Кој би сакале да биде Претседател на РМ?

дали би го гласале Бранко Црвенковски повторно за Претседател?

• да

Гласови: 39 22,5%
  • не

Гласови: 134 77,5%

• Вкупно гласачи
    173

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Веб-сајт
www.tj-hosting.com
Не успеав да најдам ваква тема...

Под претпоставка дека Бранко Црвенковски би поднесол оставка, кој мислите дека би бил добро решение за таа функција во овој момент? Кого предлагате? Кого посакувате? Имате ли на ум некој за кој што сте сигурни дека би бил добар претседател?

Баш ме интересира дали критизерите на актуелниот претседател имаат некој добар предлог!:)
Кедев?
Трифун?
Доста?

Јас на пример, кога би зависело од мене, за претседател на Република Македонија би го именувал Академик Блаже Ристевски!

Па од овие горе што си ги пишал ниеден не би гласал,додуша пред да го спомнеш Блаже Ристески поима немав за кој би гласал...ама да За Блаже Ристески па би гласал ,само што е стар човек и не верувам дека би се нафатил да си комплицира старост со нешто вакво..

е и ти го погоди блаже ристовски
по мое амди бајрам:wink:

Шведо, ако уште еднаш видам таква глупост од мислење, ќе постапам со тебе најстрого што може! Последна опомена! И престани да се глупираш на сите можни теми!
По темата:
Јас навистина не гледам адекватна личност која би била Претседател на РМ.
Иако повеќе церемонијална, оваа институција не претставува насекаде по светот, прима акредитации на странски амбасадори, Врховен командант на РМ...да не набројувам сега. Значи, битен е во секој случај.

Vidi teshko prashanje...pa..pa.
Koj da go `turime be` a da ne ni go `turi` on na nas....:nesvest:
Ljubisha Georgievski!
Ke kazuva za chokoladi i trakatanci,chat-pat ke drzi oratorski i teatralno nekoja rec...
barem zulum nema da pravi.
Ete koj!

Само Б.Ц може да одлучи кој ќе го замени ...он е господарот нема играчка со него....незначи дека ако даде оставка дека аш ќе го снема човекот од политиката.....може сака да се врати у партија да си ги земе работите у свои раце и да му мрдне партијата од рејингот од 1%....

Според мене неможам да давам предлог за друг човек бидејќи не ги знам кадрите кои се соодветни за оваа работа...гледате и сами колку нови луѓе се појавија во овој мандат во собранието.....ја не верувам дека некој го знаеше Борис Трајковски пред да го назначат за претседател.....значи важно е шо ќе напраи човекот а не кој е и шо е !!
:wink:

Ok jas sakam

pretsedatel da bide Menduh Tachi

a potpretsedatelka Dosta Dimovska

и Мендух е добра опција...гаден играч е тој.

Трифун за прецедател. И така ќе влеземе во НАТО и таа функција ќе стане комплетно церемонијална, па нема никаков ризик да ставаш домашно животно на работно место предвидено за човек. :)

Градоначалник на Скопје за да не ја става Мухиќ наместо него, би ставил странец ако може : Рудолф Џулиани - 1994-2001 градоначалник на NY. Верувам дека е подобар од горниов за 2-3 светлосни години.

Јас имам еден перфектен предлог, но тој човек сега е на многу важна позиција каде што ја брани македонската чест и идентитет на најпрефинет начин, а тоа е Никола Димитров, подобар дипломат од него нема видено, само штета би било така квалитетен човек да се постави на повеќе церемонијална позиција.

Јас имам еден перфектен предлог, но тој човек сега е на многу важна позиција каде што ја брани македонската чест и идентитет на најпрефинет начин, а тоа е Никола Димитров, подобар дипломат од него нема видено, само штета би било така квалитетен човек да се постави на повеќе церемонијална позиција.

Прашањето се однесуваше за Председател на Македонија а не на Бугарија.!

Jas licno sum za Tito Petkovski baska i covekot si ima ambicii za ova a i veruvajte mi narednite izbori ke bide kandidat i ke pobedi.

Јас сум за Јован Манасиевски или Петар Гошев. Закон се двајцата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom