Свадбарски интерфејс а и така звучи.
Звучи дека така ја затераа момциве, иначе тоа се само бои. Има секакви (барем на ова чудо)..
ИНаче ако го гледаш цело, ќе видиш дека свират буквално секој стил на музика.. И на секој звучи совршено
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Свадбарски интерфејс а и така звучи.
Не се битни само тембрите, дирките се ужас.Звучи дека така ја затераа момциве, иначе тоа се само бои. Има секакви (барем на ова чудо)..
ИНаче ако го гледаш цело, ќе видиш дека свират буквално секој стил на музика.. И на секој звучи совршено
Не се битни само тембрите, дирките се ужас.

Ми треба помош за бирање синтисајзер.
Планирам да свирам во бенд со другари, symphonic rock/metal и blues rock највеќе.
Што би ми препорачале? Само да не е прескапо, за почеток нека е, па ако тргне ќе земам нешто подобро. Инаку со клавир имам доста долго искуство.
Другови и другарице,
да не имал некој/а случајно в рака Yamaha PSR S500 или Yamaha PSR S700 па да сподели искуства ? Ко шо гледав спецификации , видеа и слично, S700 е нешто подобар. Али кој пробал сигурно појќе има да кажи. Па ако има некој/а со искуство нека сподели.
Тенќу

За што ти е? за тезги? студио? онака од чиста мира заебанција?
Имам Yamaha PSR 140 купена 99та.
![]()
Дали можам да ја поврзам со компјутер, и ако можам како? Што додатна опрема ми треба и остало.![]()
Паа да речиме дека ми треба некоја комбинација од трите.
Абе Platoon имаше вакви комбинации праено со клавијатура, гитара, Кјубејз...ако го начекам да прочита па да ти подобјасни. Да го цитирам од друга тема, да може да прочитаИмам Yamaha PSR 140 купена 99та.
Дали можам да ја поврзам со компјутер, и ако можам како? Што додатна опрема ми треба и остало.![]()
pLaToOn напиша:Малку ти е заплеткана
S500 е наследник на PSR1000 i 1100 а S700 na 2000/2100 ,a Ѕ900 на psr3000 прилично постари сајзери но доста солидни и сеуште држат интересна цена за разлика од другите, бтњ , што ќе ти е тоа говно јамаха, ја би ти препорачал да си земеш Роланд Г1000 доста стара ама многу солидна ствар, или пак некој КОРГ.. рецимо PA50.. или ако сакаш нешто поефтино можеш Т2, М1, М3,

Колку се движи цената на Коргот ? И кај е најубо да барам, на пазар 3 ? Малце те измачив![]()
Имам Yamaha PSR 140 купена 99та.
А да кажеш колку кеш мислиш да затвориш во опрема па согласно тоа да ти дадеме некој совет? Полесно ќе е така мислам.
Инаку ориентационо PA50 се движи 400-500, ПА50SD околу 500-600, М3 и I3 претпоставувам околу 300, М1 е некои 150-200
Цениве може да се променети од кога ги имам разгледувано но верувам дека немам големи грешки.
Да речиме до кај 700 евра негде. Јас баш гледав на една веб страна за електронски инструменти во Словенија, PA50 е 695€ a Yamaha S550 e 769€, a од таја „класа“ гледам и ROLAND EXR7 705€. Цените се за нови сајзери.
). Но ако веќе земаш PA50 земи SD ... како мемориски интерфејс поддржува SD картички, има USB интерфејс за „возење“ на MIDI и сл.