Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Тој данок ви ја одзема и теоретската шанса да бидете во плус. Еве, да ви ја соопштам тажната вест. Ниту еден од вас кој се клади во нашите кладилници на крајот од годината нема да биде во плус, сите ќе завршите во минус, кој повеќе, кој помалку.
Немора да значи. Имам другар кој што игра по 1 ливче во викенд, игра за 100 денари 6-7 утакмици 3+
Последниве 6 месеци има 4-5 пати фатено по 20,000 денари а пушта максимум за по 100 денари.

Тој данок ви ја одзема и теоретската шанса да бидете во плус. Еве, да ви ја соопштам тажната вест. Ниту еден од вас кој се клади во нашите кладилници на крајот од годината нема да биде во плус, сите ќе завршите во минус, кој повеќе, кој помалку.

Ни математички, ни па логично ти е тврдењето.
Да данокот ти ја намалува добивката, ама ако добивка си е добивка.
Еве сеа на пример ја за Јануари и Февруари сум во плус и ако не се кладам до крај на година, го побивам твоето тврдење.
Или па и да се кладам кој знае како ќе ми оди може ќе губам може ќе добивам не се знае.
Ама дека ради данокот сигурно нема да имаме профит нема никаква поврзаност.

Немора да значи. Имам другар кој што игра по 1 ливче во викенд, игра за 100 денари 6-7 утакмици 3+
Последниве 6 месеци има 4-5 пати фатено по 20,000 денари а пушта максимум за по 100 денари.

Може да ми објасниш како од 6-7 натпревари 3+ прави 200 коефициент?

Мислам дека може од нискиве лиги од Франција,Италија,Грција...да ги составиш може,е сеа за фаќање не знам како би фатил такви 7.
А може и е грешка,гг3+ може се типовите.

Мислам дека може од нискиве лиги од Франција,Италија,Грција...да ги составиш може,е сеа за фаќање не знам како би фатил такви 7.
А може и е грешка,гг3+ може се типовите.

Како може? По 2 да се коефициентите, од 7 натпревари ќе добиеш коефициент 120. А веројатноста да погодиш 7 натпревари 3+ со 2 коефициент врзани на едно ливче ти е некаде 1 спрема 150, ако се земат маргините во предвид.

Како може? По 2 да се коефициентите, од 7 натпревари ќе добиеш коефициент 120. А веројатноста да погодиш 7 натпревари 3+ со 2 коефициент врзани на едно ливче ти е некаде 1 спрема 150, ако се земат маргините во предвид.

Има и над 2 коефициенти.Еве сеа видов дека во Спортлајф за утакмици од Серија Б даваат и по 2.20-2.30,сигурно од подолниве Италијански даваат за скоро сите утакмици по толкави коефициенти.

Има и над 2 коефициенти.Еве сеа видов дека во Спортлајф за утакмици од Серија Б даваат и по 2.20-2.30,сигурно од подолниве Италијански даваат за скоро сите утакмици по толкави коефициенти.

Има и со 2.5 коефициенти, ама до крајот на светот нема да можеш да врзеш 7 такви на тикет.

Еве, еден да скенира таков талон, јас ќе му исплатам уште толку добивка колку што има на тикетот.

Изгледа само по 2.4 коеф си наоѓа, ги годи во лиги каде што во просек паѓаат по 0-1 гол ;)

Дечки идам да уплатам на 100че 7 утакмици 3+ од Египет, Алжир, Италија Серија Ц и Аргентина А и Б лига, слушам исплаќале унапред. :kafence:

За тебе попуст има, ти треба да погодиш 6 такви ама мораш и еден тенис од 1.1 да ставиш ма тикетот. :Кезец:[DOUBLEPOST=1456851740][/DOUBLEPOST]
Изгледа само по 2.4 коеф си наоѓа, ги годи во лиги каде што во просек паѓаат по 0-1 гол ;)

Да, и годи по 7 такви на тикет, еднаш месечно. :roker:

Не пушта буквално секогаш по 6-7 утакмици, некогаш пушта 5 а некогаш 8. Исто така и со добивката, не фаќа секогаш буквално 20к, некогаш 15к некогаш 25к.

Иначе за сабота и недела имаш многу голем избор, можеш да најдеш 6-7 утакмици. Нормално треба и голема среќа за овај тип на игра. Иначе само што отворив билтен за денеска, скоро сите 3+ се од 1.80 коефициент па нагоре.

12769452_989133244514737_724189005_n.jpg

Сето педери, се отепавте фаќање по 500 евра со уплати од 50-100 денари и ич не ви чуе за обичните смртници шо не можиме на 2000уплата, да фатиме 3000 денари :D[DOUBLEPOST=1456852702][/DOUBLEPOST]
За тебе попуст има, ти треба да погодиш 6 такви ама мораш и еден тенис од 1.1 да ставиш ма тикетот. :Кезец:[DOUBLEPOST=1456851740][/DOUBLEPOST]

Да, и годи по 7 такви на тикет, еднаш месечно. :roker:
И од спортска живеј, пие пиво пред кооперација, вози махиндра купена од субвенциите за спортската.

Ако собереме некоја бројка од потписи има шанса да го укинат??
Ајде правници кажете збор два!!

Ако собереме некоја бројка од потписи има шанса да го укинат??
Ајде правници кажете збор два!!

И мене ова ме интересира. Дали постои некој правен механизам кој би помогнал да се укине овој данок?

01 mart.jpg

Шо ги ебам, 5 утакмици за 4 коеф, фаќајте вие 3+, 7+, дојави, најави, мене ми фали и некој тенис со 1.15 :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom