Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
А јас искрено не гледам проблем дали е он геј или би или што и да е. Ок, и мене ме нервира неговото понашање, малце е драма квин, али зошто со навреди, етикети и слично?

Слична реторика и вмро води на секои избори, те против Грција да се обединиме преку нив, те против Албанците да се обединиме преку нив...

Ја никогаш нема да го сфатам тоа „поддржете ги иако работат лошо, само зошто нема никој друг“...[DOUBLEPOST=1424433047][/DOUBLEPOST]
А јас искрено не гледам проблем дали е он геј или би или што и да е. Ок, и мене ме нервира неговото понашање, малце е драма квин, али зошто со навреди, етикети и слично?
Геј и педерче не се исто :D

Слична реторика и вмро води на секои избори, те против Грција да се обединиме преку нив, те против Албанците да се обединиме преку нив...
Споредбава ти е „Шта да ти кажем“.

Ко Билјана Ванковска да ве испилила сте.

@true blue
Епа јас знам за овој случај, потајно окупаторите си обавуваат обврски на факултет макар и онлајн.
Гледаш, дека повеќето не им одговара да заостануваат со настава?
И згора на се, еве 1 часот, никакво соопштение од Пленумот за вчерашните преговори, само некои индивидуалци се избацуваат со коментари "не не интересира шо ќе каже владата, ние ќе продолжиме да окупираме"
Со вакви демократско општество не се гради.
Молевме да го слушнат нашиот глас, го слушнаа не викнаа на преговори, па излезе овој Битраков со изјава како претставник на пленумот и јас мислев се океј, после се избација ко тој другиот и почнаа уште пожестоко и некакво однесување кое веќе не им доликува на ниту еден академски граѓанин, и на крај ми викате, не е битно како, битно движење да има?
Не се лажете луѓе, окупацијава опстојува од други причини, не од чисто студентски. Се докажа и покажа во пракса со протестите и начинот на целата организација на истите во споредба со сегашнава окупација.

Па ретко кој на форумов го осуди дали е он педер или не. Сите коментираат за тоа што се однесуваше како напалена тинејџерка, писка на сите страни, сака да каже нешто а не знае.

Па ретко кој на форумов го осуди дали е он педер или не. Сите коментираат за тоа што се однесуваше како напалена тинејџерка, писка на сите страни, сака да каже нешто а не знае.
Боље еден да писка отколку сите да ќутат. Содржински дечкото си кажа се како што треба.

Боље еден да писка отколку сите да ќутат. Содржински дечкото си кажа се како што треба.
Како тоа сите молчат?
Тој не кажа ништо, буквално, заедно со таа што се онесвестила од „колачи“ на екскурзија.
Имаше поента, имаше цел ама се испосра...

Ја никогаш нема да го сфатам тоа „поддржете ги иако работат лошо, само зошто нема никој друг“...[DOUBLEPOST=1424433047][/DOUBLEPOST]
Геј и педерче не се исто :D
Па им успева затоа што тоа е исправна позиција и филозофија. Резервирано обединување против заеднички непријател, тоа е исконско правило уште од антиката.

А не во овој случај кога се мудрува не заради каузата, туку заради претставителноста, што е чиста суета.

Не е исто :)
Оние кои што се константно „поврзани“ на нет, (зборам за младината), ја разбира проблематиката со која што „се занимава“ СП. Проблемот настанува кога се’ тоа треба да им го соопштиш, објасниш на повозрасните, 50+ кои што се малку закочени во тој поглед.

Во врска со ТВ екипата. Може да дојдат сите, па да си извадат иссечоци што им одговараат. Доколку оди во живо, се знае кои ќе дојдат. Телма, 24 Вести. Толку :)

Знаеме како беше со законот за абортус, кога беа поканети сите телевизии и кои дојдоа :D[DOUBLEPOST=1424432000][/DOUBLEPOST]

Се фино лепо но сметам дека таргет групата не треба да биде и 50+ или некој кој одамна има завршено или нема допирни точки со образовниот процес (овде сите ја правите грешката) туку само студентите (младината, потребно е нејзино реанимирање; на нишан сегашните и идни студенти) поради фактот што овој образовен абсурд овај де проблем не ги засега нив (постарата популација која е неутрална во смисла на влијанието) ниту пак, може да донесат некоја си поправилна оцена на случувањата.

Во врска со ТВ екипата no.2: знам дека шансите за манипулација се огромни и затоа ја спомнав како секундарна опција. Нека пробат (еден ден) и ако се манипулира - нека ги избркаат.

*околу таргет групата; ако е само сконцентрирана кон сегашните студенти - свеста ќе се подигне на ниво и нема да гледаме разделби (или како што ми викаа пред некој пост) од примерот на фзф окупира а правен и економски доаѓаат кај нас и не тапкаат по рамо а не окупираат и присуство на некои рандом фаци и политичи полтрони.

Се фино лепо но сметам дека таргет групата не треба да биде и 50+ или некој кој одамна има завршено или нема допирни точки со образовниот процес (овде сите ја правите грешката) туку само студентите (младината, потребно е нејзино реанимирање; на нишан сегашните и идни студенти) поради фактот што овој образовен абсурд овај де проблем не ги засега нив (постарата популација која е неутрална во смисла на влијанието) ниту пак, може да донесат некоја си поправилна оцена на случувањата.

Во врска со ТВ екипата no.2: знам дека шансите за манипулација се огромни и затоа ја спомнав како секундарна опција. Нека пробат (еден ден) и ако се манипулира - нека ги избркаат.

Не ја правиме грешката зошто ова е шанса „да се удри“ по власта и да попушти. Ако треба да излагаат само засегнатите, тогаш ни студентите не треба да го прават ова, поготово не апсолвенти. Треба средношколците да бидат најгласни :)

Не ја правиме грешката зошто ова е шанса „да се удри“ по власта и да попушти. Ако треба да излагаат само засегнатите, тогаш ни студентите не треба да го прават ова, поготово не апсолвенти. Треба средношколците да бидат најгласни :)

Чекај да не се разбереме погрешно; зборувам за окупацијата на факултетите и не сакам вештачки да се пумпа и сценира масовност инаку за на улица да, сите треба да излеземе заедно - бидејќи револтот овде ќе биде заемна категорија, на повеќе групи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom