Ќе се брендира симит-погачата

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Такво нешто никад у живот не сум пробал а немам ни намера леб со леб да јадам.
Исто му доаѓа као кришка бел леб и кришка црн леб една врз друга у средина ништо.
значи за нешто да оцениш и дискутираш потребно е да се проба а овака му доаѓа ко вицот за бурекот шо брат му на Рамче му се пофалил дека ептен бил убав, така му кажал другар му Ерол :X3:

или ај да хејтам зашто и другите го хејтаат плус шо бе на шо личи?

Еве слика за тоа што е симит погача и како се приготвува:)
9a604021a212ff253a6f9c8609e9a7a5_view_l.jpg

Јадењево потекнува уште од турско време, но е Македонско. И во Турција да отидете и да побарате симит погача, ќе ви кажат дека е Скопска, Македонска.
Симит е лебот, а погачата е бурекот/питата.

Едно од омилените јадења ми е симитот..............., просто се топам додека го јадам:):love:

Јадењево потекнува уште од турско време, но е Македонско. И во Турција да отидете и да побарате симит погача, ќе ви кажат дека е Скопска, Македонска.

Едно од омилените јадења ми е симитот..............., просто се топам додека го јадам:):love:

не дека ми смета што тропкаш глупости... туку ми смета зошто си уште активен у форумот ... тебе перманентен бан не ти врши работа ... и просто ти се умилкувам како го објасни поимот симит погача...

Можда 3 од 4 години средно ги поминав на симит, и често кога бев на факултет знаев да тркнам до Чаршија да си земам симит.

Дефинитивно го има само во Скопје, а гледам и во турција го викале скопски што не сум знаел, така да палец горе за брендирањево, на кој не му се свиѓа, нека не го јаде.

И да, празен бурек во лепче и прав симит не е исто.

Кога ќе отидеш во Турција и кога ке побараш симит погача ке ти го дадат ова

tumblr_inline_n17sb0GrMJ1s6jpth.jpg

сакаш во Истанбул, Измир, Јалова итн. Далеку е нашата (Балканска) симит погача од турската. Ваква симит погача (што мислам дека од кулинарка си ја вадел) има само кај нас на Балканот, Србија, Босна и дел од Хрватска.

Јадам од време на време за промена, имам купено од повеќе места и главно го прават сув и тешко се бута без јогурт. Во Чаир е највкусен дефинитивно.

Врска нема дека е леб во леб, прав симит е навистина вкусен. Овие што се wannabe симит ни јас не ги поднесувам искрено.

Леб со леб било... За 15 денари хамбургер ли да биде? :tapp:
Сега очекуваjте и пост на сунџерот панталоновски "мене ми е најомилено јадење симитот"...
:cuc:

Ма хејтајте колку сакате, мене симит погачата ми е поубава од бурекот. :D Јесте да јадам ептен ретко, али само фурна Чаир ја признавам. Сега ме копка нешто од внатре, пошто знам дека е отворено. :place:
Дај бре.... ја во 2 саат сум фатила да читам у темава. Сега ќе мора да си легнам, да не ја мислам. :tapp:

Симит добар има у фурна Чаир кај тете, исто пред 5-6 години имаше одличен симит и во едно мало бурекџилниче на влезот од чаршија од кај камени мост цирка 50 метра внатре у чаршијата ко на ќош му доаѓа. Најлош симит убедливо Специјал

Македонците можат да брендираат само виткање кичма и јадење говна по форуми. Оргинално македонско, по што сме познати секаде во светот.

Досега најдобар симит што сум јадел е во Млечен во Милениум. Таму све е добро.

Тоа е тој скопски симит, празен осминка бурек во лепче. Ама бурекџилниците се искурназија па за поголема потрошувачка продаваат симит си месо, пица симит, спанаќ симит и тн. Пица симит е осминка пица бурек во лепче, да не кажам бурек со леб. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom