Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
На некои факултети ако не идеш ден два има веројатност да изгубиш предмет а со тоа и година. Али добро, извинете што се замешав у дискусија, нема да реплицирам повеќе.
Не ама озбилно,коа да го стават? Ако не можеш да идеш не е голема работа,проблемот за бројноста не се тие што стварно не можат туку тие што ќе ги мрзи да отидат иако немаат попаметна работа.

На некои факултети ако не идеш ден два има веројатност да изгубиш предмет а со тоа и година. Али добро, извинете што се замешав у дискусија, нема да реплицирам повеќе.

Само коментираме, без гајле.Само отвораме можни сценарија.
Лошо е ако одат доста така утре - за да не загубат нешто, па да изгубат цел факултет со само еден испит после некое време.
Убаво е професорите да бидат толерантни до студентите кои ќе излезат на протест (уште подобро да ги поддржат и да излезат со нив), зошто и нивната функција и начин на работа е засегната и (однапред) дискредитирана.
30% и професори и студенти да бидат разбрани ќе е убава бројка- од тие 40000 студенти на УКИМ (ако ги сметаме на било каква реакција и од другите 20000 на УГД, 15000 на УКЛО, по 5000 на ЈИЕУ/ Тетовски / Фон тогаш се веќе опасни бројки).

Последно уредено:
Ова го пишале, по прашање на некој, дали ќе има предавања и слично, на групата за протестот.

Испратени се писма до деканатите за поддршка на протестот, но најдобро е да се информирате кај вашите професори дали би ви направиле проблем ако отидете на протест, наместо на предавање.

Инаку по мое, еден ден отсуство од предавање во средина на Ноември не би можело да биде кобно по некој студент, едини сјеб би можело да биде некој испит или колоквиум закажан на тој ден. Тука стапува на сцена сенсот на самиот професор (да презакаже испит/колоквиум) за борбата на младиот академски граѓанин за своите права.

Дaјте прoсветлете ме нa кoј фaкултет се губелo гoдинa aкo не си oтишoл еден ден нa предaвaње ?!
Дрн дрн јaрињa, кoa више измислувaте глупи изгoвoри кao мaскa нa тoa декa ве мрзи дa oдите нa мaршoв и декa сте пaсивни бaр глеaјте тие изгoвoри дa ви држaт вoдa, a не дa бидaт смешни...
Демек ние не сме студенти пa ќе прoдaвaте прикaзни "леле дa не беше вo пoнеделник вo 12 ќе идев, aмa вaкa иaм предaвaње и не мoжaм дa oтсуствувaм oд предaвaње зoштo ќе изгубaм гoдинa"...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Не студирам ама идам и јас утре. Сестра ми е четврта година средно, кај и да е ќе запише факултет, па на некој начин и јас сум засегнат.
Дури бев во Малме, Шведска студентите таму често протестираа и баш на работа кај мене влегоа неколку девојки и ги видов дека се студентки затоа што ги носеа тие транспарентите со себе и баш ги прашав како им функцонира протестот и дали им вродил со плод, ми рекоа дека 80% од случаите против кои се бунеле се донеле во нивна корист. Е сеа тоа e Шведска, а ова е Македонија, не ми бе чудило утре да не спукаат и со солзавци пред Влада :D

Мирно ќе биде само да нема провокации од полицијата, а и да има да се игнорираат најубаво.
А Прес 24 да ги "фингира" некој од Уганда или Руанда.

какви глупости, на економски освен бруцошите у први две недели настава посетуваат едвај 30%од студентите, губење година my ass

Имало студенти у Македонија бре
10394552_856954897669223_3466844494229377974_n.jpg

Imalo, ama jas ne sum zadovolen od brojkata :D Pred se zatoa sto dosta sliki se vrtea na fb i najavi i na kraj brojka od 2000 dusi. Pa samo ekonomski ima preku 4000 studenti, finki, filoloski, filozofski, masinski, elektro, stipski ...

Imalo, ama jas ne sum zadovolen od brojkata :D Pred se zatoa sto dosta sliki se vrtea na fb i najavi i na kraj brojka od 2000 dusi. Pa samo ekonomski ima preku 4000 studenti, finki, filoloski, filozofski, masinski, elektro, stipski ...
И сам знаеш колку е тешко да организираш нешто а не е партиски :D.Ваква бројка на нешто што не е партиски организирано у Македонија ме радува многу башка со многу притисоци се соочија организаторите некој факултети во Скопје направија за денеска колкоквиуми 2 недепи по колквиумска недела само и само да се намали бројот.А за нас од штипски валда ќе ни дојде умот да се организира некоја сабота да ги наполнеме тоа бусовите и да направиме двојно поголема бројка од оваа денес.:D Најбитно е да нема откажување и колку да не ми се допага слоганот NO PASARAN до крај.

Последно уредено:
И учениците вака парадираа, па пак му накалемија екстерно намалување плати на професорите итн. Не сум многу оптимист :icon_lol:.

Изгледа на опозицијава толку и е силата, 2 000 стиденти ??? Срамота дај најдете саглам деца да ги организираат, или не се бламирајте.

Јас ја презирам главната опозициска партија, а протестов го поддржувам максимално (y)

Ако продолжат со идеата за екстерното, на следниот ќе има уште повеќе студенти.

Дополна: Сигурно сега доживуваш нервен слом пробувајќи да разбереш како е тоа можно да не се сите во државава партиски пиуни

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom