Каде се пленумците да организираат јавна расправа со професорите, деканите, ректорите? Тие да кажат сопствено гледиште и како би изгледала една реформа. 2 месеца се слуша само нејќеме државен, сакаме реформи. Епа ајде, предложете реформи. Има еден куп генијални професори и неверојатни професионалци помеѓу тие што се спротиставуваат на државниот испит. Зошто не се искористат тие за да се предложи алтернатива на реформите.
Па се ли јас да нацртам да му се невиди?
Што бе каде се пленумците?
Јавна расправа да сме организирале, нормален ли си ти?
Пред да го пишеш постов, одвои ли време да скролнеш на фанпејџот на пленумот и да се информираш околу сите обиди за организирања трибини и дебати, да ги пролисташ сите дописи испратени до влада и МОН, да увидиш во колку наврати била изведена и од другата страна игнорирана твојава револуционерна идеја или само дое на темава да посереш како тоа пленумците само галамат место да иницираат дијалог?
Иди на фанпејџот, пролистај photos, сите дописи ги имаш таму. Некои се на ѕид во интегрална форма ако нема прикачено слика.
За такви ко тебе шо само доаѓаат и серат, на двете места ги има, просто да немоеш да ги промашиш.
После тоа дој тука и кажи дека не организираме ништо.
Јас сум пленумец, втора година сум на факс, 19 години имам.
Не знам кај терам, ама знам дека нејќам да ме е*** * **. Затоа искачам на протест.
Сакаш да ми кажеш дека ако препознаам дека нешто е СРАЊЕ, или треба да понудам боље решение или да ќутам? Па за кој кур се платени тие луѓе у влада и по министерства ако треба ЈА да изготвувам предлог закони за високо образование? За што ги плаќаме објасни ми?
Жими све некад ја читам темава и се ЧУДАМ. КРАЈ НЕ ВИ СЕ ФАЌА.