Amnaesiac
Paranoid Android
- Член од
- 9 декември 2008
- Мислења
- 1.818
- Поени од реакции
- 43
Ок, моја грешка што дадов филмски пример за хомосексуалец :smir:. Сум ги гледал хомосексуалните лица во Данска, Шведска, знам дека не се такви, не можеш ни да ги познаеш. Во право си, сето тоа е така. Ама бев револтиран со некои си закони, паради и слично. Зошто е тоа потребно, не знам. Едноставно не знам дека е или не е хомосексуалец, а не ме интересира. Закони нема потреба пошто никаде не стои дека е забрането за педери или никому ни на чело не стои такво нешто. Едноставно, премногу се фокусира општеството на вакви квазипроблеми (и некој погоре што спомна, и мене ми личи на предизборни манипулации), отколку на вистински проблеми како на пример здравствената заштита на население, социјална заштита и слично. Премногу минутажа во медиумите (ок, приватни се но сепак јавноста ги гледа), децата се подложни на разни влијанија, како кога ќе земеш глина да ја преобликуваш во нешто. Мислам за психата на моите и другите деца и млади во РМ, нема да остави добар впечаток постојано споменување на вакви (сепак за мене девијантни) појави.
И ја кога бев млад (во сфрј) имаше хомосексуалци, ваљда се дружеле меѓу себе, никој тоа не им го бранеше (јас најмалку). Но вакви барања, настапи, ... Мислам дека дури сега би се направила дискриминација со вакви закони, пошто има и други категории население со своја сексуална ориентација (не мислам само на педофилите) кои исто така би побарале закон и рамноправност и кои себеси се сметаат за сосем нормални. Би се отишло во премногу непознати води, а како што спомнав, не гледам нерамноправност, само слушам од некое лице претставник од масо кое постојано се жали. И никој друг.
Едноставно прашање, која е поентата доколку би се донел некој закон, закон за што?
се согласувам нема потреба од закони, има закон за граѓански здруженија кој овозможува на група граѓани со слични интереси да се здружуваат, и уставно е загарантирана слободата на јавни собири, така да некој ако сака јавно да се собира нека се собира
. Kaj nas dvocevkite nema sto da baraat prava,niti sme vo Evropa,niti sme nekoe moderno opstestvo a sepak imaat prava,nitu gi gi tepa nekoj nitu gi kole,se sto im pravat e samo cepenje na gazot
a toa tie zelno go ocekuvaat? Ako saka nekoj topol brat da se kandidira za vo parlamentot i toa nikoj nema da mu go zabrani...Uzivajte i ne se zamarajte mnogu so nepotrebni raboti,gledajte vasiot odzak da dimi i da ne vi dojde takov zet ili snaa doma i da vi seta po tanga...