Коцкање или дрога - кое е полошо?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Лесно е со двете да се почне проблемот е потоа кога треба да се откажеш.Не сум многу навлечен на коцката сум пробал неколку пати и тие што мислат дека така ќе се откажат се заебале.Дрогата е друга приказна до неа потешко се доаѓа.Само памет у глава и слушајте ги старите :)
Шо играш ти?

Ќе пие дур му држи газот,ќе оди по курви додека е млад, ќе се дрогира дур има пари ама комарџија ќе остане додека е жив па и дужник ќе го закопаат.

Исти курац, и двете ќе ти го заебат животот.

Искрено многу тешко е човек да одлучи кое е поголемо зло... не сум била зависна ни од дрога нити па сум коцкар..
Али еве да ги споредам..
Дрогата ти го уништува организмот.. ти го уништува мозокот, а чим не си со мозокот здрав.. не можеш лесно да се одвикнеш, губиш осет за реалност, ги повредуваш најмилите и правиш криминал само за да стигнеш до повеќе пари. Што значи човек и да се излечи од тоа, засекогаш ќе ја изгуби вредноста шо предтоа ја имал и никогаш нема да има нормален живот.. бар според мене.

Коцкањето може да ти го уништи бракот, семејството... да ти ги изгубиш сите луѓе што те ценеле и почитувале, да влезеш во долгови... ќе развие зависност али јас мислам дека ако на човек му е мозокот здрав, е полесно.. затоа што ако ти си свесен што правиш, можеш да пробаш да се извлечеш од тоа, да се држиш свесно понастрана од тоа и да го средиш животот колку толку..
Сега.. се зависи од човекот.. али ја сепак би рекла дрогата...

Двата пороци се толку кобни не само по животот на оној што посегнал по нив туку и сите околу него.
Поради двата може да го загубиш животот.
Поради двата ќе останеш без пари.
Поради двата ќе го изгубиш паметот.

Според мене овие два пороци толку се кобни што малата разлика за тоа кој е покобен е небитна

Дали во темава под коцка се подразбира и кладилница?
Во се што си навлезен и ти штети а е посилно од тебе и не си доволно психички јак и имаш слаб карактер ќе ти го уништи живото и на тебе и на семејството и бројот на пријатели после ќе можеш да го изброиш на прсти.Според мене нема разлика од зависност на коцка и дрога.Ако тргнеме на страна рекетари,лихвари што може да те убијат ако не вратиш пари ондак предност ако и може така да ја наречам во коцката е што не може ти се наруши здравјето колку кај дрогата,ама сепак кај коцката има огромен стрес.

Искрено многу тешко е човек да одлучи кое е поголемо зло... не сум била зависна ни од дрога нити па сум коцкар..
Али еве да ги споредам..
Дрогата ти го уништува организмот.. ти го уништува мозокот, а чим не си со мозокот здрав.. не можеш лесно да се одвикнеш, губиш осет за реалност, ги повредуваш најмилите и правиш криминал само за да стигнеш до повеќе пари. Што значи човек и да се излечи од тоа, засекогаш ќе ја изгуби вредноста шо предтоа ја имал и никогаш нема да има нормален живот.. бар според мене.

Коцкањето може да ти го уништи бракот, семејството... да ти ги изгубиш сите луѓе што те ценеле и почитувале, да влезеш во долгови... ќе развие зависност али јас мислам дека ако на човек му е мозокот здрав, е полесно.. затоа што ако ти си свесен што правиш, можеш да пробаш да се извлечеш од тоа, да се држиш свесно понастрана од тоа и да го средиш животот колку толку..
Сега.. се зависи од човекот.. али ја сепак би рекла дрогата...

Само заборави да напоменеш дека може и главата да ја изгубиш.

Значи кладилницата уопште не ја ставам во категорија коцкање.. ретко кој од тие што уплаќаат во кладилница ќе изгубат се што имаат или ќе стават на ливче нешто што ептен им значи, на пример јас играм кладилница но само со она вишок што го имам.. сигурно нема да продадам ланче, мобилен за да уплатам ливче :)
изгледа не си во таков круг на луѓе,приказни долги имам да ти раскажувам за мој познаници некогаш и сега:(тогаш со сигурност ќе го смениш тоа твое мислење во врска со калдилниците
--- надополнето: Nov 24, 2012 3:12 AM ---
Јас тоа што сум играл не му го препорачувам на никој..
руски рулет?!!!:vozbud:

Mногу јасно дека се знае што е наркотик но се разликува наркотик до наркотик.
Екстаза и Хероин исто е ?
Исто е дејството ?
Истиот степен на зависност ?

На исти центри и системи во мозокот делуваат кога станува збор за зависност.

На исти центри и системи во мозокот делуваат кога станува збор за зависност.
Да се навлечеш на екстази треба многу повеке за разлика од хероин и дејството на хероин си нема никаква врска со тоа на екстази.

Да се навлечеш на екстази треба многу повеке за разлика од хероин и дејството на хероин си нема никаква врска со тоа на екстази.

Не конташ. Не збориме за останатите ефекти од користење на наркотици туку специфично на таргет дел у мозокот во врска со зависност. Било која такозвана физичка зависност се базира на стимулирање на системот за награди и апропо центрите за задоволство. Не станува збор за тоа колку треба за да се стекне адикција и воопшто не целам на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom