор од бракот е сексуална револуција, или задоволување на телесни страсти.

А геј брак? :vozbud:

Каде се воопшто географски Содома и Гомора?

Го најдов ова:

bgw1.jpg

bgw2.jpg

bgw3.jpg

Извор

Можно е да се уништени од природна катастрофа. Иако има и приказна каде два ангели што патролирале во таа територија тоа време, решаваат да ги уништат градовите откога некој пијан хомосексуалец од таму, почнал да им се додворува :D (да ми ставиш пиштол на чело, нема да успеам да се сетам од каде го прочитав ова, but it was a good laugh).

Мрчачите кои во тоа време биле присутни си го зеле тоа како Божја казна за тоа што го гледале како негативно во градот. Осудите повеќе се должат на материјализам, прељуба, висока стапка на криминал, насилство, силување итн. Со тек на време преовладуваат други причини за осудата. За кое време како одговарало.

А геј брак? :vozbud:

Ама многу е проста логиката, зашто денес не се случи таква случајна катастрофа. И второ све непредвидливо е според светата божја воља. Значи ниту еден метеор не може да падне и да уништи случајно, такво нешто не постои, се има причина, а без господ не може ништо да се случи.

а и тие што не веруваат секогаш ќе бараат некоја причина за да го негираат.

За настрани работи има и тоа во библијата. Прочитај.

Ама многу е проста логиката, зашто денес не се случи таква случајна катастрофа. И второ све непредвидливо е според светата божја воља. Значи ниту еден метеор не може да падне и да уништи случајно, такво нешто не постои, се има причина, а без господ не може ништо да се случи.

а и тие што не веруваат секогаш ќе бараат некоја причина за да го негираат.

За настрани работи има и тоа во библијата. Прочитај.
Temava e KOJ E BOG...
Spored tebe...KOJ E BOG?

Колку пати ќе ви кажува човек дека сите вие (не знам дали е за жал или не) сте богови?
Како може вие да дадете одговор кој е бог, што е бог, кога е бог, каде е бог... Не бидува тоа.
Амааан тегавење кој да биде последен на темата и кој е по-бог од другите... Жените си заминаа од темава, бесцелно се силите.:vozbud:

Колку пати ќе ви кажува човек дека сите вие (не знам дали е за жал или не) сте богови?
Како може вие да дадете одговор кој е бог, што е бог, кога е бог, каде е бог... Не бидува тоа.
Амааан тегавење кој да биде последен на темата и кој е по-бог од другите... Жените си заминаа од темава, бесцелно се силите.:vozbud:
Ej..brontosaurus..odi doma i si kazuvaj shto sakash...
ako ne ti se svigja, imash ushte 1 000 000 temi...odi soli pamet tamu

И нема разбирачка со одредени членови... Ако е Исус бог, тогаш ќе се лутат муслиманите. Ако Алах е бог ќе се лутат... сите. Ако Браман е вистинскиот концепт за бог, нема да го разбере 99% од луѓето на земјата.
Најдобро е да се прифати дека секој е бог. И треба да се почитуваат меѓу себе како богови и да се однесуваат така.
Сељачкото однесување, дома. Меѓу богови, божествено.
Зарем не е тоа одлично?
Ајде одговорете ми дали не е тоа прекрасно...

Исус Христос е Господ.
Ако е Исус бог, тогаш ќе се лутат муслиманите. Ако Алах е бог ќе се лутат... сите. Ако Браман е вистинскиот концепт за бог, нема да го разбере 99% од луѓето на земјата.
Најдобро е да се прифати дека секој е бог. И треба да се почитуваат меѓу себе како богови и да се однесуваат така.
Зарем не е тоа одлично?

И нема разбирачка со одредени членови... Ако е Исус бог, тогаш ќе се лутат муслиманите. Ако Алах е бог ќе се лутат... сите. Ако Браман е вистинскиот концепт за бог, нема да го разбере 99% од луѓето на земјата.
Зарем не е тоа одлично?

Solenje pamet kakvo odnesuvanje e?...seljachko ili bozenstveno?

Solenje pamet kakvo odnesuvanje e?...seljachko ili bozenstveno?
Ти ме љубиш мене како брат или како непријател?
ТИ смета што јас сум бог рамен на Исус и Алах и што можам многу како нив?

Не треба да ти смета... треба да прифатиш и да не се оптоваруваш со тоа... не сум единствен секако. Зарем со сите ќе се докажуваш и ќе им солиш памет што е и како е?
ЈАс давам предлози, размисли... не солам никому памет. Секој си го има доволно... се надевам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom