Клавијатури

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Поврзувањето не ми беше за некоја професионална работа. Чисто онака, нови искуства, заебанции во Кјубејс, свирење нешо безвеза, па шо знаеш може ќе испадне нешо на крај. :)

Фала на одговорите.

Срцки сте. <3 :)

Да речиме до кај 700 евра негде. Јас баш гледав на една веб страна за електронски инструменти во Словенија, PA50 е 695€ a Yamaha S550 e 769€, a од таја „класа“ гледам и ROLAND EXR7 705€. Цените се за нови сајзери.

ИХааа за 700 евра now you telling me something.. Moжеш Pa50 чак и Pa800 да најдеш за тие пари. Све останато што ти пиша platoon e во право. И самиот ја ти кажав дека пари големи не се фрлаат за Јамаха, (едино ако не е Tyros) кое е единствено нешто што е да речам добро направено од Јамаха..Корг PA50, PA800 језда се движат до кај 1000, ама со малце мака можеш и до кај 700 да ги најдеш, (можам да ти средам) имаш со оваа цена и солидни тритони ко на пример TRITON LE, или обичниот Triton.. <- Ако веќе земаш земај го, јас го имам веќе 2 ипол години Triton Extreme (језда ја го платив 4000 евра тогаш) и презадоволен сум од нив, 3 пати си ги повратив парите со него.
Да не заборавам од PA сериите тука ти е и PA80 која е исто така солидна.
Све земај друже само подалеку од Јамаха.
Имаш и солидни Роланди како на пример GW7 и GW8 (кои се стварно многу добри)

ИХааа за 700 евра now you telling me something.. Moжеш Pa50 чак и Pa800 да најдеш за тие пари. Све останато што ти пиша platoon e во право. И самиот ја ти кажав дека пари големи не се фрлаат за Јамаха, (едино ако не е Tyros) кое е единствено нешто што е да речам добро направено од Јамаха..Корг PA50, PA800 језда се движат до кај 1000, ама со малце мака можеш и до кај 700 да ги најдеш, (можам да ти средам) имаш со оваа цена и солидни тритони ко на пример TRITON LE, или обичниот Triton.. <- Ако веќе земаш земај го, јас го имам веќе 2 ипол години Triton Extreme (језда ја го платив 4000 евра тогаш) и презадоволен сум од нив, 3 пати си ги повратив парите со него.
Да не заборавам од PA сериите тука ти е и PA80 која е исто така солидна.
Све земај друже само подалеку од Јамаха.
Имаш и солидни Роланди како на пример GW7 и GW8 (кои се стварно многу добри)

Баш гледав спецификаци и слушав како звучи тритон ле, и можам да кажам дека звукот е одличен. Е сеа шо мене ме интересира е колку Тритонот можи да е користи како One man band ? One man band мислам пуштено ритамче, фаќање акорди и свиркање мелодија.

А разликата меѓу Le 61 и Le 76 е само бројот на дирки ко шо гледав, така ? :)

Баш гледав спецификаци и слушав како звучи тритон ле, и можам да кажам дека звукот е одличен. Е сеа шо мене ме интересира е колку Тритонот можи да е користи како One man band ? One man band мислам пуштено ритамче, фаќање акорди и свиркање мелодија.

А разликата меѓу Le 61 и Le 76 е само бројот на дирки ко шо гледав, така ? :)

Ако веќе сакаш да користиш некоја клавијатура како one man band боље земи си PA серија.
Тритонот е повеќе за соло и за форшпили кои тешко ќе се вклопат во тој филм кој сакаш да го тераш ти
Иначе разликата меѓу 61,76 и 88 е само во бројот на дирки во право си.
Иначе јас користам Triton, ама не LE туку Extreme. Ако имаш вишак некој динар фрли си за него најубаво со него све можеш да направиш, можеш да го користиш и во студио , и на тезги ма сегде.. тоа е чудо на технологијата.

Ако веќе сакаш да користиш некоја клавијатура како one man band боље земи си PA серија.
Тритонот е повеќе за соло и за форшпили кои тешко ќе се вклопат во тој филм кој сакаш да го тераш ти
Иначе разликата меѓу 61,76 и 88 е само во бројот на дирки во право си.
Иначе јас користам Triton, ама не LE туку Extreme. Ако имаш вишак некој динар фрли си за него најубаво со него све можеш да направиш, можеш да го користиш и во студио , и на тезги ма сегде.. тоа е чудо на технологијата.

„Проблемот“ е шо сакам да ми се поддеднакво достапни и двете опци. Првата , шо ја напиша ти, за соло и форшпили, а втората шо ја напишав претходно јас, уан мен бенд, како аранжер. Пошо никогаш не се знај шо можи да се деси во иднина , па ако треба да се префрлам на „соло кариера“ :) да имам солидно сајзерче. А моментално, појќе ми одговара Тритонот ... мислам ме сфаќаш шо сакам да кажам :)

„Проблемот“ е шо сакам да ми се поддеднакво достапни и двете опци. Првата , шо ја напиша ти, за соло и форшпили, а втората шо ја напишав претходно јас, уан мен бенд, како аранжер. Пошо никогаш не се знај шо можи да се деси во иднина , па ако треба да се префрлам на „соло кариера“ :) да имам солидно сајзерче. А моментално, појќе ми одговара Тритонот ... мислам ме сфаќаш шо сакам да кажам :)

Тритонот се штелува лесно,и е погоден за све.врхунска справа. само единствена мана му е што е тежок околу 20 кила :D... ако веќе го купуваш купувај го оној со synth дирки пошто има еден со клавирски и со него многу е тешко да свириш народно,турбо фолк, клупска музика.. итн.. мене ми е све на две дугмиња, мењавање бои, ритмови и стилови. Ако го купиш, контактирајме ќе ти дадам сет со фантастични бои кои ги користам јас на свирки. Кога би го споредувал со останатите корг справи ќе видиш која е разликата и колку е подобар Tritonot во семпловите,терците, све е некако раздвоено и накитено, украсено и набуџано....if you know what i mean.. Ретко го има у Македонија и ретко кој го користи.. али може да се најде за добри 1.100 до 1.400 евра.

Интересно интервју за сите љубители на синтисајзери а многу интересен е вторио дел , ќе видите зошто

Имам пијано и свирам две три години на него најголем проблем имам со штимањето, значи моментално ми е раштимано и не можам да најдам маж што ќе го наштима пошто е навистина макотрпна работа.
Ако знае некој како да го наштимам или некој кој што го прави тоа за пари нека ми пиши ПП...или тука нека сподели...

Momci pozz, imam Korg M50 znacit ne e pa 50, tuku M50 go vikaat pomaliot brat na M3-kata, e sea mi izleze eden problem koga ke sviram se deshava da mi zakocit cel sajzer so se tach znaci nisto ne raboti pa treba da go restartiram za da profunkcionira, vo javnosta problemov e poznat kako "freeze" se deshava i na drugi sajzeri, dali znae nekoj sho e rabotava?[DOUBLEPOST=1435186620][/DOUBLEPOST]
Не знам што е прескапо за тебе, ама сепак мој совет е да си земеш некој добар синтисајзер што ќе ти трае, подобро така одколку да земеш сега еден па после друг...
Јас имам Korg m50(900 евра) сум презадоволна.

lg_KORG+M50+61.jpg
Dali seushte go imash Korg M50-kata?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom