Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Добро бе што мислите дека ке се добие со Малоси каиш? Побрз ке биде? Ветар, малосито може да биде само поквалитетен и поиздржлив, ништо повеќе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Работата е што малоси кевлар помалку трае од оригиналниот(малосито околу 5000км а оригиналниот 8000 а можеби и повеќе).....ама многу луѓе не мислат такаДобро бе што мислите дека ке се добие со Малоси каиш? Побрз ке биде? Ветар, малосито може да биде само поквалитетен и поиздржлив, ништо повеќе.
abe so e 8000 km za eden kajs nekoj minat i po 20000 so eden kajs,ja iam 6300 uste so originalniot kajs,zavisi toa kako go vozis eve primer ako e dolniste i motorot ti e vo ler i ti da mavnes gas naednas i taka poleka poleka se kine :smir:Работата е што малоси кевлар помалку трае од оригиналниот(малосито околу 5000км а оригиналниот 8000 а можеби и повеќе).....ама многу луѓе не мислат така![]()
Кога и да видам...
или да прочитам нешто за кинескиве моторчиња...
пред очи ми искача фронтменот на паркети на моторџиска забава на саем.
И он вика:
Си купивне и ние моторчина.
Арно ама,оти толку пари имавне,купивне од онија малите,кинески.
И клуб си основавне...:
China shit riders !
Ама си ме насмеал.... Не го бришам нека седи. Инаку тој погоре имаше напишано China shit rider, што е доста поразлично од болдираното.А и ти да не си член таму? И ако ти се сере од кинески моторчиња со мајка бараш тука, иди на подфорум априлија, таму ти е буржоазијание сме тука обични смртници
![]()
Работата е што малоси кевлар помалку трае од оригиналниот(малосито околу 5000км а оригиналниот 8000 а можеби и повеќе).....ама многу луѓе не мислат така![]()
Абе кинезите на марс ке појдат додека ние направиме мотор. Па затоа не вреѓајте ги. Вакви биле такви биле. Пиаџо и се од него не се со злато па да вредат толку. Кај нив цената е голема од 2 причини:
1. Скапа работна сила
2. 30% од профитот оди за реклами
Со значи дека ако е 2500 - 30% = 1750
Е сеа вие размислете што плаќате, моторот или рекламите
Мене муабетот ми беше за 2 тактни....помалку ќе ти издржи од оригиналниот каиш, поевтин е, а кај сите мотори различно се однесува, прашај го кактусот он кога имал малоси кевлар поспор му бил моторот него со оригиналниот каиш.Кај 4-тактни мотори, малоси е поиздржлив, а кај двотактни дават и на брзина
Јас имам и со 200 денари врвам 110-120 км