Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Момци зошто не земете камера (може и некој добар смартфон, имаат добри камери) и батка некој (немора да е новинар) и да снимите што се случува барем на еден факултет, интервјуа со луѓето, да направите канал на youtube и да постирате дневно - нешто во стилот на Vice News од Украина итн. ?

Еве ви медиумски простор, панкерски, објективен и независен.

Момци зошто не земете камера (може и некој добар смартфон, имаат добри камери) и батка некој (немора да е новинар) и да снимите што се случува барем на еден факултет, интервјуа со луѓето, да направите канал на youtube и да постирате дневно - нешто во стилот на Vice News од Украина итн. ?

Еве ви медиумски простор, панкерски, објективен и независен.
Брат, Vice ти е цела продкуција и не е од Украина туку оди насекаде низ светот и снима актуелни случувања од лице место. Имаш од ИСИС, преку Украина, до Гвантанамо...

Не им давај вакви хипстерски идеи, хермафродитот ќе биде водител :D

Брат, Vice ти е цела продкуција и не е од Украина туку оди насекаде низ светот и снима актуелни случувања од лице место. Имаш од ИСИС, преку Украина, до Гвантанамо...

Не им давај вакви хипстерски идеи, хермафродитот ќе биде водител :D

Знам дека е цела продукција и дека известуваат од цел свет, но еве некој, од правен ако има (таму беше новинарство?) да снима и известува аматерски да кажеме ама независно, оти ми се бунат за медиумскиот простор...

Знам дека е цела продукција и дека известуваат од цел свет, но еве некој, од правен ако има (таму беше новинарство?) да снима и известува аматерски да кажеме ама независно, оти ми се бунат за медиумскиот простор...

Мислев само тие емисии да не си ги гледал :)
Него, се бунат за медиумски простор кој е створен, не оној кој сами треба да го ствараат.
Се бунат зошто јавниот сервис а.к.а МРТВ не им посветува (доволно) внимание. Се бунат што се шиканирани од 90% веб портали, од 80% телевизии. Или не се пренесуваат настаните или ако се пренесат, се пренесуваат во негативна конотација.

Што ќе им е на моите таа емисија што би ја снимиле и би ја ставиле на јутјуб канал, канал до кој мора со линк да дојдеш а нема да ти биде преставен на тв или на некој од нашите популарни сајтови. Видео кое некој ќе треба да ти го препорача, да те насочи.

Затоа, со право се бунат.
Иначе, идеата ти е фина, само доколку биде нешто такво мора да стават преставителни лица кои даваат интервју, преставителни ликови кои би ја виделе „емисијата“ и се разбира да внимаваат што зборат а не „имаме проблеми во оваа држава не само во оваа држава“.

Преставителноста „продава“. Пискање ко напалена тинејџерка, јок.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Мислев само тие емисии да не си ги гледал :)
Него, се бунат за медиумски простор кој е створен, не оној кој сами треба да го ствараат.
Се бунат зошто јавниот сервис а.к.а МРТВ не им посветува (доволно) внимание. Се бунат што се шиканирани од 90% веб портали, од 80% телевизии. Или не се пренесуваат настаните или ако се пренесат, се пренесуваат во негативна конотација.

Што ќе им е на моите таа емисија што би ја снимиле и би ја ставиле на јутјуб канал, канал до кој мора со линк да дојдеш а нема да ти биде преставен на тв или на некој од нашите популарни сајтови. Видео кое некој ќе треба да ти го препорача, да те насочи.

Затоа, со право се бунат.
Иначе, идеата ти е фина, само доколку биде нешто такво мора да стават преставителни лица кои даваат интервју, преставителни ликови кои би ја виделе „емисијата“ и се разбира да внимаваат што зборат а не „имаме проблеми во оваа држава не само во оваа држава“.

Преставителноста „продава“. Пискање ко напалена тинејџерка, јок.

Спомнав во предхондните постови дека може да ја пробијат таа медиумска блокада на повеќе начини и дека медиум не е само ТВ.

Емисијата може да оди на посебен јутуб канал и да се споделува преку социјалните мрежи, СП имаат фб страна и шернуваат слики и видеа, а документарка од овој вид би било пофино документирање на настаните. Да, ќе има ликови и грешки но затоа тука е монтажерот, новинарот и режисерот :)

Друга опција; може да поканат некоја ТВ екипа (отворено писмо кон сите, кој дојде - дојде) и да бидат 24/7 со нив, ако проценат дека правилно и објективно информираат... шознам.

Правев муабет неформален со неколку души што се на автономните зони, им реков дека луѓе се жалат и не личи тоа што се користат навреди и етикетирање кон студенти што одлучиле да останат во амфитеатрите. Им реков, што ако останат, нивна работа е, и така наставата бар за тоа одредено време ќе се прекине.
Ако не се оди на факултет не значи дека не се учи. На филолошки има одделни професори кои им држат онлајн предавања, нешто презентации, па да прикачуваат домашни работи и слично.
И самите "окупатори" ги исполнуваат сите тие обрвски шо уште еднаш докажува колку е сето ова добро извртено и вештачки поттикнато.

И за крај, во пленум јас веќе не гледам нормални претставинци
Алудирам на
Се, се некој вакви

И дури ги гледам вакви ко овој на линков по медиуми и телевизии, јас ќе ја бојкотирам секоја активност на пленумот .

И дури ги гледам вакви ко овој на линков по медиуми и телевизии, јас ќе ја бојкотирам секоја активност на пленумот .
Јас сметам дека е најбитно диктаторскиов закон за контрола над студентите да се исклучи како опција. А никако не е најбитно каков е некој од тие што протестираат.

Спомнав во предхондните постови дека може да ја пробијат таа медиумска блокада на повеќе начини и дека медиум не е само ТВ.

Емисијата може да оди на посебен јутуб канал и да се споделува преку социјалните мрежи, СП имаат фб страна и шернуваат слики и видеа, а документарка од овој вид би било пофино документирање на настаните. Да, ќе има ликови и грешки но затоа тука е монтажерот, новинарот и режисерот :)

Друга опција; може да поканат некоја ТВ екипа (отворено писмо кон сите, кој дојде - дојде) и да бидат 24/7 со нив, ако проценат дека правилно и објективно информираат... шознам.
Не е исто :)
Оние кои што се константно „поврзани“ на нет, (зборам за младината), ја разбира проблематиката со која што „се занимава“ СП. Проблемот настанува кога се’ тоа треба да им го соопштиш, објасниш на повозрасните, 50+ кои што се малку закочени во тој поглед.

Во врска со ТВ екипата. Може да дојдат сите, па да си извадат иссечоци што им одговараат. Доколку оди во живо, се знае кои ќе дојдат. Телма, 24 Вести. Толку :)

Знаеме како беше со законот за абортус, кога беа поканети сите телевизии и кои дојдоа :D[DOUBLEPOST=1424432000][/DOUBLEPOST]
Јас сметам дека е најбитно диктаторскиов закон за контрола над студентите да се исклучи како опција. А никако не е најбитно каков е некој од тие што протестираат.

Сите сме за тоа. Само што мора да се внимава и на тоа кој излага на тв и го кажува ставот на СП и како го кажува тоа, зошто со тоа се придобиваат граѓаните.

Да и им го пуштам видеово на моите (кои што верувај ми за годините се можеби и претерано либерални) ќе кажат „што му е на хипиков“ кој под дифолт е наркоман (зошто во нивно време, се знае кои се дрогирале) или „нека го приберат неговите, не ли му е срам вака да се однесува“ и уште неколку негативни коментари.
Нема да обрнат внимание на она што тој всушност го кажува, зошто го кажува на погрешен начин. Нема став, нема стас, нема глас, нема ништо.

Пак да се навратам на тупењето исти муабет?
Кажав еднаш, ако наумат ВМРО дека ќе има вакво нешто и ќе има, исто како што беше и за екстерно и за матура. И за матура се протестираше, па пак се воведе.
Сега ВМРО се на стаклени нозе, многу поволен период да се искорити да се притиснат за ова што наумија да ни го воведат, со тоа што мислам дека ќе попуштат.
Јас сум за да има реформи од типот стеснување на квоти ,приемен испит и дефинирање со колкав точно просек можеш да запишеш факултет. Само така ќе се прочешлаат падобранците од типот, 3та година на факултет 13 испити нема положено (знам пример)
И нормално дека е важно кој кого претставува. За секое движење мора да има претставителни личности,а не надрогирани будали.
Ако не и Кили да го вратиме, да го ставиме премиер.

@VeS Не би знаел за тие други начини на предавања, еве од тебе слушам. А за споредбата со двајцата, и двајцата се во Пленумот, првиот реши дека сепак малку треба да отстапи место на други за да се запази ротирачкиот принцип. Плус си има он работни обврски и плус мислам е на натпревар по арбитража. Да не се разбереме погрешно, не му го отстапил местото директно на него, туку си има работи човекот. Ама не се повлекол скроз. :)

@true blue, која статија во Република? Никој нема нешто такво спомнато. Sharing is caring, дај да видиме и ние. :D
Ја тргнале статијата Република, ваљда пошто добија милион реакции, можда и закана за тужба. Статијата беше ваква: Љуми (и презимето) позира како Адам (ова насловот). Приватна слика (значи не е ни од Фејсбук) како он позира пред професионален фотограф, сликан во профил, он е гол, ама има бела наметка и е горе-доле покриен. Небитно, не ја покажувал јавно, приватна фотка му е. И плус у текстот поврзување дека он е поврзан со Сорос, ЛГБТ заедница, можда и сдсм беа спомнати, искрено не знам. А еве што Миленко вика за тоа. Веројатно ќе пие пријава, само не знам од кого.
slika.png

Колку поише го глеам педерчено шо писка, толку поише ми е криво шо не му бапнав бокс кога имав шанса за тоа...

Исконски мрзам идиоти кои мудруваат кога треба да се фати страна и кои фаќаат страна кога треба да се мудрува. -@rnixn

Ова им е единствена шанса на студентите да направат разлика, во моменти кога на нивна страна немаат никој моќен, напротив имаат цела пропагандна машинерија која се бори против нив и ги поткопува на секој можен начин, не е време ни место да си искажувте суетност и јавно да прокламирате дека не поддржувате ништо со нив заради суетни причини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom