Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Баксуз тие сува пара да им даваш???
И мене ми е глупо после испадна и се пуштам на таја кангалката..
Не се токму.. Сега оставам на тие што претежно ги знам..

Не ми е баксуз туку онака мизерно ми е,што знам,можеби таков менталитетот е кај нас сува пара да даваш само на ѓупците што питаат а ако сакаш некој да го наградиш претежно тоа се прави со јадење и пиење

И мене ми е глупо и некако потценувачки кон нив. Демек ја фатив многу па на на вас сиротињи смртници обични почететесе. Само еднаш 300 денари демек за пиво со колегата му оставив на еден од Моцарт на 19к добивка. И 5 пати се премислив глупо ми падна и потценувачки и од тогаш немам оставено.

Не е потценувачки де, само добар гест кон вработениот. Исто како во кафич кога оставаш бакшиш, така и овде. Јас до скоро не ни знаев дека се остава бакшиш во кладилница, само за кафичи/ресторани знаев...

Ако си близок со вработените,не е никакво потценување да го почестиш.
Ако е некоја рандом гуска, подобро ти е да не ја почестиш.Ќе ги земе парите и сигурно ќе јаде гомна,дали дека и се пушташ или пак дека изиграваш богаташ.После работното време,ќе помине рандом лик со беНве од 93та и ќе ја однесе на паркирање.

Ако си близок со вработените,не е никакво потценување да го почестиш.
Ако е некоја рандом гуска, подобро ти е да не ја почестиш.Ќе ги земе парите и сигурно ќе јаде гомна,дали дека и се пушташ или пак дека изиграваш богаташ.После работното време,ќе помине рандом лик со беНве од 93та и ќе ја однесе на паркирање.

Со 3 колешки што имам работено не се однесуваат вака. Не викам дека нема такви што се шлепаат со побогати али во глобала сигурен сум дека ни во себе не пререкуваат за бакшиш. Не се којзнае што платите во кладилниците, секој плус денар е секогаш добредојден нормално и не гледам зошто да јадат гомна за бакшиши ниту дека тој што дава бакшиш се праи богаташ или било што. Баш таквите не чекаат добивка за да остаат бакшиш, ги частат со пијачка тие што седат на шалтер барем еднаш неделно.

Со 3 колешки што имам работено не се однесуваат вака. Не викам дека нема такви што се шлепаат со побогати али во глобала сигурен сум дека ни во себе не пререкуваат за бакшиш. Не се којзнае што платите во кладилниците, секој плус денар е секогаш добредојден нормално и не гледам зошто да јадат гомна за бакшиши ниту дека тој што дава бакшиш се праи богаташ или било што. Баш таквите не чекаат добивка за да остаат бакшиш, ги частат со пијачка тие што седат на шалтер барем еднаш неделно.
Па тие што се постарите вработени сигурно не спаѓаат во оваа група.Муабетов ми е за некои ороспичина што се 18-20 години.Не сакам да ме сфатиш погрешно,не се сите на таа возраст такви.
И за ова со беНвево не си ме сфатил изгледа, не мислев дека е некој богат со бмв што е 93та и што рика од мака :D

Па тие што се постарите вработени сигурно не спаѓаат во оваа група.Муабетов ми е за некои ороспичина што се 18-20 години.Не сакам да ме сфатиш погрешно,не се сите на таа возраст такви.
И за ова со беНвево не си ме сфатил изгледа, не мислев дека е некој богат со бмв што е 93та и што рика од мака :D

Можда се ороспичиња и све тоа али секој чест за таквите. Се имаат нафатено да работат во средина полна со манијаци, џаболебари, психопати, лудаци, пијаници и плус имаат работа еден тон и за тоа не се зема којзнае каква плата. Рачунај дека добра типка на шалтер поише работи од машко, зошто просечен кладионичар нормално дека кај нејзе ќе уплати а не кај друг оператор. Една смена е доволно да седиш за да добиеш претстава какви се муабети им се вртат на тие, од понуди за одмор од рандом типци до искачања па до луѓе кои се попалени и спремни да рипнат и преку шалтер ако треба. Сепак има и такви што нешто и искористуваат од страна али ваљда се мал дел како што викаш ти.

Јасно е тоаа, секакви будали се вртат.Немора ни цела смена да седиш за да видиш што се случува доволно е само 5мин да поседиш.

Ербер/Мау ги чекам вчера за добивка над 19,5 и резултатот беше 6-4 3-5 0-30,значи влезен типот и предадоа педерите.Денес ете ги двајцата играат во сингл комбинација.(n)

Инаку, Иснер +1,5 прв сет 1,60 во Моцарт,Клизан 2-0 против аматерот 1,25 ж,Милер 1,22 и Балаш 1,3 против Данчевич на кого ова му е прв натпревар во годинава.

А во Копачка Димитров/Цонга +3,5 против браќата Брајан.

И може да се проба Типсаревиќ.На Троицки му се родила ќерка и има шпекулации дека се правел статива.А и Типсаревиќ не беше лош во Хертогенбош.

Федерер 1 @1,15
Англија У21 т22+ @1,53
Македонија У21 2-2и3+ @1.93
Австралија ГГ3+ @2.45(супер тип)
@8.32
12к

Да не речите не ве направив добитни. :D

Шо е бе со 12 коеф за Македонија против португалците, толку ли се појаки? Вреди да се пушти ова на 100 ден. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom