Не бе Стево, од што ми е много мило и убаво да се пишу бугарин сам земаја пасош. Ја не крију и не ме срам од ништо и отворено дискутирам, не се ударам у груди и не осудују други људи, свак сс свој памет и среќу.
1. Нормално дека да. Дипломиран сам на УКИМ, англиски јазик и книжевност. Кратко после дипломирање почна да работу на замену у Корчагин и Никола Карев мислу дека се викаше или можда сам грешка, онај школа куде Лептокарију, куде седмицу. од 5 радни дна, 3 работеше Корчагин, 2 у туј куде седмицу, за 31 000+ денара, не се сеќам. Пошто не живу у Скопје и мораше да путују од Куманово што у просек ми искачаше около 150 евра до 200 месечно, ако идеше преко Арачиново искачеше 150, ако иду преку автопут ради путарине, 200. Па сг ти види моја диплома колко се исплатила. Ајде паре су тија за свите, тој е што е ама проблем беше пред да ми истече договор за замену, кажа ми директор, да не га именују, ако сакаш да продужиш да работиш, ќе ти најдемо место ама да си земеш партиску од ВМРО. Ок поздрав. Туј се заврши моја голгота да работу сс диплому и сс тој што сам учија школу и уложија толко време и паре за да биду дипломиран и учен граѓанин. У Куманово немаше опција да работу у државно, немаше место а приватно не доваѓаше у обзир пошто те плаќасва у приватни школе од часови и плата одвај искачаше минималац сас фул фонд на часови, без приватно да држиш збору.
Работу од 16 године активно, не збору само за преко лето како веќином што су работале, него целу годину, келнер, шанкер, геодезија да држу тија стапови на Плетвар на минус и плус 40 на слнце. После се запосли да работу у Макпетрол и работа тамо 5 године док си плати факултет од свои паре и све што имам у живот сам платија сс свој труд и муку, не су ми дале ни мама ни тато, татко ми е цел живот бија у државно, прво у ЈНА па у АРМ па у полицију на крај а мајка ми работеше по текстилну индустрију док не остана без здравје и толко су имале, не су могале повише да ми пружив и фала им и за тој, цел живот под кредит. Еве ти реалан одговор, после факултет сам работаја и за амерички фирме од јутра до сутра што се вика и смени едн куп приватњаци у тј сектор, имаше плату и од 1200е + и не сам бегаја од овуј вукојебину само ради паре. Ја паре и у МК сам могаја да спечалу. А исто ќе спомну дека и проба да се превкалификују и да завршу академију ама ради војну и слпет на околоности немога, не примасва без искуство ама ајде нека иде. Сакам да ти кажу дека на сви начини сам пробаја да се снајду и успеју.
2. Два пут имам гласано и два пут за ВМРО еве ти најискрено, првпут за Грујо да остане у шарену револуцију зашто јасно ми беше јоште тга што се спрема и втор пут сга Мицко да дојде место овија смрдљаци од комуњари и два пут ништо не е значило. Мој револт спрема нашу франкенштајн државу е од бш од тг, од како ни сменива име и идентитет и после тој аплицира и зема бугарски и ако требаше Зајко да ми биде кум и ја ќе биду Северџан а не македонац, не фала, ја сам ќе си пресуду боље и ке биду бугарин неголи северџан. Сга за Мицка гласа чисто зашто стварно мислеше дека е више народ освестен и политичари и дека малце од малце ќе почне работа да иде на боље ама ете гледамо дека су едни исти гомна и дека обичан народ што само ќе продужи да га еде исти стап како што га едеја и пред тој само у друго паковање.
3. Не се разликују и не се праву како вас нити па осудују некога, ако некој нека се пише и како Румун, исто би ме болело курац нити па ќе ме гајле дали његово дете ќе учи бугарски. Тој што се ви гордеете и согласуете сс Владета и његови мислења од пред три века, свака ви част, ТОЈ ВАС НЕ ВЕ ПРАВИ НИШТО ПОРАЗЛИЧНО од проблем што до сга не ништи у корен, а тој е меѓусебна поделба и оцрнување, затој смо и туј куде што смо, битно хе хе, нека учив деца бугарски кој ги ебе, ми смо горди македонци. Глупи сте.
4. Идивидуално, ништо што ќе сам направија ќе е придонело за промену, гласа на реферундум да не се мења и не сам искочија на ниедн протест зашто све тој беше фрингирано и наместено, едноставно момент кд дојде Зајко, знаесмо што не чека свите.
Ја па ќе кажу, ја и сга пишују искрено и пред да га избришу профил т.е стар, сам пишуваја искрено. Ви останасте дволичњаци и исти дебили што осудуете и се ударате у груди, буквално ништо не се сменило, паметни људи си фатива надвор од државу а и од форум генерално, остана Владе да ви води оро и што е најтрагично место да се освестите, ви биднуете како њега, чукните гу главу.