Книги што сте ги прочитале и коишто ви оставиле впечаток?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување
Pa vaka sea...
Pettemina Sto Gi Srekjavas Vo Rajot-Мич Елбом
Devojkata so Portokali
Devojkata so Biserna Obetka-Трејси Шевалие
Hitchhiker's Guide To The Galaxy :music3:
Историчарка-Елизабет Костова
Кујна-zaboraviv od kogo bese
i SE od Dan Brown...
Ako se setam na nesto drugo ce pisam...:)

alhemicarot se cuper kniga, veronika resi da umre, tajnata vrata na uspehot, da i demijan e onaka interesna-psiholoska, ama daj kazete kniga sto e interesna ama ne od uciliste tuku slobodna?
jas imam citano za nekoi knigi deka se interesni kako na pr: najgolemata lekcija vo zivotot, nov zivot i sl. ali vamu kaj nas gi nema... :(

snosti ja procitav Valkirite od Paulo Koeljo

"Парфем" - Виктор Зискинд

Невообичаена. Малку постара, но многу интересна. Ја препорачувам.

Deneska ja docitav Mein kampf odnosno Mojata borba od Adolf Hitler i toa e sigurno kniga koja mi ostavi golem vpecatok. Dosta stavovi so koi apsolutno ne se soglasuvam no i dosta stavovi so koi se soglasuvam, vo sekoj slucaj kniga koja treba da se procita osobeno vo nekoi delovi ke ja prepoznaete denesnata situacija vo Makedonija.

SLaCk напиша:
Deneska ja docitav Mein kampf odnosno Mojata borba od Adolf Hitler i toa e sigurno kniga koja mi ostavi golem vpecatok. Dosta stavovi so koi apsolutno ne se soglasuvam no i dosta stavovi so koi se soglasuvam, vo sekoj slucaj kniga koja treba da se procita osobeno vo nekoi delovi ke ja prepoznaete denesnata situacija vo Makedonija.

Malku se precenuva Adolf vo knigata

"Ljubovta na mojot zivot"-zaboraiv koj e avtorot na knigava zasto odmana ja imam procitano i so sigurnost mozam da kazam deka e najubavata kniga sto nekad sum ja procitala

не сакам многу книги ама ''Патот до успехот'' од незнам кој ми остави впечаток

THE BLESING STONE од Барбара Вуд, изузетна книга, а во моментов ја привршувам МИДЛСЕКС од Џефри Еугенидес и не е лоша

Devojkata so portokali, Demijan, Zemjata na snegot, Memoari na edna gejsa

Венко Андоновски; сите негови напишани и ненапишани книги :cuc:
Духовит, интелигентен, мистериозен, современ...
Секоја чест!!!

Knigata po koja e napraen "Очи широко затворени„, само нека ми погне некој како се викаше. Од таква книга , па филм , па каков филм, генијалец бил тој Кјубрикот.

Чичко Горио - Оноре Де Балзак
Убиство со огледала - Агата Кристи
Убиство во Ориент Експрес - Агата Кристи
Богородичната црква во Париз - Виктор Иго
Пеколен фактор - Роберт Ладлам

Сибирка.. шознам може е детска ама ја имам прочитано преку 20 пати и секогаш ми е интересна како првиот пат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom