Кавадарци

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Edvaj cekam pak da dojdam vo gradot na vinoto,znam Holivuda edvaj ceka da me proseta:vozbud: pozz do Holivuda:pipi:

хахаххаха да не си малце во заблуда????????? после толку време затворена во една соба со тебе мислам дека ке ми треба малце простор да се одморм ....
хаххаха знајш дека лажам нели...па кај одам јас без тебе? ајде ќе го шетаме Кавадарци после 20ти фебруар

Пред некоа година, на Атанасовден (би дошло вчерашен ден) тато ги завеа горе у Радња :nesum: Наврнало една педа над кровот на џипот, отприлика две метра :vozbud:

Човеци шо е воа нешто не пиште дааа има ли некој да каже нешто ново шо се случуе у Кавадарци или че м'чиме :nesum:

Убаво гратче.Добри позитивни луге.Гостопримливи.Гратчето мало ама компактно,убаво,чисто...
Убави зборови за Кавадарци.
:salut:

Фала му на сите шо мислат оти Кавадарци е убав град. Иначе кој сака може да дојде у Кавадарци, е баш сеа за Св.Трифун ќе биде у пичку мајчин, тоа вино, море ракија се наред, жени, скари, се наред. А башка тоа може и да начекате некоа утакмица и да го изглеате актуелниот шампион у кошарка кај нас моментално К.К. Фени Индустри. А за неготинци да не расправаме сеа оти ако почниме нема крај. (а наа а знаите ли кога било порано на мода мантили и шешири да се носат зошто неготинци иделе само по 3ца у Кавадарци по женски? Па само 3 пара шешири и мантили имало у Неготино па морале да чекат едните да се вратат па да ги отстапат шеширите и мантилите на другите шо чекат, а неготинец каа неготинец ќе го познаиш или по опинците или по ликот). Ај доста ги гњавам неготинци, убаво се издрапа со нив за сеа.
Па кајганџии (на кавадаречки Јајчари) изволте у Кавадарци на по една ж'та!:vozbud::helou:

Sho sakash da ti kazam daaaam, te ebam u toa chocheto da te ebam.

Sakash povekje?!

btw, Kavadarci - predgradie na Negotino!

Пффффф.
Кавадаречко село со 8 букви???
Одговор: НЕГОТИНО!

Море да ве е*е Никсон шо мчите лафите нешто шо е воа ќе а е**м ваа работа јас вака пишите оти ако зеам некоа летва ќе вијте ви :pos2::pos2:

Kavdarcani aj sreken sv.Tripun, go zakroite li lojzto?

Закроиме оште од сабајлето е сеа вечер уште да го натопиме да ни биде бериќетно нели :cug::cug::pijan::party1: со вино ракија како шо редот туку виќе каа сне ки кроењето кој оде аргат прачките да ги извлеше кајмене на лозјето 500 давам дневница и бурек со јогурт појадок од Маестро:vozbud::pos2:

Членот JeepMkd у името на сите Кавдарчани ви го честита празникот Св.Трифун со најискрени желби за здравје, за добар род и за бериќетна година и да дочекаме уш ногу години да си го славиме :cug:

Еден кавдаречки поздрав за да го одбележиме денот, Земјак веруам че го познаиш :pos:

туку виќе каа сне ки кроењето кој оде аргат прачките да ги извлеше кајмене на лозјето 500 давам дневница и бурек со јогурт појадок од Маестро:pos2:
Aj ako najs nekoj kazi i na mojto lozje da go pratime.

Лелел ѕрѕалото :vozbud: ее на времето дедо памтам (бог да си просте) каа мал у Радња каа ми даваше од воа да цврцкам демек за циркулација ела сине од цуцлата да оптегниш малце :pos2: или пак комарците ќе ме искасапат и одма со ракијца ќе се намачкам цел :pos2::pos2:

da jas sum od kavadarci tocno e deka e najpijan grad. luge od septemvri do nova godina gradot se pretvara vo golema fabrika za varenje rakija i tocenje vino mirisa na alkoxol deset kilometri nadvor od gradot :vozbud:Site onie koj go nemat poseteno moze da dojdat na {grozdober}DA MAANIME PO EDNA Zta:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom