Толстој
екс Бомбастичен

Одличен датум одбрале, 17.11 е ден на студентите ако е точно тоа што прочитав негде по интернетов. Со среќа нека ви е!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Остај колоквиуми...за тоа можам до негде да разберам, ама мислам повеќето сме завршени...ама што не сакаат да пропуштат предавање (поготово кај нас на факс што не ни ставаат минуси ако не одиме или не ни зависи толку од тоа едно предавање), стварно не можам да ги разберам.Ја сто пати го шернав ова на фб, ама колегиве поише се тангираа околу колоквиумите отколку за ова. Браво, не знам што да кажам!
Се гледаме во понеделник иначе, се надевам дека ќе не има во задоволителен број.![]()
Иако ти е сестра,Идам и јас иако сум дипломиран, ако не студирам јас, сестра ми е студент.
Остај колоквиуми...за тоа можам до негде да разберам, ама мислам повеќето сме завршени...ама што не сакаат да пропуштат предавање (поготово кај нас на факс што не ни ставаат минуси ако не одиме или не ни зависи толку од тоа едно предавање), стварно не можам да ги разберам.
Мислам дека сакаа марш да се организира и во Тетово, Штип, Прилеп и Битола. Ама не знам дали ќе има.Дали некој од организацијата контактирал со некој од другите универзитети за некаква координација и поголема бројка? Ако веќе тие студенти не можат да бидат во Скопје на протест (многу логично од буџетски причини), можат да изразат незадоволство со неследење настава или слично.А сигурно се со истото мислење како и здравото мнозинство.
Убаво ќе е и тие да излезат, да е покажано единство иако 90% студенти се со истото мислење.Мислам дека сакаа марш да се организира и во Тетово, Штип, Прилеп и Битола. Ама не знам дали ќе има.
А зошто е стаен у понеделник у 12? Што е со студентите кои имаат задолжително присуство на предавања и можат да загубат предмет заради отуствување ден или два? Инаку го подржувам протестот.
Стигнаа известувања на неколку пати барем кај нас на факултет, дека пожелно е професорите да ги ослободат студентите од настава во тој период во понеделник.А зошто е стаен у понеделник у 12? Што е со студентите кои имаат задолжително присуство на предавања и можат да загубат предмет заради отуствување ден или два? Инаку го подржувам протестот.
А зошто е стаен у понеделник у 12? Што е со студентите кои имаат задолжително присуство на предавања и можат да загубат предмет заради отуствување ден или два? Инаку го подржувам протестот.
На некои факултети ако не идеш ден два има веројатност да изгубиш предмет а со тоа и година. Али добро, извинете што се замешав у дискусија, нема да реплицирам повеќе.Подобро да загубат 2-3 дена или цел факултет со еден испит?![]()