Кои правци ги поминавте пред да стигнете на она што моментално го слушате

Ја почнав со Златно Славејче, па Ерзана, Врчак, Нокаут, Магија и слични, па рап, па рок и еве сега слушам електрическаја направија т.е. од минимал па до псај транс се што припаѓа во тој распон. :)
:helou:

Магија/Тоше/и слични македонски изведувачи ---> Comercial crap/shit a.k.a. Pop и слично ---> Hip-Hop ---> Rock ---> Hard-Rock/Alternative ---> House Electro/Club ---> Trance ---> Trance Progressive/Uplifting

Сега сум In Trance We Trust... To Trance We Must... :vozbud::vozbud::vozbud: Се пронајдов себеси во трансот. :back:

EDIT: Како што гледам на темава... Доста трансери го следеле овој пат. :)

Ha, ushe kao 6to godishno kopile, me pribraa metalcite od maalo [togash momci od fakultet], izglea im se bendisav zasho imav epten dolga kosa:)
Pochnav use od mal da slusam metallica, iron maiden [ sho sea nemozam da gi slusam], pantera, soad i LP normalno :) i tako dalje...Posle ko imav nakaj 9-10 godini, demek, rapov e moda, ne deka terav moda, ama me bendisaa Cypress Hill pa si gi slushav niv malce, Posle 10ta godina pochnav da slusam soulfly, korn, slipknot, godsmack, nightwish, RATM <3...

Poslednive 2 godini, menjam bajagi stil, neam chepnato nisho novo metal da slusam, se drzam kon starata ljubov..ali pomalce ja slusam.
Slusam pretezno Drumm n' Bass, i dark trance..
Pochnav DnB, mnogu chudno, so dosta hard-core momak poznat kako Panacea, se zapaliv po negoviot dvochasoven megamix..:)
Prodolziv so Black Sun Empire, Spor, Noisia, Chase&Status, SubFocus, Technical Itch, Rawtang, Aphrodite, Decoder, Panacea, Кирил Џајковски, TeeBee, UNDEAD..etc :)

HA! ja sum iskljuchok :)

почнав со Металика,Нирвана,Линкин Парк,Лимп Бизкит и Слипнот(она со што сите кои ја претпочитуваат метал,кор,рок музиката започнале)и Сепултура
продолжив со Гранџ(Прл Џем,Алис ин Чеинс,Скриминг Трис,Кендлбокс,Саундгарден итн)
понатаму со панк(Експлоитед,Секс Пистолс,Рамонс,Дамнед,НОФХ,Мисфитс итн)
па сеа конечно сум на кор музиките(металкор,деткор,хардкор) и нешто помалку метал цепам - мелодик дет,брутал дет метал(ова што се вели пред 1 месец почна да ми улаза у вени) и уште 4-5 метал бендови од остали метал жанрови....

почнав со српски пинкој ова она...
после почнав да слушам комерцијала MTV, Pop, Hip Hop ова она (и сега слушам)
ко дојдов средно другарка ми ме зарази со Rock, Metal и такви ствари
истовремено брачедами ме зарази со техната па почнав да слушам сега таква најмногу Electro House- Dirty/Tribal House-ова она Minimal- почнав Trans премногу да слушам....... и така... транс многу слушам сега :toe:

1 eminem
2 aca lukas
3 kiss
4 bitlsi
5 deep purple
6 black sabbath
7 iron maiden
8 metallica
9 megadeth
10 ozzy osbourn
moja istorija

Прво почнав да ги слушам мама и тато:)
После слушав детски фестивали, па од кај 9-11/12 години слушав поп.Поради тоа што дома цело време фучеше рок, џез, реге такви ствари не можев да не го засакам и тоа.И се префрлив на реге и рок, подоцна и ска.Во последно време се некако ме влече на електронска музика.А овие претходниве, освен Златно Славејче и До-Ре-Ми, сите ги слушам, ништо не сум оставил зад себе:)

Упс, ќе заборавев.Во 4то одделение почнаа да се фучат сите со рап, а мене тоа ми беше ептен одвратно.Со тек на време се навлеков и на тоа, така да и тоа се вбројува меѓу гореспоменатите правци.

ристо бомбАта-ластовица-queen-nirvana-metallica-sepultura-rammstein-prodigy-2pac-public enemy-notorious big-run dmc-puff daddy-eminem-rammstein-tiesto-paul van dyke- и шо че се најди сега,нема појче време за пребирање:smir:

Вака. 5то одделение, рап ( Еминем , 50 цент)...6то одд. ( Размус,LP,Limp Bizkit) 7мо,8,1ва(Led Zeppelin,Whitesnake, Bon Jovi), 2ра година па навака( панк, треш, crossover, ska) и така натака :)

Темава не држи вода ...:jaj:

Ја од секоаш сум слушал постар рок како што се...
- Гунс едн росес, Биталси, ЕјСи/ДиСи, Ролинг Стонс, Металика, Нирвана, Архангел, ЛСД и др...
И ја можда слушам понекоаш нешто друго како...
- Епика, а исто и појче екс ју хитоој и нешто како од Здравко Чолич и сл...
Ама нема да моем да престанем да га слушам музика која га слушам од мојата трета година од животот...

Се живо и диво од музика што постои сум слушал и не можам да делам некој гендер на музика.Јас ја делам музиката на добра и лоша за мое уво а не на рок рап метал идр.Ама сепак можам да кажам дека Рибја Чорба и Бајага некако највеке ми се допаднале.

Магија/Тоше/и слични македонски изведувачи ---> Comercial crap/shit a.k.a. Pop и слично ---> Hip-Hop ---> Rock ---> Hard-Rock/Alternative ---> House Electro/Club ---> Trance ---> Trance Progressive/Uplifting

Сега сум In Trance We Trust... To Trance We Must... :vozbud::vozbud::vozbud: Се пронајдов себеси во трансот. :back:

сејм хиер.. само шо во листата на магија/тоше.. јас додавам куку леле ластовица и џемо биљбиљ

Мислам дека на Архангел поентата му е да покаже што слуша и дека е најдобро тоа.
Епа брат уопште не си во право сакав да видам кој од што музика стасал на она што е а не да си кажам јас :tapp:

ристо бомбАта-ластовица-queen-nirvana-metallica-sepultura-rammstein-prodigy-2pac-public enemy-notorious big-run dmc-puff daddy-eminem-rammstein-tiesto-paul van dyke- и шо че се најди сега,нема појче време за пребирање:smir:
Два пати овие пошо се мн добри или ти имаш проблеми со помнењето??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom