Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
i jas bi sakal da znam...
inace jas roden sum vo skopje, sega skoro kidnav nakaj skandinavcite pa ke vidime sto ke bide.....

Кој/а од каде потекнува, од кој крај?

Би било интересно да си кажеме кој/а од каде потекнуваме, по мајка, татко, баба , дедо....:)се разбира ако не ви смета и ако не сте сите "градски"....
ете јас сум по потекло од Демирхисарско по татко ми, а мајка ми е од битолско и живеам Битола....
поздрав до сите...

Знам дека има, ама не како оваа , во оваа мислев сите да си кажиме од каде поточно потекнуваме, а не само од кој град сме сега или каде живееме,,,бре,,,,,,,,

Скопје, born and raised, mommy and daddy Скопје, born and raised! А, дедо куманоец со баба прилепчанка, дедо друг прилепчанец со радовишанка, понатаму, српско, македонско потекло, со малку крв хрватска, руска и унгарска [од племството (плава крв)].

Garfield напиша:
Скопје, born and raised, mommy and daddy Скопје, born and raised! А, дедо куманоец со баба прилепчанка, дедо друг прилепчанец со радовишанка, понатаму, српско, македонско потекло, со малку крв хрватска, руска и унгарска [од племството (плава крв)].
е за вакви постови мислев, фала брат...

Роден во Скопје, живеам во Скопје.
Мислам дека нема потреба да навлегувам толку многу во корените, баби, дедовци...

Роден у Штип, живеам у Штип, учам во Скопје. По татко од Беровско по мајка од Радовиш. По баба од мајка ми од Кичевско.

татко ми е од беровско а мајка ми е од радовишко............
а иначе шетам по светот......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom