Кисела (минерална) вода

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Пиете ли кисела вода?

• Пијам

Гласови: 122 45,9%
  • Нешто измеѓу

Гласови: 75 28,2%
  • Не пијам

Гласови: 69 25,9%

• Вкупно гласачи
    266
Не ја сакам, пијам само кога имам проблеми со желудникот за да ми помогне. А тогаш неподнослива ми е, повеќе од една голтка не можам да испијам.

Не ја сакам, пијам само кога имам проблеми со желудникот за да ми помогне. А тогаш неподнослива ми е, повеќе од една голтка не можам да испијам.

Е да.и јас бев така до пред година две.Не поднесував кисела вода.Ама да ти кажам ептен помага кога си гладен или кога сакаш да го наполниш желудникот со нешто што не е јадење:nesum:

Кисела вода пијам само кога сум приморан, дури и бело вино ретко мешам со кисела вода..Некако киселата вода е безвкусна, а и е многу тешка за пиење...

Ejjjj..... кисела вода мразам. Ногу грозен вкус има, и избегавам да ја пијам освен у екстремни случаи. Кога нема обична

Еднаш ко мала се напив и ептен ми беше грозна па од тогаш не пијам. И уште еднаш пиев со сок на растварање и ми се слоши. :devojce:
Ау гадно е со сок на растворање:pos:

Ми се има случувано да седнам сама и да испијам цело шише од литро ипол.
Ех, сум имала моменти за кои можам да речам: „Што е литар и пол?“:icon_lol:

Јас си сакам кисела вода, пијам често. Ама ја сакам студена, топла не ми е убава. Летово ни сама не знам колку литри испив.

Горска закон! И Пелистерка, ама медиум ми е поубава.
А оние Пела Роса или не знам каква роса ми се чкарт.

Горска вода со вкус на лимон.ЗАКОН! И Добра вода со вкус на лимон е ОК, ама Горската највеќе ја пијам. На работа ни даваат Пелистерка, Пела Роса и Хераклеа да пиеме, од овие трите најчесто пијам Хераклеа, најмалку газирана е. Од Пелистерката не можам повеќе од една чаша да испијам,целиот се дујам :)
А исто така после пијанство, шише-две Горска од лимон ме спасува од главоболка и повраќање (добро, не стално:))

Pijam kisela voda, a najveke ja sakam gorska so limon.

Кисела вода? Кога бев мала многу ја нејќев и ич не ја пиев, а сега ја сакам, одвреме на време. Киселата овда ми е посебно ефикасна на лето кога патувам. Пошо кога ќе се стопли, од обичната вода ми се повраќа а киселата и да не е ладна ме освежува. А која кисела вода ми е најубава? Шприцерот!!! :vozbud::vozbud: И Бонаква

Пијам, пелистерка или кожувчанка...
Освежува

многу си ја сакам киселата вода ме освежува и ме буди сабајле кога сум поспана.најомилена кисела вода ми е jamnica не е наша српска е и многу е убава.

Koga stanuvam od spiene se budam so kisela voda, koga me boli glava namesto apce pijam kisela voda i za najmnogu 30 min mi pominuva koga, koga treba da ucam a mi se spie se rasonuvam so kisela voda, koga dum pijana se treznam so kosela voda i za sekoj moment izmegu uzivam so kisela voda
:pos2: u p.m pa jas ko reklama da snimam :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom