Казна од 50 евра за правење ајвар пред зграда

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
твој е станот, подрумскиот простор и гаражата ако се вклучени со станот, во нив можеш да правиш се што сакаш, а дворот пред зграда законски е јавен наменски простор за животна средина покрај стамбена зграда - рака на срце незнам шо значи тоа ама така ми го кажа татко ми адвокат е чоекот :):):):):)(зборот јавен се кажува)
јас мислам дека законот е ок, неможе бе секоја есен кај нас пред згада лушпи, ѓубре, семе од чушки по цели месеци стои, додека дождот не го измие, и после е државата крива зошто не го чисти тоа ѓубре и државата е крива што не се грижи за животната средина, истите луѓе што го фрлаат тоа ѓубре не плаќаат за чистачка, и сите се криви зошто тоа ѓубре таму стои само они не се криви и они се оштетени
па до кога вака мислите вие?

Абе и ти везеш...откупен е просторот околу зградата, од самите станари, не тропај.

Винстон, да ново е :)

ништо вие што живеете во зграда нема да првите ајвар за да не плакате казна јас ке ви правам па после 5 евра тегла и готово решен проблем:pos2:

тачно мора да бидат сопрени злите навики на луѓето да прават ајвар, казната да биде 400 евра и плус запленување на целото количество ајвар. Се разбира луѓето да имаат право да пробаат, ама само едно лебче и сето тоа да оди по пропис на Обсе, а да биде вклучена и Меѓународната заедница и Европската Унија според стандардите на НАТО.

Се забранува правење на ајвар во урбана средина, а не општо правењето или користењето на ајвар.
Што значи, сите што имаат желба да се занимаваат со правење на ајвар, можат тоа да го прават надвор од урбаните средини.
А сите што немаат можност да се занимаваат со своите "активности" надвор од урбаните средини, во секое време можат да го посетат
локалниот супер маркет и да си купат готов ајвар.

Се забранува правење на ајвар во урбана средина, а не општо правењето или користењето на ајвар.
Што значи, сите што имаат желба да се занимаваат со правење на ајвар, можат тоа да го прават надвор од урбаните средини.
А сите што немаат можност да се занимаваат со своите "активности" надвор од урбаните средини, во секое време можат да го посетат
локалниот супер маркет и да си купат готов ајвар.

Готовиот ајвар е вистинска “блувотина“ по вкус,скиснат како квасец.:toe:

Da de ne chini poubavo e djubre da ima nasekade rasfrleno, i nie vo SAD pravime ajvar i se znae kaj se mozhe a kade ne...gluposti.

Da de ne chini poubavo e djubre da ima nasekade rasfrleno, i nie vo SAD pravime ajvar i se znae kaj se mozhe a kade ne...gluposti.

Па дај пратете некоја тегла бе,ќе испоцркаме зимово за јадење,ебаго.:toe:

Nema shansi..ako sakash ke ti pratam $10 ama od ajvarot nikako.
Znaesh nie kakvi sme od diasporata...abe za vo Makedonija ako treba i $20 ke dadam.

Со големо жалење мора да истакнам дека другарите комунисти од мојата населба, и покрај најавите за строги казни од страна на врховистите и понатаму прават ајвар.
Еве ги тука на дело другарката Мара и мајка и Цена,и како што можете да забележите г-да врховисти,тие маалски престапници не се уплашија и не подлегнаа на вашите закани и понатаму прават комунистички ајвар.
Слика молам:
Незнам што ќе правите со ваков народ...:toe:

Абе вие не сте нормални одете сите да се лечите некаде ц цц . се замарате кој каде правел ајвар уфф па дури и ги сликате... Абе зевсус јас се кладам во шо сакаш дека и твоите ке направат ајвар џабе се буниш тука и изиграваш лојален на законите на државата а цело зимо ке ми јадеш ајвар :) . Остај ги овие од државата гледај си ја душичката , тие нема да ти дадат леб сам си го печеш лебот тие се полнат пари ... ц ц

Абе вие не сте нормални одете сите да се лечите некаде ц цц . се замарате кој каде правел ајвар уфф па дури и ги сликате... Абе зевсус јас се кладам во шо сакаш дека и твоите ке направат ајвар џабе се буниш тука и изиграваш лојален на законите на државата а цело зимо ке ми јадеш ајвар :) . Остај ги овие од државата гледај си ја душичката , тие нема да ти дадат леб сам си го печеш лебот тие се полнат пари ... ц ц
Хахахаха.... :pos:
Ти друже... не си ја сфатил иронијата у мојот пост.

Ајде брзо... да си одбереш театарска претстава,Зеко части карти,за тебе и за `госпожата`.
И онака животов станал театар... :toe:

еј ова важи за куќи?
можеше да го прочиташ и првиот пост па да разбереш за што важи али...

Според новиот закон за јавната чистота, забрането е палење, поставување предмети на јавна површина и оставање смет.
Со ова практично е забрането и правењето ајвар на јавни површини, т.е. паркот пред вашата зграда.

значи...не​

Nemaat da jadat ajvar koj gi ebe neka jadat bajaderi

%7B50D3E0DC-D4B2-408B-8940-9D01182E8A2A%7D_naslovna-2.jpg

%7B9311245D-F4A6-435C-A91D-EFDED213FDC1%7D_ajvar-1.jpg

Е ај после не јади де ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom