Кои серии сметате дека се преценети и префорсирани?

• Креатор на темата Креатор на темата RocknRolaa
  • Време на започнување Време на започнување
The Big Bang Theory, неможев една сезона да изгледам. Или имам IQ под 40 и не можам да им го сфатам хуморот или не ми е интересна ич.?:вонзем:

Suits. Јас како скоро дипломиран правник, не можам да ја сварам, a и користи многу веќе видени шаблони и финти.

Моментот кога му се истури тревата, а идниот шеф, беше доволно "кул" тоа да не му смета, иако се работи за фирма која заработува милиони, да толку е напреден и "интересен" шефот, за секретарката што му даде место на интервју пред сите други на тип што го бркаат џандари во моментот во истата установа, нема ни да зборам. Дефиниција за overdone моменти.

South Park (ауу, колку се опасни еј, влакна на јазикот немаат, цел систем го серат ауу браво бе) и од поновите - Suits. Јас како скоро дипломиран правник, не можам да ја сварам, a и користи многу веќе видени шаблони и финти.
Па и Рики Џерваис кој мадафакер е бе. Ауу опасен! Религии хејта, општество хејта, и она немал влакна на јазикот, сам се хејта со дебелината, знае на моменти и незгодни ситуации да направи... Ѕвер е.

Па и Рики Џерваис кој мадафакер е бе. Ауу опасен! Религии хејта, општество хејта, и она немал влакна на јазикот, сам се хејта со дебелината, знае на моменти и незгодни ситуации да направи... Ѕвер е.
Сеа да не се вреѓаме :icon_lol:
Од анимиран хумор преферирам Фемили Гај, повеќе ми лежат, и некако не фураат "down system, DOWN" став како првиве, туку си се шегуваат и на своја сметка па дури и си признаваат дека се тотален rip off од Симпсонови. Да не ги даваа Саут Парк на А1, пола од луѓето во Македонија што ги гледа, немаше да знае за нив. Ја сфаќам темава како серија која е префорсирана, а оваа е толку форсирана и тоа од луѓе за кои знам дека појма немаат од серии (освен ЦСИ се друго е табула раза), што ми оди на живци.

Рики освен тоа што го наброја, е невиден генијалец кој има невиден допринос во ТВ просторот за кој доволно е да се кажи дека ја креира Офис. Толку.

Од анимиран хумор преферирам Фемили Гај, повеќе ми лежат, и некако не фураат "down system, DOWN" став како првиве, туку си се шегуваат и на своја сметка па дури и си признаваат дека се тотален rip off од Симпсонови. Да не ги даваа Саут Парк на А1, пола од луѓето во Македонија што ги гледа, немаше да знае за нив. Ја сфаќам темава како серија која е префорсирана, а оваа е толку форсирана и тоа од луѓе за кои знам дека појма немаат од серии (освен ЦСИ се друго е табула раза), што ми оди на живци.

Рики освен тоа што го наброја, е невиден генијалец кој има невиден допринос во ТВ просторот за кој доволно е да се кажи дека ја креира Офис. Толку.
Зошто ги хејташ СП со "down system", а Рики го ставаш на аватар кој е поголем хејтер на "the system and stuff"? :)

Инаку и ФГ хејтаат општество, систем, религии и слично, само на различен начин од СП, а и ФГ не го влечат хејтот низ цела епизода.

И Саут Парк се шегуваат на своја сметка, разгледај им интервјуа на Мет и Треј и скоро во секое се хејтаат себе си. Дури и во епизоди се хејтаат (посебно за делот со Симспонс со епизодите prof. chaos & The Simpsons alrdy did it)

А хејтов за А1 ти е хипстерски :D Арно де, шо има врска од кај дознале за серијата, битно дозлане :)

Инаку популарна е СП и форсирана, ама заслужено.

И СП имаат повеќе допринесено за ТВ и комедијата отколку Рики. (неам докази, офц)

После многу фалење од сите страни конечно се решив да ја гледам Фемили Гај.
После 3 епизоди, незнам што би ме задржало да ја гледам серијава. Ниеднаш не се насмеав, ништо посебно.
Стјуи ми е како нова верзија на Декстер, постариот син стандард глуп американец, мајката очајна домаќинка, таткото изгубен во просторот за на крај пак да успее се да заврши среќно.
Ќе ја догледам прва сезона, ама не ми се верува да продолжам да ја гледам и понатаму (можеби во некои други времиња).

Моментот кога му се истури тревата, а идниот шеф, беше доволно "кул" тоа да не му смета, иако се работи за фирма која заработува милиони, да толку е напреден и "интересен" шефот, за секретарката што му даде место на интервју пред сите други на тип што го бркаат џандари во моментот во истата установа, нема ни да зборам. Дефиниција за overdone моменти.

Али од каде префорсирана !? :D

Серијата е тоа, комеди-драма, не е „тешка“ серија па да не има клише моменти у неа и да вметнува нешто уникатно. Не е ни целта тоа, ко што целта на Луи на пример му е да направи поразлична комеди серија.

Кога веќе ја спомнав Louie. Дап, таа е префорсирана серија. Не дека Луи не е добар комичар, напротив одличен комичар е, но серијата не е толку ко што се палат на неа. Премногу awkward хумор вметнат на едно место што самата серија ја прави премногу awkward. Со други зборови премногу „интелигентен“ хумор може да ја направи серијата анти-хумористична, каква што ми беше мене на моменти.

Друга работа што ме неривра у серијата е глумата од останатите споредни ликови (секако не ги сметам овде гостите како Рики итн...). Премногу лоша или обид за да изгледа како лоша глума што многу ме нервира. Пак ќе го употребам зборот awkward овде, пошто таква е и глумата од споредните ликови и тоа иритира на моменти.

Трета и „најважна“ работа што ме неривра кај Луи не е поврзано со самата серија туку со дел од тие што ја гледаат серијата „на сила“ колку да бидат „хипстерс-ин“. Значи јас му ја разбирам целта на Луи со серијата и хуморот, разбирам и да ви биде вам неколкумина овде омилена серија, но убеден сум дека има многумина кои врска си немаат шо кажува човекот а гледаат за да бидат wannabe Louie.

Али од каде префорсирана !? :D

Серијата е тоа, комеди-драма, не е „тешка“ серија па да не има клише моменти у неа и да вметнува нешто уникатно. Не е ни целта тоа, ко што целта на Луи на пример му е да направи поразлична комеди серија.

Кога веќе ја спомнав Louie. Дап, таа е префорсирана серија. Не дека Луи не е добар комичар, напротив одличен комичар е, но серијата не е толку ко што се палат на неа. Премногу awkward хумор вметнат на едно место што самата серија ја прави премногу awkward. Со други зборови премногу „интелигентен“ хумор може да ја направи серијата анти-хумористична, каква што ми беше мене на моменти.

Друга работа што ме неривра у серијата е глумата од останатите споредни ликови (секако не ги сметам овде гостите како Рики итн...). Премногу лоша или обид за да изгледа како лоша глума што многу ме нервира. Пак ќе го употребам зборот awkward овде, пошто таква е и глумата од споредните ликови и тоа иритира на моменти.

Трета и „најважна“ работа што ме неривра кај Луи не е поврзано со самата серија туку со дел од тие што ја гледаат серијата „на сила“ колку да бидат „хипстерс-ин“. Значи јас му ја разбирам целта на Луи со серијата и хуморот, разбирам и да ви биде вам неколкумина овде омилена серија, но убеден сум дека има многумина кои врска си немаат шо кажува човекот а гледаат за да бидат wannabe Louie.

Никој не рече дека е префосирана, него дека е overdone, што значи се труделе премногу да ја направат cool, нешто слично како што имаш ти впечаток за Луи, само што во Suits, истиот момент е далеку по изразен, во Луи не се случува да добие работа како комичар зашто е кул, него се мачи за тоа, тоа е дел од реалноста, не бизнисмени што примаат на работа дилери на дрога.

Признавам дека во Луи има ситуации кои се претерани исто така, на пример кога ќути а го замараат бивши или мувачици, значи типот колку и да не го бива за жени, ако го напнат толку сигурен сум дека ќе им се раздере или спротистави во истиот момент, за тие ситуации и начинот на презентирање на Луи како неуспешен љубовџија сум на твоја страна, тука малце претерале.....ама за ликовите кои се појавуваат имај во предвид дека 90% од серијата се сутиации кои навистина му се случиле и се прикажани во серијата, така да незгодните и чудните моменти кои се претерани на прв поглед има зашто да бидат дел од серијата, и за нив не се согласувам дека не им е место во неа.

За разлика од тоа, во Suits серија во која шефот од крајно озбилна личност, за момент се трансформира во опуштен линк кој пушта рандом дилер да работи за него, тој момент е далеку по претеран него ситуациите во Луи кои се превземени во голем дел од случаите од вистинскиот живот на Луи, и има основа зашто се презентирани на толку чуден начин.

Значи генерално сценаристите имаат оправдување за таквите моменти во Луи, е сега се поставува прашањето, какво е оправдувањето на сценаристите на Suits? јас ќе ти кажам, не постои оправдување :D

Psyside
Ова отиде у погрешна насока, т.е. споредување на Suits и Louie, што е несмислено оти се сосема различен тип и неспоредливи серии. :)

Значи мене не ми беше онде цел да ги споредам, туку делот со Луи е како втор дел од постот.

За моментот со вработувањето не викам дека не e overdone, таков е, има уште неколку такви ствари у серијата, т.е. самиот главен лик Харви е на некој начин спин на Хаус, со многу слични карактеристики.

Но поентата е дека иако има overodone моменти, не се преизразени и најважно, тоа не ми пречи мене при гледањето и не ме нервира.

За оправдување на таквиот „момент“ реков, сценаристите не треба да наоѓаат затоа што не е целта во неа да филозофираш за секој детал, туку забава, серијата е таква,
entertaiment-тип, и тоа е тоа. :)

Па ме праша, зашто ја сметам за префорсирана т.е. според мене не е префосирана, далеку од тоа, него серијата е overdone, а ги споредувам затоа што и на двајцата не ни се допаѓаат серии кои обично голем дел од членовите на форумов ги сакаат, така се погоди да се почне дискусија за тие 2 серии, ти имаше свој став за Louie, и си кажа зашто, јас во мојот пост одговорив за Suits, иако имаше директна компарација, истата беше повеќе како одговор на твојот став за Louie, немав директна намера да ги споредам, затоа што стварно не се споредуваат.

Офтопик, Симнав еден хорор, (непознат и нов) и ми бара пасворд сеа, ваков идиот одамна не сум испаднал :D

e SP e pravata stvar....za remet na retardiranite amerikanci i sekojdnevniot bolivud zivot...toj e toj humor...samo so koj se proanogja tamu mnogu jasno deka nema da mu se dopadne....zhal mi e...se gleda po kritikava kolku se razbiras u stvarive....south park ne e za site...brutalno dobri se...i sto ako ja doznale preku A1 ako go razbiras humorot i ja razbiras porakata...treba da si nagledan serii za da kazes so e dobro a so ne??seriozno??

После многу фалење од сите страни конечно се решив да ја гледам Фемили Гај.
После 3 епизоди, незнам што би ме задржало да ја гледам серијава. Ниеднаш не се насмеав, ништо посебно.
Стјуи ми е како нова верзија на Декстер, постариот син стандард глуп американец, мајката очајна домаќинка, таткото изгубен во просторот за на крај пак да успее се да заврши среќно.
Ќе ја догледам прва сезона, ама не ми се верува да продолжам да ја гледам и понатаму (можеби во некои други времиња).
Не се цели епизоди смешни, фамили гај повеќе ми личи на скеч шоу отколку на серија со епизоди шо имаат приказни во нив. Многу рандом шеги има неповрзани со главната приказна во епизодата

На YT разгледај прво неколку моменти, ќе видиш дека се многу смешни, ама гарантирам дека останатиот дел од епизодата (од кај шо е смешниот момент) ќе ти биде досадна
И не ги хејтам иначе, многу ми се смешни ФГ.

Стјуи е комбинација на двата лика шо ги глуми Мајкл: Дејвид од СФУ и Декстер :D
А останатите членови од семејството си е само типични за комедија. И Американ Дад (исто од Сет) има слично семејство

south park ne e za site
...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom