Кое годишно време?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување

Кое годишно време ви прави да се чувствувате најубаво?

• Вкупно гласачи
    660
Thief напиша:
Зима.
И чист, бел снег.
И љубената до тебе.
И крцкање на снегот.
И зима...
И чистота...
И убав бел снег.
Улица која првпат ја разгазувате токму вие.
Гушкање, единственото што грее под намрштените облаци.
Бакнеж, ги омекнува испуканите од студ усни.

Сакам зима... и снег... и чистота... и белина... единствената ТАА од годишните времиња, која е недопрена бела, додека не дојде пролетта за да и` ја одземе убавината.
Единствено нејзината убавина насилно се одзема.

Сакам зима... и снег... и прошетки со љубената, додека снегот срамежливо крцка под налетот на вљубените нозе.

Да не забегав јас малку? :)

malkuuuuuu?????
malku poveke :) :)
sepak mn. ubavo si kaza :) i pokraj toa sto ne ja sakam zimata
sepak poubavo e sonce plaza more ljubov golotii..:)

Definitivno leto. Jas na nekoja plaza pod nekoja palma si pijam koktel a veterot me miluva po celoto telo......zabegav....:wub:

пролет 100%

да бе да, не само оти сум си тогаш родена,во најубавиот месец-мај, ама и оти тогаш целосно живнувам, се шетам, исполнета сум, летаааам,...
ја сакам и есента, многу е убава за прошетки, за длабоки разговори, за љубов, и баш оти е некако романтична и носталгична малку ми е тажна,...а летото НЕ ГО САКАМ! премногу е спурно и ограничено и мачно и одвај го преживувам + и пет века не сум била на одмор, а и мразам што станувам толку касно у лето...
а зимааа,...па ја мразев до пред извесно време, две години по ред ме фаќаше депресија и тага и студ во срцево,...ама ова зима си го најдов либетооо,...и ај само ќе речам дека не ми е омилена...

zima definitivno.Onaka belo,studeno......a prolet mrazam,epten mi e depresivno sareniloto.

NightFuneral напиша:
zima definitivno.Onaka belo,studeno......a prolet mrazam,epten mi e depresivno sareniloto.

:lud: леле човеку колку сме спротивниии :wink:

Ja sakam proleta zosto se se budi sa razelenuva sa procvetuva. Togas se budam i jas vo smisla na Ljubovta. JS SAKAM PROLETA

Есен...

Зашто ме инспирира,
зашто ме разнежнува,
зашто ме растажува,
зашто ме облагородува,
зашто ме расплакува,
зашто ме потсетува на живот.

Мојот...

Пролет зошто се буди природата и се е рaсцветано и раззеленето. И звукот на птиците е прекрасен. А и затоа што сум родена во мај :)

Мрш мори, ебате Априлот, врне снег.
Маматаааааа.
Сакам лето. Сега, одма, тука. Или сурова зима, -25 минимум.

Aбе што е ова да не ми брише некој од вас postovi????

Najubavo leto oti odam na more da se banjam i malku ispadnam od ovaa pustelija

Лето е закон
Плажа,сонце,езеро
За кого како ама мене не ми бега на лето тоа зошто сум од Струга

Па лето нормално,Ке излезеш низ кафичите ке одиш на базен ке се возиш на мотори....лето дефинитивно.

Топло или ладно?

Што на пример сакате повеќе? Пролет,лето живи горештини од по 37 степени,или есен,зима: шалови,снегови -20 степени?? Значи повеќе сакате ладно или топло?:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom