Know How - авијација

• Креатор на темата Креатор на темата NEBO666
  • Време на започнување Време на започнување
NEBO666 prati mi PP so tvojot mail, da te povrzam so nekoi raketni modelari . . . Ako sakas . ..

ne ,osven ako ne ja dogovoris vo kit forma.....ja isporacuvaat takva pri "posebni naracki".................:) samo togas ti treba malku oprema za laboracija i pravilno sostavuvanje...:)!!
Aj ne se zezaj, najdi nekoj sto prodava mikro raketni motorcinja, mislam uste gi ima vo Stip , ednostavna kartonska raketa so balza stabilizatori i plasticno vrvce,
padobran od tenka folija ili uste podobro strimer lenta i PRAJ SI KEJF sto bi rekol drugar ni od nacalstvoto...:)
Batali ova drugo...ne e toa zaebancija...

ne ,osven ako ne ja dogovoris vo kit forma.....ja isporacuvaat takva pri "posebni naracki".................:) samo togas ti treba malku oprema za laboracija i pravilno sostavuvanje...:)!!
Aj ne se zezaj, najdi nekoj sto prodava mikro raketni motorcinja, mislam uste gi ima vo Stip , ednostavna kartonska raketa so balza stabilizatori i plasticno vrvce,
padobran od tenka folija ili uste podobro strimer lenta i PRAJ SI KEJF sto bi rekol drugar ni od nacalstvoto...:)
Не бе, нека појде на Ѓуриште, цела рампа ќе му дадат за гајба пиво. Јас
ќе му ја дадам балистиката, само уште компас ќе му требит, за правец...

I...., neka gi plasira kaj naumil, :vozbud:(se zezam). Neznam dali da mu go kazeme prastariot recept za barut za raketi, od spisanieto "Narodna Tehnika" od peesetite godini na minatiot vek?
Zosto da ne mi go kazete?
Do vcera se tepav da najdam shema sa spion bubacka,iako CIA odamna ne gi koristi....

Zosto da ne mi go kazete?
Do vcera se tepav da najdam shema sa spion bubacka,iako CIA odamna ne gi koristi....

Ej , ne mu kazuvajte nisto !!!
De raketa de spijun bubi de CIA.... da ne ispadni nekoj den da ne soberat site so mu kazavme sto i kako pa da se zapoznaime vo nekoj taen zatvor vo Pakistan

Na primer
ooo zdravo jas sum Clenot (a elektrodi prikluceni na "osetlivite meste"... a ti so posineti oci i potecen si sigurno concrete... milo mi e milo AAARARAAAGAGAAHHH

Ej , ne mu kazuvajte nisto !!!
De raketa de spijun bubi de CIA.... da ne ispadni nekoj den da ne soberat site so mu kazavme sto i kako pa da se zapoznaime vo nekoj taen zatvor vo Pakistan

Na primer
ooo zdravo jas sum Clenot (a elektrodi prikluceni na "osetlivite meste"... a ti so posineti oci i potecen si sigurno concrete... milo mi e milo AAARARAAAGAGAAHHH
zosto da ne mi kazuvate nisto bre?
Sto mozam da napravam so nekoj recept za raketno gorivo od pred 50 godini?
Togas amerikancite se zanimavale so tecen hidrokarbon,so ramjet i scramjet motori,a mozete da zamislite so sto se zanimavaat sega...
Dajte be kazete kako se pravi edostaven raketen motor....

ne se zaebavam,seriozen sum.
Kolku money se gradobijnite raketi vo kit forma?na crno ili legalno,koi se poevtini?

Pa talibancite ne gi apsat oti pravat Patrioti i spejs shutlevi....
Daj nekoe drugo hobi be najdi si....
Eve vekje 3 dena somnitelno kombe mi e pod prozorec i telefonot cudno mi zui ko kje zboruvam.

Pa talibancite ne gi apsat oti pravat Patrioti i spejs shutlevi....
Daj nekoe drugo hobi be najdi si....
Eve vekje 3 dena somnitelno kombe mi e pod prozorec i telefonot cudno mi zui ko kje zboruvam.
Epa ako e kombe,togas nema pricini da se plasis.
CIA odamna ne go koristi toj nacin za prisluskuvanje e spionranje.
Sega razgovorite gi lovat od vozduh.
So oprema koja e na 5kilometri od tebe,mozat da te slusaat sto zboruvas.
So termoviziski kameri mozat da znat se sto pravis...
ne se plasi....site iracani da bile kako tebe,sega iran/k ke bese del od amerika...

муабетов влече некако накај чек дис аут.
Небо прво кажи што те инспирираше да помислиш односно да добиеш желба за правење на аматерски ракети?

Освен тоа неможеш да споредуваш денес со пред 50 години, бидејќи добар дел од супстанците за сопствено производство за ракетното гориво се одамна недостапни и забранети за продажба, единствено на лиценцирани лабаратории и фирми им се продаваат. Тука во германија ниту хидроген за дезинфекција како нормален граѓанин неможеш да купиш.
За сметка на тоа сигурно има се прдаваат готови ракетни мотори кои се многу побезбедни за користење.

IDI BRE NEBO666 SEDI MADRO....SEGA SAMO BARAAT NEKOI TERORISTI NASEKADE , ne e toa moeto vreme koga toa bese inn......sega moze samo nekoj da te pukne.....:):)!!!
Sto ne zemes edno po benigno proektce...: napravi kontejnerce so digitalna kamera, nekoja telekomanda za upravuvanje , link za video da gledas sti gleda kamerata ,eden meteoroloski balon, padobran da tija vrati opemata i pravi NEVEROJATNI FOTOGRAFII NA TVOJOT KRAJ koga e ubavo vreme....
celava prikazna mozes za mnooogu malku pri da ja "sklopis ".
Ostavi se sto ima oksidator.............. te nosi u zatvor ........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom