Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
СТУДЕНТСКИОТ ПЛЕНУМ БАРА ДА НЕМА НАДВОРЕШНО ТЕСТИРАЊЕ
http://www.utrinski.mk/?ItemID=E0A4EA92818E894986727D87ED749E59

а како мислат да се контролираат купените дипломи и неквалитетни факултети ?? демек јас ќе кажам кој факултет е добар.... не не бидува, на крај треба при вработување да барат влакно во јајце, како на сточен пазар коњ кога се купува или на автопазар стара кола...
Што има студентите да мислат како да се контролираат купените дипломи и не квалитетните факултети?
Стунентите ли ги отворија тие квази факултети низ државава?
Нека му ја мислат оние кои се задолжени за тоа, а ако мислат дека со државниот испит ќе го променат ова, тогаш подобро нека се самоубијат со давење во кофа, мамицата хоштаплерска нивна.

а како мислат да се контролираат купените дипломи и неквалитетни факултети ?? демек јас ќе кажам кој факултет е добар.... не не бидува, на крај треба при вработување да барат влакно во јајце, како на сточен пазар коњ кога се купува или на автопазар стара кола...
Неквалитетни факултети? Одбор за акредитација и евалуација. Не исполнуваш услови да бидеш факултет? Клуч на врата, па ќе го отвориш факултетот кога ќе исполниш услови.

Колку тоа купени дипломи има? 4 месеци се труби со тоа, една анализа не видов да има, ете колку има, па да видиме евентуално решение. Исто така, никој не успеа да аргументира како тоа еден испит ќе помогне да има помалку купени дипломи. :) Зарем ова со купени дипломи и оценки за пари не е дел од корупција? Па ајде, се фалат успешна борба против корупцијата, повелете решавајте.

Секако, со ова не се исклучува самите факултети/универзитети да спроведат евалуација во некој вид, но за тоа би се разговарало во материјалната расправа околу новиот закон.

А јас искрено не гледам проблем дали е он геј или би или што и да е. Ок, и мене ме нервира неговото понашање, малце е драма квин, али зошто со навреди, етикети и слично?
И јас тоа се прашувам цело време. Само не забележав кога си го постави истото прашање кога ја вреѓаат другата страна посебно тука на темата.
Исто не забележав кога си поставил вакво прашање кога е во прашање Мирка да речиме или Јанко, Миленко. За педерчето конкретно читам не било битно што е и каков е , имал поента некоја, ама од друга страна Мирка била дебела, грда, ваква , таква и не е битно што таа е одличен аналитичар туку битно било како таа изгледала. Изгледа таму на факс уште не сте стигнати до темата за двојни аршини.

Занимавање со Албанецот-хомосексуалец е најмала грижа сега. Токму на оние кои сакаат да ви ја стават државната јамка околу врат, им одговара наместо со идиотсково екстерно, да се занимавате со нечија сексуална ориентација.

Демек Миленко и Јанко се добри новинари, чекај, уствари Миленко и Јанко воопшто се рачунаат за новинари.

А за Мирка, за некој е добар аналитичар, за некој е обичен препишувач на колумни и вести од српски и руски сајтови.

Демек Миленко и Јанко се добри новинари, чекај, уствари Миленко и Јанко воопшто се рачунаат за новинари.

А за Мирка, за некој е добар аналитичар, за некој е обичен препишувач на колумни и вести од српски и руски сајтови.
И затоа тоа е ОК ?
А колку се добри , лоши , се или не се новинари изгледа е правопропорционално со тоа колку ги подджуваат студентите и другите( ај да не споменувам кој). Да беше обратно Мирка ке беше манекенка , Јанко немаше да биди свиња туку мече плишано а Миленко воопшто не користел говор на омраза туку слобода на говор.
Оригинални сте нема што.

И јас тоа се прашувам цело време. Само не забележав кога си го постави истото прашање кога ја вреѓаат другата страна посебно тука на темата.
Исто не забележав кога си поставил вакво прашање кога е во прашање Мирка да речиме или Јанко, Миленко. За педерчето конкретно читам не било битно што е и каков е , имал поента некоја, ама од друга страна Мирка била дебела, грда, ваква , таква и не е битно што таа е одличен аналитичар туку битно било како таа изгледала. Изгледа таму на факс уште не сте стигнати до темата за двојни аршини.
Не знам кога темава стана да дискутираме за Мирка, Јанко и Миленко. Ниеднаш ги неам спомнато во таква конотација. (т.е. воопшто дали ги иам спомнато освен Јанко кој го спомнав кога го постирав тоа видеото) Исклучок беше прееска кога ставив слика од тоа што пишал Миленко на неговиот фејсбук. Знаеш што ми идеше тука да пишам? Да се распалам со 500 епитети. Пошто го заслужува тоа.
А да, критикував тука за случаевите кога луѓе што не сакале да заминат од предавалните биле етикетирани и навредувани.

Не знам кога темава стана да дискутираме за Мирка, Јанко и Миленко. Ниеднаш ги неам спомнато во таква конотација. (т.е. воопшто дали ги иам спомнато освен Јанко кој го спомнав кога го постирав тоа видеото) Исклучок беше прееска кога ставив слика од тоа што пишал Миленко на неговиот фејсбук. Знаеш што ми идеше тука да пишам? Да се распалам со 500 епитети. Пошто го заслужува тоа.
А да, критикував тука за случаевите кога луѓе што не сакале да заминат од предавалните биле етикетирани и навредувани.
Не мислев конкретно на тебе дека си користел недоличен речник, туку за дел од останатите. Јас колку што пратам поприлично си коректен и умерен во твоите изјави но немав забележано кога се залагаш и другите да бидат малце поумерени, посебно кога се работи за овие другите кои не ви се наклонети.

Мене само едно не ми е јасно, што толку запнаа за државен испит. Демек откако ќе го положам истиот мојата диплома ќе има поголема вредност и полесно ќе најдам работа со неа ? Или пак ова го прават чисто ради тоа што ја преполнија државната администрација а уште еден куп членови нивни чекаат на ред за вработување па сега да го намалат бројот, да направат селекција некаква..

Инаку да реформи треба да има за да се подобри квалитетот на високото образование, ама државниот испит не е една од нив.

Се изнатреска глупости на темата. Не знаеш ни каде е лево, ни каде десно, само трус, трас. Абер немаш што се случува.

Леле мајко, сабајле станувам, глеам продолжува бојкотов. Ај тоа решив да се воздржам од коментари. Али после другар ми праќа слики од состанокот на пленумот, таму глеам на чело стои едно типче без два грама мозок, без никаков осет за туѓо размислување, ниту тој самиот има некое размислување за некои проблеми, а уште помалце го заболе за некакви права, онака modern day bully, и тој таму седнал на чело да полемизира за овие работи.

I'm out.

Ако постот беше наменет за мене појасни ми што тоа и за мене важи ?

За тебе важи, и повеќе не одам офтопик на темава.

И ти имаш исто мислење за некои “други новинари од другата страна зар не?

Леле мајко, сабајле станувам, глеам продолжува бојкотов. Ај тоа решив да се воздржам од коментари. Али после другар ми праќа слики од состанокот на пленумот, таму глеам на чело стои едно типче без два грама мозок, без никаков осет за туѓо размислување, ниту тој самиот има некое размислување за некои проблеми, а уште помалце го заболе за некакви права, онака modern day bully, и тој таму седнал на чело да полемизира за овие работи.

I'm out.
Ај ако може да ми пишеш во ПП на кого мислиш. Иначе тие таму не се на чело туку се модератори тројца, записничар, двајцата што беа на состанокот во Ректоратот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom