Коцкање или дрога - кое е полошо?

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
кое од кое полошо...........

И двете ти се лоши работи и коцкањето и дрогата а кога зборувам за коцкање мислам на рулети, електрични машини, покери, играње карти на пари и слични глупости на кои шансите да добиеш се 0.001% и доста луѓе таму си оставиле се што имаат. Значи кладилницата уопште не ја ставам во категорија коцкање.. ретко кој од тие што уплаќаат во кладилница ќе изгубат се што имаат или ќе стават на ливче нешто што ептен им значи, на пример јас играм кладилница но само со она вишок што го имам.. сигурно нема да продадам ланче, мобилен за да уплатам ливче :)

Ама разликата е во тоа што доколку пробаш коцка еднаш нема ништо да ти биде, а ако пробаш хероин си си го уништил цел живот. Организмот неможе да ти бара коцка, а дрога? Па дрогата е најлошо нешто.

Врска нема ова. Коцкањето исто така може да створи физичка зависност така што делува на системот за награда при што се лачи допамин и доаѓа до некој вид злоупотреба на центрите за задоволство.

Еве паметен дечко. Браво. Ваква младина ни е потребна.
Вака брат,коцкање на пример ти е ок ствар ако знаеш кога и како да се коцкаш,зависен да станеш од коцка и сите пари да ти одат на тоа треба да си ептен идиот.
А дрога брат ти е широк поим и е многу дискутабилна тема,ако мислевте за хероин само онда да треба да си ептен глуп да го правиш.

Вака брат,коцкање на пример ти е ок ствар ако знаеш кога и како да се коцкаш,зависен да станеш од коцка и сите пари да ти одат на тоа треба да си ептен идиот.

И јас така мислев и се зафркнав. Еве ме сега рмбам Америка и не смеам да се вратам да не ме отепа некој.

А дрога брат ти е широк поим и е многу дискутабилна тема,ако мислевте за хероин само онда да треба да си ептен глуп да го правиш.

На форумов најчесто кога ќе се спомне дрога се мисли наркотици.

И јас така мислев и се зафркнав. Еве ме сега рмбам Америка и не смеам да се вратам да не ме отепа некој.

Уплаќам 8-9 години сигурно и не ја рачунам кладилницава како голем порок.. едноставно во тие 8-9 имам правено паузи по 5-6 месеци кога јас ќе посакам значи можам да се одвикнам и да не уплаќам ако сакам. На тикет никогаш немам ставено повеќе од 1000 денари и она што го уплаќам најчесто ми е “вишок“ значи никогаш немам кратено од нешто за да имам за кладилница, и немам слушнато никој од познаници оние околу мене некој да продал куќа, стан, кола итн за да уплати на кладилница и да ризикува нешто многу важно за да добие поголема сума на пари.

Секако има исклучоци но има разлика од оној ненормален што игра карти, рулети итн до кладилница..

Што е полошо според вас, коцкање или дрога?

Зошто е полошо едното од другото?

Кои се последиците?

Од што е потешко да се откажеш?

ЌЕ ВЕ МОЛАМ БЕЗ ТРОЛАЊЕ И ОФ-ТОПИК МИСЛЕЊА........

Многу општо си ја поставил темата. Да дуваш марихуана и земаш хероин се две различни работи. Има луѓе кои дувваат еднаш неделно со години, и имаат многу помалку проблеми од непушачите.
Ако свртиш на хероин, освен што ќе им го направиш пекло живото на сите околу тебе, што ќе станеш руина, и за пола година можеш да се преселиш на оној свет.

Коцкањето исто. Да уплатуваш у кладилница, да играш покер и да играш рулет се три различни работи. У кладилница освен мене, не знам кој не уплаќа! Да играш покер треба да си паметен - тоа не е игра за секој. Да играш рулет значи да си го зебеш животот до даска. И твојот и на се’ околу тебе.

Има ли уште нешто нејасно?

Знам на што се мисли...но има голема разлика од наркотик до наркотик.

Еј немој жити се со хаге митови... се знае што се наркотици. И законски и медицински е дефинирано.

Еј немој жити се со хаге митови... се знае што се наркотици. И законски и медицински е дефинирано.
Mногу јасно дека се знае што е наркотик но се разликува наркотик до наркотик.
Екстаза и Хероин исто е ?
Исто е дејството ?
Истиот степен на зависност ?

Коцката ...цела фамилија кога ќе ја оставиш во беспарица ... кога ќе имаш проблем со рекетари ...во долгови до гуша и кога ќе требит да го продајш имотот шо дедо/татко ти со мака и пот го створиле ради една усрана опсесија демек брзо ќе се збогатиш...
А дрогава од другата страна( претежно за хероинот ако зборвиме) ...твоите ќе се помират(сакале или не) дека од тебе не бидвит ништо и дека ќе завршиш или на градските гробишта или во некој манастир/центар за лечење...

Коцкањето е полошо според мене, бидејќи се коцкаш додека живееш, а ако се дрогираш живееш пократко па тие околу тебе помалку (временски) ќе страдаат од твојата одлука.

Лесно е со двете да се почне проблемот е потоа кога треба да се откажеш.Не сум многу навлечен на коцката сум пробал неколку пати и тие што мислат дека така ќе се откажат се заебале.Дрогата е друга приказна до неа потешко се доаѓа.Само памет у глава и слушајте ги старите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom