Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Poznavajki go Nuno od Valencia mislam deka vo Rim ke trgne zatvoreno iako mu treba gol na gosti bar za prodolzenie i tek vo 70+ ke se otvori. Mene mi ide na 0-2gola.
Villarreal nema da padne bez kursum taka da 1.38 da dadat gol e dobra kvota

Океј, почнува КХЛ.

Ко што спомна Ридлер претходно, СКА се убедливо најдобар тим сезонава и најголем фаворит за освојување. Имаат нов тренер, Олег Знарка, од NHL го доведоа еден од легендите во рускиот хокеј Павел Датсјук, а се засилија и со Тихонов по десно кој дојде од Череповец и Плотников по лево кој дојде од Кабаровск. Лани и 2цата имаа добри сезони. Во припремите играа одлично, демолираа на сите натпревари со по 5-6 гола минимум и направија права увертира на тоа што ќе се случува во Русија годинава. Верувам дека вака мотивирани ќе одат ол-ин на овој меч.
Трактор од друга страна, го сменија тренерот, сега тренер им е некој младич, ама тоа и не е толку проблем колку што е проблем голманската позиција каде немаат солиден човек. Против ваков напад на СКА ова ќе е голем хендикеп и треба да се искористи квотата.

Друго што ми фаќа ум на добра квота е Сочи - Динамо Рига.
Латвијците за малку ќе пропаднеа ко тим поради финансиска криза. Си заминаа скоро сите играчи и тренерот и имаат комплетно нов ростер за сезонава. Најсмешно е што немаат пари за тренер па за тренер беше назначен генералниот менаџер :P Тој досега нема никакво тренерско искуство.
Сочи се фаворити за влез во плејоф сезонава пред се поради гранитната одбрана што ја имаат. Во вакви услови, кога во гости им доаѓа смешен тим, треба лесно и брзо да дојдат до бодови.

Омск е меѓу фаворитите за топ3 во регуарниот дел во истокот заедно со УФА и Магнитка и денес имаат релативно лесна задача против Југра во која врие од играчи во години. Не вложуваат во смена на генерации и тоа ќе им се одбие од глава сезонава според мене.

За денес
сите француски од купот 0-2 гола
Монако-Вилареал 2
Рома-Порто 1

Комбинирано од утакмициве 3-4 тикети

Вториов тип да ска за all in е денес ама плускава не сум најсигурен...Ајс арена тешко освоива е али ќе видиме нека влезит :)
Со тие голмани Трактор не тераат далеку
Jokerit dobri se ovaja godina ?
Горе долу исти ко лани 3-5 место на запад по мене тука ке се

Јас преходно пишав што ќе изиграм, ги пишав тие 3 (рома, омск, ска) и го додадов Реутер 1 (тенис) ако ме заебе 1,1 квота а све фатам ќе си пукам в колено.. Иначе ради тој мочан екстра тип затоа пишав 4 текми...

од шо се истепаа пред гол кој да даде гол вермален добива црвен картон - џони логика
И јас го гледав мечот, Рома ги уби Порто до црвениот картон. Реално, што има врска што Порто 15 години по ред “се тепа“ во ЛШ кога во последниве 2 години се во пад, и тоа поприличен? А од друга страна Рома е во нагорна линија, секоја година се подобра и подобра. Можеби ќе пројде Порто, who knows, али Рома моментално е подобриот тим, без разлика на историја и се остало.

Друго што ми падна во очи е мечот Сатрал-Ебанкс. 1.50 на Сатрал, кхмммм. Ебанкс пред месец и кусур одлучи да се префрли во професионалци, а пред тоа беше колеџ играч. Го гледав на еден Челенџер, против Кигли, и искрено полошо нешто у живот не сум гледал. Има солиден сервис, али се останато е катастрофа. Игра еднорачен бекенд и секоја му е во трибини, не може терен да погоди од тој удар, на форхенд е добар ама ако му дадеш спора топка и ако има време да се намести, ако не и тоа го мава у трибини или мрежа. Очајно се движи, а Сатрал кој е познат како тенисер кој може да издржи доста долги размени без да згреши мислам дека нема да има проблем да ги материјализира недостатоците на Ебанкс.

Нит е смешен нит интересен, безвезно замара и несакајќи ќе навлече некое наивно детенце да го одигра на тикет и да се заебе.

Порто го има можеби најлошиот состав во последни па 15 години од кога ги пратам јас константно не дека Рома не ке ги плеснат колку шо коеф ми е за никаде

Avangard OMSK - 1&5+ 2.38

пори3ик тип
СКА 2и5+ 2.98 (СКА имаат убедливо најсилен состав годинава во КХЛ по мене покасно подетално ако можам )
Кои се овие СКА или не почнаа?

Site gi napisavme ovie SKa ama slabo ... Ja gi igrav prvi do 3 gola i izgleda deka niedna ekipa nema da stigne do 3ka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom