Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа дека груевски не попушта не попушта, дури и поголем инат води. А радикализација може само штета да донесе, а може тука и голема да се направи од Амбасадата на САД и пак да се повтори 2001 или нешто слично.
Е сега незнам кој ќе ги прави прашањата, ама треба многу лабаво да ја сфатат работата и да ја удрат на мајтап (како на Монти Пајтон) и тогаш цел проект ќе пропадне, посебно ако прашањата се за Груевски, Спировски итн.
Екстерното е за да се воведе контрола утре да се гласа за ВМРО/СДСМ на избори или преточено во сценарио
Некој од комитет, син ти сакаш да помине на екстерно, мора да гласаш за нас.
Истото ова им го прават и на тие што работат на државно.
Само англиски хумор е спасот

Да не мешам(е) политика, ама ако "бомбата" на Заев е некаков доказ или документ кој содржи елементи кои покажуваат антидемократски симболи на оваа власт на штета на народот, сега е идеален момент да ја активира таа бомба. :D На нареден протест, бројот на присутни ќе се дуплира.

Некој горе потенцираше дека за краток временски период има неколку протести, нешто што не се случило долго време.
Насилен протест (прочитајте ги постовите на Ставрогин и Ио и што ќе донесе радикален протест) ќе поништи се она што студентскиот пленум до сега создаде, а тоа е збир од млади дечки и девојки кои на интелигентен начин со високо ниво на свест, политичка култура и одлично средени говори, изјави и соопштенија за јавност освоија симпатии и пробудија голем дел од заспаниот народ. Денешниот говор на девојката е историски, емоции, гнев, бунт, желба за подобра иднина.
Пленумот успеа полека на улиците да ги извади сите оние кои имаат мака, а многу се. Со тоа исфрлија на виделина дека нешто не функционира, ги разбудија професорите, хонорарците, а тоа ќе доведе до домино ефект и кај останатите.
Мирно, истрајно, со идеи, креативни пароли,социјалните медиуми ги имате на тацна. Покажавте дека можете и знаете како. Бројките ќе варираат, битно е моралот да не падне. Целта е далеку, долг е патот.

Не ве разбирам шо е проблемот ако се полага државен испит? Што може еден студен да изгуби од тоа? Досега медицинарите и правниците(ПРАВОСУДЕН ИСПИТ) полагаа па никој не умре од тоа. Еве јас сум студент и не ми јасно што можам да изгубам доколку ме тестираат на веќе научен материјал.

Последно уредено:
Не ве разбирам шо е проблемот ако се полага државен испит? Што може еден студен да изгуби од тоа? Досега медицинарите и правниците полагаа па никој не умре од тоа. Еве јас сум студент и не ми јасно што можам да изгубам доколку ме тестираат на веќе научен материјал.
:facepalm:

Не ве разбирам шо е проблемот ако се полага државен испит? Што може еден студен да изгуби од тоа? Досега медицинарите и правниците полагаа па никој не умре од тоа. Еве јас сум студент и не ми јасно што можам да изгубам доколку ме тестираат на веќе научен материјал.
Проблемот е шо полагам колоквиуми и испити низ моето студирање и проблемот е шо чим завршам со некој предмет си ги тргам книгите и тоа е. А со државниов испит бате, треба сите предмети одново да ги полагам, ете тоа е проблемот, шо не е јасно?

Кажав пред неколку страници затворање на цело Скопје .Да не можат дома да си отидат,линија на ЈСП да не помине, по раскрсницте ќе дремеме,ќе си носиме столови.СЕКОЈ ДЕН!!!. Коа ја изгледав седницава на не знам како се вика тоа коа биг брадр му упаѓа на адеми и како ноншалантно си прават муабет, па и студентите предлагале работи на јавната дебата?!??!? сериозно?? не ебат у здрав мозок,не не фермаат,ваа влада нема дожиевано некој да и врати закон,мислат дека се можат,ќе паднат јако,морони неивдени

Некој горе потенцираше дека за краток временски период има неколку протести, нешто што не се случило долго време.
Насилен протест (прочитајте ги постовите на Ставрогин и Ио и што ќе донесе радикален протест) ќе поништи се она што студентскиот пленум до сега создаде, а тоа е збир од млади дечки и девојки кои на интелигентен начин со високо ниво на свест, политичка култура и одлично средени говори, изјави и соопштенија за јавност освоија симпатии и пробудија голем дел од заспаниот народ. Денешниот говор на девојката е историски, емоции, гнев, бунт, желба за подобра иднина.
Пленумот успеа полека на улиците да ги извади сите оние кои имаат мака, а многу се. Со тоа исфрлија на виделина дека нешто не функционира, ги разбудија професорите, хонорарците, а тоа ќе доведе до домино ефект и кај останатите.
Мирно, истрајно, со идеи, креативни пароли,социјалните медиуми ги имате на тацна. Покажавте дека можете и знаете како. Бројките ќе варираат, битно е моралот да не падне. Целта е далеку, долг е патот.

Кога си под целосна медиумска хипноза, кога се донесува закони со сила,кога опозицијата е надвор од собранието, кога институциите се под целосна контрола на една владеачка партија,кога економијата е на дното,кога сиромаштијата расте, а да не ги набројам надворешните политички проблеми, кога си буквално под целосна контрола и диктатура ти нема шанси да победиш со политичка култура и со мека сила, односно со мирни протести, па со ова темпо Грујо ќе владее минимум уште 20-30 години, дури и шеријатски закони ќе може да донесе ако сака..

Мислиш на правосуден испит? Нема државен испит на правен.

Кој правинк полагал државен испит бе недоветен еден?

По 51397 пат, на Медицина полагаат испит за добивање лиценца кој е надвор од школувањето. Исто како што е и правосудниот испит, кој нема врска со дипломата. Ете ти си студент ама воедно си и неупатен експерт ко Ивица Боцевски.

Аман од ваквите...

Дојдов само да ја поздравам @leandra :icon_mrgr:

fd5c1d.jpg

Проблемот е шо полагам колоквиуми и испити низ моето студирање и проблемот е шо чим завршам со некој предмет си ги тргам книгите и тоа е. А со државниов испит бате, треба сите предмети одново да ги полагам, ете тоа е проблемот, шо не е јасно?
а таблицата множење и делење секој ден ли ја учиш пред да одиш на продавница?
Ќе ги преполагаш предметите, на истиот учен материјал. Е сега ако си мрзлив тоа е твој проблем. Еве јас по секој предмет полагам 2 колоквиуми и 1 завршен, ако за еден колоквиум се спремам за 3-4 дена (Зависи од предметот), за исто толку време се спремам за завршен, оти веќе ми е учен материјалот и само го преповторувам.

Да на правосуден испит мислев, мислев дека ќе ме сватите и не треба да ви цртам.

Ти да не си тој шо ќе му дат од партија прашањата за „екстремното“ ?
а таблицата множење и делење секој ден ли ја учиш пред да одиш на продавница?
Ќе ги преполагаш предметите, на истиот учен материјал. Е сега ако си мрзлив тоа е твој проблем. Еве јас по секој предмет полагам 2 колоквиуми и 1 завршен, ако за еден колоквиум се спремам за 3-4 дена (Зависи од предметот), за исто толку време се спремам за завршен, оти веќе ми е учен материјалот и само го преповторувам.
А зошто кога веќе еднаш сум го положил предметот да го полагам уште еднаш ?

треба да се отпишат и да заминат на студии во странство,
Ај сеа вратете се во реалноста малку. Да се запишеле на студии во странство? Па голем дел од студентите што ги знаев по студентските домови додека студирав, поминуваа со 500 денари цела недела, зашо немаа не зашо штедеа. Знам неколкумина меѓу кои и јас, што имаат и брат и сестра и родителите земаа кредити за да можат да го дозавршат школувањето.

А во странство колку можат да идат? Има стипендии да, не можат сите да добијат стипендија, дури и да добијат за живот таму нели требаат пари?

Ти да не си тој шо ќе му дат од партија прашањата за „екстремното“ ?

А зошто кога веќе еднаш сум го положил предметот да го полагам уште еднаш ?

Кога ќе ми ги дадат ќе ти ги продадам најскапо на тебе.

Оти нашиве професори се куурви, и продаваат оценка за пари или за путка, исто како и 90% од корумпираната државна администрација, е затоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom