Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173
Па со оглед на тоа дека Председателот на Република Македонија стана "последна дупка на кавалот" на ВМРО им одговара лицето Б.Ц. да остане председател на државава уште извесен период за да го спуштат рејтингот на СДСМ барем на 1% со што убедливо би ги добиле следните избори.
Единствен проблем е тоа што ВМРО не смее тоа и јавно да го каже со цел да не сноси консеквенци кај наивното гласачко тело.Би гласал со "не" иако гледам дека во таборот на моменталната позиција нема човек кој би го зголемил угледот на институцијата викана Председател на република Македонија.

Ima be , Stavrevski :pos2:

Najgolemata vistina kazana na ovaa tema e deka ako ne bese Branko ovaa drzava kje bese mozebi denes del od edna sosedna drzava so pogled na Crnoto more.
No za zal pogolemiot del od vas tie 90 godini mockale vo gakji i nisto ne znaat drugo osven da preraskazuvaat nekakva istorija naucena od partijata ili partiskite vojnici na Ljubce -vojvoda.

Дивајн искрено многу порадо би ставил некој смотан кој си ја сака државата, отколку бранко кој си го сака својот џеб.

Зарем ќе ми кажеш дека има некој смотан кој си ја сака државата повеќе од својот џеб? Кажи ми го со факти кој е тој, па никогаш повеќе нема да изразам симпатии кон Бранко ... кажувам така затоа што ниту еден политичар не поштовам, за никого не сум, ама ако бирам, ги бирам тие со малку повеќе речник и памет.
Аиде, повели ...

Зарем ќе ми кажеш дека има некој смотан кој си ја сака државата повеќе од својот џеб? Кажи ми го со факти кој е тој, па никогаш повеќе нема да изразам симпатии кон Бранко ... кажувам така затоа што ниту еден политичар не поштовам, за никого не сум, ама ако бирам, ги бирам тие со малку повеќе речник и памет.
Аиде, повели ...

Zar pametot i recnikot na Branko gi osvoile tvoite simpatii?

Inace se slozuvam gore dole so tvoeto mislenje!

Zar pametot i recnikot na Branko gi osvoile tvoite simpatii?

Inace se slozuvam gore dole so tvoeto mislenje!

Повеќе од другите ...
Бидејќи е повеќе од јасно дека никој не се труди за државава како што треба, ако треба да ме лажат, нека ме лажат тие што мораат ама на културен начин. Да, тој и неговите бивши соработници секогаш ме восхитувале и ме восхитуваат со начинот на кој знаат да го кажат нештото, да надзборуваат соговорник на ниво, да не останат без одговор итн. Мое мислење за кое немора да ме убиете, нали?:podsmev:

Дивне..кај гледаш памет и речник кај Луцифер ( Бранко де ) жити мајка...нит сум го гласал некогаш ( ни него ни неговата посрана партија ) нит ќе гласам некогаш за него ( и неговата посрана партија )...зарем има во државичево ни чоек со чиста свест и здрав разум кој би гласал за такво гојдо како него

Повеќе од другите ...
Бидејќи е повеќе од јасно дека никој не се труди за државава како што треба, ако треба да ме лажат, нека ме лажат тие што мораат ама на културен начин. Да, тој и неговите бивши соработници секогаш ме восхитувале и ме восхитуваат со начинот на кој знаат да го кажат нештото, да надзборуваат соговорник на ниво, да не останат без одговор итн. Мое мислење за кое немора да ме убиете, нали?:podsmev:

Sakas da kazes deka pagjas na dobro lazenje...hehhe dobro vo red , se sto treba e da najdeme nekoj sharmanten lazov...

zeni bwe :nesvest:

Tropna i ziva ostana :uvo:

Аиде, повели ...

Не ти кажувам дека има таков и кој е тој туку чисто хипотетички ти ја поставувам ситуацијата.
А дека се оформи човекот во квалитетен политичар се оформи така што може и многу квалитетно да те зафркне.
Инаку Б.Ц. една многу интересна реторика на вртење муабетот на сосема трета страна преку која сака да те натера да му поверуваш дека е во право, која реторика мене воопшто не ми се допаѓам најверојатно бидејќи сум способен да ја согледам, ама има некои што уште не ја приметуваат таа негова тактика.

Интел не се прави баба ванѓа и не кажувај дека ако не беше Б.Ц. ќе бевме дел од бугарија, бидејќи тоа никогша нема да го дознаеш па за да можеш да го тврдиш, односно тој начин на споредба се сведува на познатото: Да имаше баба к*р ќе беше дедо. А истиот тип на реторика ми го вртите и ти и твоите сопартијци истот како и другиве од другиот табор, односно реториката што би било кога би било, ко малине деца, почнете да размислувате што треба да се направи за евентуално да с епостигне нешто, односно наместо да гледате во минатото , да почнете да гледате за иднината, а некои грешки од минатот да ги земате само како можности за одредени резерви во однос на идните планирани постапки.

Sakas da kazes deka pagjas na dobro lazenje...hehhe dobro vo red , se sto treba e da najdeme nekoj sharmanten lazov...

zeni bwe :nesvest:

Tropna i ziva ostana :uvo:

Не се занесувајте толку де. Ви кажав, најдете некој кој не лаже и никогаш нема да гласам (ако гласам воопшто) за Бранко. Аиде.

Не ти кажувам дека има таков и кој е тој туку чисто хипотетички ти ја поставувам ситуацијата.
А дека се оформи човекот во квалитетен политичар се оформи така што може и многу квалитетно да те зафркне.
Инаку Б.Ц. една многу интересна реторика на вртење муабетот на сосема трета страна преку која сака да те натера да му поверуваш дека е во право, која реторика мене воопшто не ми се допаѓам најверојатно бидејќи сум способен да ја согледам, ама има некои што уште не ја приметуваат таа негова тактика.

Интел не се прави баба ванѓа и не кажувај дека ако не беше Б.Ц. ќе бевме дел од бугарија, бидејќи тоа никогша нема да го дознаеш па за да можеш да го тврдиш, односно тој начин на споредба се сведува на познатото: Да имаше баба к*р ќе беше дедо.

Мака ми е да ти реплицирам повеќе, посекако не ни планирам да се убедувам со тебе. Сакав само во врска со болдираното да ти кажам да не вреѓаш реторички.

Не се занесувајте толку де. Ви кажав, најдете некој кој не лаже и никогаш нема да гласам за Бранко. (ако гласам воопшто)Аиде.

.

Ne me zezaj...
:tapp: :lud:

:pos:

Milam deka polesno e da najdeme nekoj koj podobro laze od Branko!:tv:

ehh be Divajn.....

Ne me zezaj...
:tapp: :lud:

:pos:

Milam deka polesno e da najdeme nekoj koj podobro laze od Branko!:tv:

ehh be Divajn.....

Ајде прати ми уште еден пост со еден куп глупави смајли.
Ако немаш што да кажеш прескокни ме и не билдај несодржајни постови.

Kakov branko be VMRO VMRO TI SI NASA SUDBINA.

Gruevski forever
A za brane nikogas ne bi glasal.

БЦ е силно интелегентна политичка личност. Ги има сите квалитети на политичката фигура државник. Неговиот умствен багаж (од наша гледна точка) погрешно е искористен. Работењето на темата „Сопствен интерес пред државниот, народниот“ би му била оценета со чиста петка со ѕвездичка по предметот Македонски јазик и литература. Точно тоа го прави она што не е - државник. Мотото „Треба да знаеш, треба да можеш!“ си е сосема на место и јас искрено го разбирам.
Секако дека не би гласал за БЦ.

Мака ми е да ти реплицирам повеќе, посекако не ни планирам да се убедувам со тебе. Сакав само во врска со болдираното да ти кажам да не вреѓаш реторички.

Не ми беше намерата да се убедуваме, и не ми беше намерата да навредам некого, едноставно некој го гледа тоа некој не, од тие што ја согледале неговата реторика на некому му се допаѓа тоа на некои не, и нема ништо лошо во тоа, ако некој тоа си го сфаќа како навреда тоа е негов проблем, мене не ми беше намерата да навредам никого туку да прикажам мојот аспект на гледање на проблематиката.
Или да бидам експлицитен за повторно да не ме разбереш погрешно, тие што не ја согледуваат таа негова реторика не се ниту глупи ниту слепи, а тие што ја согледуваат и им се допаѓа не се будали, ако некој со сила читал нешто меѓу редови кое јас нема в намера да го кажам, бидејќи секогаш се обидувам да се изразам експлицитно, но концизно и кратко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom