Кога можам да се вработам?

• Креатор на темата Креатор на темата pps12
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 октомври 2013
Мислења
15
Поени од реакции
1
Zdravo site go znaeme zakonot deka 16 godini ako si odlicen mozes vozacka jas sum odlicen no nemam kola pa od koga ke moze da se pocne raboti i sto spored zakonot

Zdravo site go znaeme zakonot deka 16 godini ako si odlicen mozes vozacka jas sum odlicen no nemam kola pa od koga ke moze da se pocne raboti i sto spored zakonot
а да си го завршиш најпрво школувањето- не е ли подобра идеја?!
отколку на 16 г да бараш вработување за да купиш некоја скапаница - оти ми се чини без образование - таа ќе ти биде и првата и последната кола која ќе можеш да си ја дозволиш во животот
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 16:40 ---
детето немало кола - ппааааа па паааааааа:facepalm:

Види сега, гледај да не почнеш да работиш сеуште сега бидејќи прво и најважно е да завршиш школо па потоа да си бараш работа или пак во меѓувремено ако имаш кај некој пријател да подработуваш барем 1 ден (сабота или пак недела) Но како и да е гледај најважно да завршиш школо... јас пр ќе ти дадам бидејќи јас почнав уште од мои 15 години да работам верувај парите не прават се во животот од прва причина јас за разлика од останатите кои одеа да се журкаат и сл. јас работев некогаш и до 1 часот по полноќ ми зема многу работи од животот што почнав прерано да работам школо на некој начин и беше баталено така да не навлегувам толку длабоко само ќе те советувам да не почнуваш со работа уште од 16-17 год. Школо пред се! За возачка земи положи ништо тоа не е страшно но работа уште од ти е години.. не.

остај овие што ти зборат, и со школо и без школо исто ти е во МКД. Најди си работа на црно , купи си кола и биди си фраер

Како 90% што работат на црно не гледам зошто не би можел и ти да најдеш работа.
Е сега друга работа е колку ќе успееш да најдеш работа во нашава економија.

Мој совет ти е доколку не ти е ептен очајна ситуацијата да почекаш барем средно да завршиш пред да почнеш да работиш иако никогаш не е прерано.

Како и да е со среќа.

ne nejkam taksist poslem sredno ke imam solidna rabota baram rabota koja mozam da ja pravam paralelno so srednoto

а да си го завршиш најпрво школувањето- не е ли подобра идеја?!
отколку на 16 г да бараш вработување за да купиш некоја скапаница - оти ми се чини без образование - таа ќе ти биде и првата и последната кола која ќе можеш да си ја дозволиш во животот
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 16:40 ---
детето немало кола - ппааааа па паааааааа:facepalm:

Образованието овде не е услов за успех.

Абе ти таман си за политичар, дури и министер можи да те турат :pos:

другар кај сакаш да работиш за 8000 денари ја кога ке слушнам колку е платава ми се плаче дури ми се иде и бугарски да вадам

Абе цел живот ќе работиш. Прошетај малце со 100 денари во џеб што ти ги даваат од дома. Верувај тие се најслатките пари....и најслаткиот дел од животот.
Е послем кога ќе дојде време да се вработиш, ќе се претвориш во хроничен плачко како овие погоре што мрчат.
Затоа не се брзај, уживај :)

Јас би ти предложила да си најдеш работа за време на распуст. Ем немаш обврски на училиште тогаш, ем ќе си имаш пари во џеб. Мислам дека и ова би било добро да премине во пракса за средношколците. Ќе се создаваат барем работни навики на време.

Само уште да сме стабилна држава со доволно работни места за сите, па и да може да нуди вакви шанси и за средношколците. Ај можеби ќе го доживееме тоа некогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom