Кога оставаш

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Животот е прекраток за да губиме време на некого кого еднаш сме го оставиле или не оставил. Сигурно за да дојде до тоа, моментално имало една или повеќе причини, кои не верувам дека некогаш би се промениле и би биле позитивни, врз кои пак би изградиле нешто.:toe:
Убаво кажа екс машина ... пресмешно и превистинито. Тоа е тоа.

~*~

Вртам грб целосно. Одбирам да ми свртат грб засекогаш. Еднаш се обидов да одржам пиши-бриши ситуација и испадна фијаско. Затоа невр аген.
Можам да се задоволам со убави спомени, а неподносливи ми се репризи на неуспех. Прават да се мразам и да мразам. Затоа сакам кога се сече, да се пресече онака што не би можело да се состави.

Тука сум и јас.

Сум имала искуство со да-не ситуација.И на крај ми дојде преку глава.Ако нешто не бива не бива а не сега ќе се замараме.Така само си го поттиснуваме нашиот карактер и како што кажа ada правиме да се мразиме самите и околината.

Крај се става машки, бам - и крај.
Да нема можност да се состави повторно.

Ако некој ме остави сакам тоа да биде засекогаш.Несакам да ми се враќа воопшто штом веќе ме оставил тоа значи дека го направил изборот нема што да се враќа.Истото и јас би го направила кога би оставила некој би било засекогаш

[FONT=&quot]Времето ги има во малиот џеб човековите субјективни размислувања и согледувања, ги менува постојано и во секоја смисла, нема шанси да се натпреваруваме со него предвидувајќи некое љубовно “утре“
bk.gif

[/FONT][FONT=&quot]Од друга страна може некоја личност да е вашиот идеален партнер во одреден период од животот, сосема друга личност во друг период, па повторно назад на почетокот.. или да се заглавиме во лавиринтот.

Крај треба да значи крај во сегашноста. Ама никогаш не вели никогаш.

[/FONT]

obicno se trudam da bide "zbogum" i ako e vozmozno da ne se sretneme nikade i nikogas !
malce sum ko sentimentalen - taka da bi ja izbegnal taa konfuzna situacija i tie "prepravancii" od tipot na : "ja gresivme , ako moze kafe ili slicno ..." tie muabeti mi se izlisni i -
kazuvas samo "adios" i si posakuvas poubav zivot !
kratko i jasno !
pozZ

zavisi od pricinata poradi koja si raskinal.ima situacii koga ne sum sakala da go poglednam povtorno i nema da mu prostam nikad sto znaci cao za sekad.a ima situacii koga se toa karanja ili zljubomori islicni sitnici za tie moze da se dade edna ali samo edna sansa i tolku.ako ne e iskoristena kvalitetno togas nema vtora.pa so saka neka e.ne sum crven krst.sori:P

Кога ќе изгубам трпение за некоја работа што ме иритира а воедно ми ја убива љубовта кон него, тогаш ставам крај без можност на 2ра шанса од сега оти од искуство знам дека и да ми вети дека ќе го промени однесувањето со мене - во рок од 3недели повторно ќе се врати во старото издание.Едноставно тој е таков и поинаков не можи да биди.Можи само ситниците во карактерот да ги смени на подобро ама она пресудното за да останиш со него никогаш.

Јас оставам ако знам дека веќе не оди. А за тоа дали ке му дадам шанса ако се скараме не знам, зависи. Ако се сакаме ке си се смириме, ако не никому ништо секој по својот пат. Само никогаш не вели никогаш:pipi:

Уф некако тешка ми е темава, ама сакам да одговорам некако. Значи сум оставала и на некој начин сум била оставена. Е сега кога оставаме, зависно колку ја сакаме таа особа, зашто за некои кои не ги сакам не ми е мака ни секунда, животот продолжува на овој или оној начин. Ама оние кои ги сакаме, а пак да не сме го кажале тоа и ги оставиме пораси некои причини, ех тоа боли исто толку колку и да бидеш оставен. Подобро е да сум оставена, одколку да оставам, зашто вака боли и за двајцата. Некако темава ми буди спомени разни, лоши и тажни. Кога оставам не би знаела никогаш дали е тоа засекогаш или пак за некој период, тогаш тоа не се планира, едноставно си одиш, заминуваш, напушташ. Кога оставам патам многу, иако другиот нема никогаш да дознае, и не се надевам за подобро утре заедно. Заминувам, само поглед и продолжувам, не се свртувам, боли срцето и душата ако е некој близок, тука нема периоди и дали ќе бидеме пак заедно или дали ќе се видиме, туку моментот на заминувањето боли исто ко и оставеното срце.

Хммм...ова е многу дикутабилно,влијаат многу фактори на одлуката,ќе набројам само неколку...како сме се разделиле,дали реално постои можност за помирување,дали сака другата особа тоа што го сакаме и ние...реално можно е после извесно време на "ладење" повторно да сакаме нешто со таа личност...
не се согласувам со тоа погоре дека е подобро да не остават отколку ние да оставиме,реално никој не сака да го остават,знам дека е болно и за двајцата но таков е животот секогаш е неправеден према оние кои вредат нешто...

Ако решам да оставам некој, или тој некој мене реши да ме остави нека биде тоа засекогаш. Кога нешто веќе еднаш завршило нема потреба да се навраќам повторно на истото.

Се што е еднаш скршено, не е вредно за да се залепи повторно. Исто е како да знаеш што ќе се случи и повторно ќе се разделиме за некоја слична работа. :)

Што мислите, кога оставаме некој, треба да го оставиме за цел живот или не, треба да оставиме на времето да ни покаже дали навистина треба да бидеме со таа личност.
И обратно, кога некој ќе ве остави, повеќе сакате да ве остави и по години или период да ви се врати или да ве остави засекогаш?
Обично кога некоја врска ќе биде прекината, не би сакала да се навраќам на тоа што претходно не успеало. Многу тешко успевам во тоа, но кога навистина го посакувам, не потклекнувам.
Штом некого оставам, значи нешто не е ОК, сум сватила дека не е за мене (во случајов говориме само за нашите чувства, а не и за факторите кои делуваат надвор од врската). Ако сум сигурна дека веќе не можам, навестувам крај и нема веќе враќање. Но, доколку имам намера да поминам некое време сама, за да се преиспитам себеси дали би сакала пак да бидеме заедно, секако дека ќе го известам. Значи чувствата би биле мотивот за тоа да сакам да се вратам.
А дали би сакала да ми се врати оној што ме оставил? Ако ми значи, да. Но, ако знам дека ништо не може да се поправи и се ќе биде само залуден обид, подобро не.

Во 90% од случајте и се навраќам на старата љубов.
Кога оставам никогаш не е дефинитвно.
Кога некој ќе ме остави пак не е дефинитвно.
Премногу пати сум се смирувала со бившите и сме терале така 1 година.
Мислам дека кога ќе оставиш треба да е засекогаш.Незнам зошто никогаш не правам така:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom