Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Не гледам каква е афера да имаш дечко или девојка,и што тоа треба да потврдува или демантира со таа приказна само покажа дека е многу попаметна од т.н новинари кај нас и ништо повеќе. И дали е тоа вистина или не само таа си знае,на крајот па и не толку битно.

Е баш тој однос, дека е попаметна од сите останати, прави да биде дистанцирана од публиката. Не ми е мене поентата во аферата, туку во односот кон јавноста во однос на приказната. Мани ги тие што не ја слушаат. Јас зборувам како би се чувствувал некој што навистина ја слуша и се интересира, кога се дозна дека таа со сите се поигруваше. И во Србија секој со секого се пцуе, секој со секого е скаран или истепан. Но, го прават тоа јавно и меѓусебно, што е многу поразлично од намерно набедување на публиката на лажна трага, и тоа со месеци. Тоа во обичниот говор го викаме лажење.

А второто прашање го избегна, м?
Или не ти одговара, па се консултирате сега за одговор?

Zenata e tezok mafijas ,na nikogo ne mu napravila kariera pa za na Tose da mu napravi ,kako sto napisav ,za site nejzini gluposti Tose ja pokrivase rabotata ,nesposobna prevarantka ,razberete edno taa perese pari i postojat dokazi za toa, a toa sto ona se izvlece po kojznae koj pat u zivotot bez da zavrsi vo zatvor,samo dokazuva kolkava prevarantka e .Karolina nema kaj da odi kako sto ni Tose nemase kaj da odi, eden izbor na produkciski kuki vo makedonija sto ima,samo da biras e ,podobro od Avalon kaj nas amin
Добро, јас не сум во оваа фела, но од аспект на корисник, евентуален слушател...нешто можеби би требало да смени. Вака само си збориме, а времето (иако има порано доста постигнато) и мине, а се со голема помош на маркетингот (при што нејзиниот глас и добри песни кои би биле певливи и запаметени се чини останаа во позадина)
Литиум рекордс колку што гледам не се воопшто лоши -според музичарите кои ги имаат под своја капа.

Што зборуваш бе? Таа иде само за сликање, а не за да помогне. Ти прво немаш поим што е хуманитарна активност. Кажи ми колку хуманитарни концерти имала Каролина за толку долга „естрадна“ кариера? Не е точно дека се манипулира со оние на кои им треба помош. Сте научиле нешто и го терате тоа. Каролина за да се појави бара хонорар, сеедно дали е хуманитарен или е обичен настан. Ееех да цената за многу малку варира, ова ти го кажуам од искуство. Не е точно дека државата треба да дава пари, а „познатите“ фаци треба да одат и да се сликаат. Државата доколку донира тоа се пари од сите граѓани и тогаш нема потреба некој да иде да се слика. Не можеш ти да се сликаш со пари од данокот кој јас го плаќам. Ти можеш да се сликаш со парите кои ти ќе ги собереш од една акција или кои ти како индивидуа ќе ги донираш. Не е точно дека само во Хрватска хуманитарните активности се добро организирани. Ова е непознавање на работите, односно вие немате никаква информација за хуманитарните активности кои се одржуваат кај нас. Знаеш што е хуманитарна активност? Се собираа тим, прави проект за одредена целна група, се вика ѕвезда (пеач или глумец, зависи какв им е замислата), ѕвездата која ќе дојде не зема хонорар за присуството, средствата кои ќе се заработат се донираат (дел од средствата одат за подмирување за основни трошоци како: струја, вода, сала, печатење на промотивен материјал). Секаде има луѓе кои ја злоупотребуваат туѓата несреќа, има купишта примери. Каролина и тимот околу Каролина нема одржано ниту една хуманитарна активност, ама во вистинската смисла на зборот ниту една.
Тоше и Ламбе кај нас навистина вредат! Тие што имале прилика да соработуваат со нив, сфаќаат што сакам да кажам, а вие како промотори на ликот и „делото“ на Каролина никогаш нема да ме сфатите.
Точно е дека секој има право на приватност и никој не треба да го интересира што прави другиот. НО, живееме во држава која има 2 милиони народ. Секој секого знае!
Вие викате дека Каролина е мега ѕвезда! Значи вие треба да знаете дека таа како таква има одредено влијание врз младата популација. Ај те молам каков пример дава Каролина со тоа што еден од нејзините поранешни дечковци Босанецот Дино, кој е муслиман и завршил в затвор?! Она не знаела што прави тој?! Не знаела кој е Аркан, па го муваше син му... Абе ај не тресете глупсти, сите ја знаат каква мифка е.

п.с. Немој да ги навредуваш и омаловажуваш луѓето кои се занимаваат со хуманитарни проекти во Македонија, очигледно немаш поим што се случува кај нас!
Првин лажеш зашто велиш дека барала пари за да настапи на хуманитарен концерт зашто тоа не верувам дека било кој го побарал,хуманитарен концерт може секој да го нарече што кај нас прават концерти сето тоа се прави само со цел да не платат данок односно ќе фрлат 10% од заработката на некоја хуманитарна организација и со тоа тепат две муви,една шо не плакаат данок а другата што во јавност они се хумани луѓе.Инаку за и околу сите активности на Каролина се задолжени нејзините менаџери,таа си нема врска со тоа,тие организираат се,па и ако нешто не прават како што треба тоа е нивна вина.А и не е хумано да се фалиш со такви работи, а имаа повеќе организирано концерти.
А за тоа колку си ти хуман кажа самиот кога немаш трпение и почит спрема луѓе со друга религија,а и ако татко ти правел нешто лошо не значи дека и ти си како него.А и за приватниот живот Каролина не зборува или многу ретко,но секогаш била искрена не го криела и не се срамела од него.

--- надополнето ---

Е баш тој однос, дека е попаметна од сите останати, прави да биде дистанцирана од публиката. Не ми е мене поентата во аферата, туку во односот кон јавноста во однос на приказната. Мани ги тие што не ја слушаат. Јас зборувам како би се чувствувал некој што навистина ја слуша и се интересира, кога се дозна дека таа со сите се поигруваше. И во Србија секој со секого се пцуе, секој со секого е скаран или истепан. Но, го прават тоа јавно и меѓусебно, што е многу поразлично од намерно набедување на публиката на лажна трага, и тоа со месеци. Тоа во обичниот говор го викаме лажење.

А второто прашање го избегна, м?
Или не ти одговара, па се консултирате сега за одговор?
За првото прашање приватниот живот е приватна работа,некој го користи некој не и што тука важно дали била или не со некого,оној кој ја слуша ќе ја слуша и со дечко и без него.
А кое ти е другото прашање?

Добро, јас не сум во оваа фела, но од аспект на корисник, евентуален слушател...нешто можеби би требало да смени. Вака само си збориме, а времето (иако има порано доста постигнато) и мине, а се со голема помош на маркетингот (при што нејзиниот глас и добри песни кои би биле певливи и запаметени се чини останаа во позадина)
Литиум рекордс колку што гледам не се воопшто лоши -според музичарите кои ги имаат под своја капа.
koj od tie muzicari se zanimava so komercijalna pop muzika ,ne veruvam deka litium rekords imaat takvi ambicii

Moe mislenje e poso forsirate dolgo bila na muzickata scena i neznam sto, ete ona e 18 godini na muzickata scena i sto postigna u makedonija e poznato deka e pejacka bez nekoi pogolemi uspesi nadvor od Makedonija, ne go osporuvam toa deka ima glas, ama nekoj za 2-3 godini go postignuva toa sto ona go vlece 18 godini. Ostaj te ja devojkata i ne zborete deka bila neznam kakva zvezda idela nadvor od Makedonija na nekoi soua golem ..r.Pred se mislam nejzinata slava se dolzi na izgledot i delumno skandalite koi bea tempirani bas koga ja nemase nigde, a za privatniot zivot ona ne treba tolku da se frustrira deka pisuvale za nea neznam sto, zvezdine sto da recat koa paparazite gi sledat i u sekoj cekor so samoto toa deka e javna faca treba da si prifati mesanje u privatnosta, a baska da ne zborime so deckite so idela deka se poznati faci. I da se slozuvam neka ne ide so zidar ama eve na ista branova dolzina se i decki koi imaat pristojni primanja ama ne se tolku eksponirani znaci ona samata si znae sto bira, a da ne pravime muabet za skopskite muabeti sto i kako pravela.

И мене не ми се допаѓа како работат авалон но за жал нема други во Македонија,знам дека и Каролина може многу повеќе,а и Авалон можат многу повеќе,но тие некако последниве години се сконцентрирани на други работи.Па не би рекол дека Литиум нешто многу работат,генерално менаџерите гледаат само како да заработат.Но едно е сигурно Авалон барем работат чесно без лаги и измами, и се единствени кои не потпаднаа по политичкиот притисок да пеат по митинзи,сите останати влегоа во таа замка, што е многу лошо за целиот шоу бизнис,затоа се и слушуваат тие работи кои се случуваат.

Првин лажеш зашто велиш дека барала пари за да настапи на хуманитарен концерт зашто тоа не верувам дека било кој го побарал,хуманитарен концерт може секој да го нарече што кај нас прават концерти сето тоа се прави само со цел да не платат данок односно ќе фрлат 10% од заработката на некоја хуманитарна организација и со тоа тепат две муви,една шо не плакаат данок а другата што во јавност они се хумани луѓе.Инаку за и околу сите активности на Каролина се задолжени нејзините менаџери,таа си нема врска со тоа,тие организираат се,па и ако нешто не прават како што треба тоа е нивна вина.А и не е хумано да се фалиш со такви работи, а имаа повеќе организирано концерти.

За првото прашање приватниот живот е приватна работа,некој го користи некој не и што тука важно дали била или не со некого,оној кој ја слуша ќе ја слуша и со дечко и без него.
А кое ти е другото прашање?
Дали можеш да наведеш (да не збориме напамет и постојано прашуваме) кои хуманитарни концерти ги има изведено, колку на број и отприлика кога? Или да учествувала во хуманитарни концерти? Пошто ја следите, сметам дека и знаете кога има учествувано во некој од нив.
Што се однесува до приватниот живот...Свет има ексклузивно право на нејзиниот приватен живот...се работи за јавна личност која сакала или не-се експонира во јавноста.

Karolina Gočeva: Nisam više sa Mihajlom!

Karolina Gočeva ponovo sama!

Makedonska pevačica Karolina Gočeva raskinula je četvorogodišnju vezu sa skopskim biznismenom Dinom Balićem. Dino nije želeo da priča o razlazu sa pevačicom, objasnivši da nije poznata ličnost i da sve komentare zatraže od Karoline.
A dobro upućeni tvrde da je ona emotivnu vezu okončala za vreme promocije novog singla, pesme "Kraj", koju je za nju napisao srpski reper Skaj Vinkler. Stihovi: "Mi nikada nismo bili dobar par, znam ti nikada nisi priželjkivao ovakav kraj..." pokazali su se kao proročki.
Inače, podsećanja radi, Karolina se pre nekoliko godina zabavljala sa Mihajlom Ražnatovićem, sinom Željka Ražnatovića – Arkana, a njemu je u zagrljaj pala nakon raskida sa skopskim kafedžijom Grozdanom, koji je ostao upamćen po zakupu bilborda širom Skoplja na kojima je pisano "Karolina te sakam".
КАРОЛИНА ГОЧЕВА: НА ЕСТРАДАТА НЕМАМ ПРИЈАТЕЛИ!

koj od tie muzicari se zanimava so komercijalna pop muzika ,ne veruvam deka litium rekords imaat takvi ambicii
Хепа повелеле
http://www.lithiumrecords.com.mk/WBStorage/files/fitz/catalogue_index.html
ваљда некои од овие се комерцијални групи, скоро као Каролина.

--- надополнето ---

генерално менаџерите гледаат само како да заработат.
Точно, но преку успехот на своите музичари -производот ги богати менаџерите, а тоа во случајов се пеачите/бендовите.

Хепа повелеле
http://www.lithiumrecords.com.mk/WBStorage/files/fitz/catalogue_index.html
ваљда некои од овие се комерцијални групи, скоро као Каролина.

Точно, но преку успехот на своите музичари -производот ги богати менаџерите, а тоа во случајов се пеачите/бендовите.

Jas ne primetiv pop-izveduvac ,mozes li ti da mi go posocis :toe:

Немаш поим која сум и што сум организирала, затоа ти кажувам како што е и не ми е гајле дали ти ми веруваш или не. Проектот се реализира пред неколку години со други луѓе и испадна петка! Ламбе совршено си ја заврши работата, дури и ми е криво што не го викнавме прво него. Да знаеш дека ич не ми е гајле кој одлучил да побара пари! Кога треба да се соберат пари за некого, верувај ми, треба некој познат, некој на кого луѓето му веруваат, да застане на сцена и да рече, ајде дечки сега да помогнеме на некого. Кога правиш концерт мора да викнеш луѓе кои ќе ти дојдат на концерт, а за да ти дојде публика на концерт треба да донесеш луѓе кои можат да соберат народ. Штом Каролина, или ај по твое луѓето околу Каролина, не организирале ништо значи дека нивната ѕвезда ја бива само за сликање, ма и за сликање не ја бива, кога ќе ми текне на насловната од Плјебој, не знам дали да плачам или да се смеам.
Според тимот околу неа: не е важно како изгледаш, важно е да си на насловната на првиот број, тоа веќе е гнасно и невкусно :toe:
А со онаков приватен живот да не се срамиш значи дека немаш образ. Тоа значи дека немаш ниту срам, ниту почит, ниту за себе, ниту за околината. Каролина е девојка која не е многу речита, да не употребам еден погрд збор. Штом не ја бива, а сака да успее си го дала газот под кирија, ама штом еднаш го дадеш газот веќе нема назад :smir:

Jas ne primetiv pop-izveduvac ,mozes li ti da mi go posocis :toe:
Ти мајтап играш или...мајтап играш? Ако сум на испит по музика, кажи. Вакво бламирање е дрско и мрско.
Уосталом колку има врска дали е џез-рок, рок, поп...пеач или бенд. Ваљда има разни стилови у една куќа (па и во Литиум), но ако се луѓето способни...се иде како што треба.

тука најмногу е активна преку нејзините фејсбук страници отвори па ќе видиш.
Јас на Ексклузив гледав и Каролина кажа дека НЕМА свој профил на ФБ. Тоа се некои фанови само.

Литиум рекордс своите групи ги праќаат на балкански и европски турнеи.

Moe mislenje e poso forsirate dolgo bila na muzickata scena i neznam sto, ete ona e 18 godini na muzickata scena i sto postigna u makedonija e poznato deka e pejacka bez nekoi pogolemi uspesi nadvor od Makedonija, ne go osporuvam toa deka ima glas, ama nekoj za 2-3 godini go postignuva toa sto ona go vlece 18 godini. Ostaj te ja devojkata i ne zborete deka bila neznam kakva zvezda idela nadvor od Makedonija na nekoi soua golem ..r.Pred se mislam nejzinata slava se dolzi na izgledot i delumno skandalite koi bea tempirani bas koga ja nemase nigde, a za privatniot zivot ona ne treba tolku da se frustrira deka pisuvale za nea neznam sto, zvezdine sto da recat koa paparazite gi sledat i u sekoj cekor so samoto toa deka e javna faca treba da si prifati mesanje u privatnosta, a baska da ne zborime so deckite so idela deka se poznati faci. I da se slozuvam neka ne ide so zidar ama eve na ista branova dolzina se i decki koi imaat pristojni primanja ama ne se tolku eksponirani znaci ona samata si znae sto bira, a da ne pravime muabet za skopskite muabeti sto i kako pravela.
Многу е лесно да направиш нешто,но мнгу е потешко истото да го одржи подолго време на исто ниво и во континуитет.А професионално почна да се бави од 1999г. пред тоа сепак беше само дете.

Ти мајтап играш или...мајтап играш? Ако сум на испит по музика, кажи. Вакво бламирање е дрско и мрско.
Уосталом колку има врска дали е џез-рок, рок, поп...пеач или бенд. Ваљда има разни стилови у една куќа (па и во Литиум), но ако се луѓето способни...се иде како што треба.
Ima vrska bidejki tie mozebi ne sakaat da imaat vrska so pop izveduvaci i muzika za masi,po nivnite muzicari gledas li deka drug stil furaat

Читајќи ги постовите од другите форумџии, посебно вака Луртз кој неверојатно е како стига со различни линкови, се прашувам дали воопшто за Каролина и излегла некоја вест што не е поврзана за нејзиниот приватен живот. Испаѓа како да нема за што друго да се пишува. :toe:

П.С. karamanot, второто беше за изјавата за спотот на "Заборави" и голите девојки. Читни поназад, не свиркај како да не знаеш. Два пати го напишав.

Немаш поим која сум и што сум организирала, затоа ти кажувам како што е и не ми е гајле дали ти ми веруваш или не. Проектот се реализира пред неколку години со други луѓе и испадна петка! Ламбе совршено си ја заврши работата, дури и ми е криво што не го викнавме прво него. Да знаеш дека ич не ми е гајле кој одлучил да побара пари! Кога треба да се соберат пари за некого, верувај ми, треба некој познат, некој на кого луѓето му веруваат, да застане на сцена и да рече, ајде дечки сега да помогнеме на некого. Кога правиш концерт мора да викнеш луѓе кои ќе ти дојдат на концерт, а за да ти дојде публика на концерт треба да донесеш луѓе кои можат да соберат народ. Штом Каролина, или ај по твое луѓето околу Каролина, не организирале ништо значи дека нивната ѕвезда ја бива само за сликање, ма и за сликање не ја бива, кога ќе ми текне на насловната од Плјебој, не знам дали да плачам или да се смеам.
Според тимот околу неа: не е важно како изгледаш, важно е да си на насловната на првиот број, тоа веќе е гнасно и невкусно :toe:
А со онаков приватен живот да не се срамиш значи дека немаш образ. Тоа значи дека немаш ниту срам, ниту почит, ниту за себе, ниту за околината. Каролина е девојка која не е многу речита, да не употребам еден погрд збор. Штом не ја бива, а сака да успее си го дала газот под кирија, ама штом еднаш го дадеш газот веќе нема назад :smir:
па ништо не направила лошо за да се срами ни во приватниот ни во јавниот живот,тоа само вие душебрижниците го измислувате, и што е лошо доколку има дечко тоа е за срамење или ако подоцна раскинала со истиот,тоа се секојдневни работи кои им се случуваат на сите и што е тука срамно сето тоа стварно не знам.Ти немаш дечко или девојка и не си раскинал со некој?
А она за сликите е вкус на тебе не ти се убави на некој може му се убави ,па и не мора да ги гледаш.

--- надополнето ---

Читајќи ги постовите од другите форумџии, посебно вака Луртз кој неверојатно е како стига со различни линкови, се прашувам дали воопшто за Каролина и излегла некоја вест што не е поврзана за нејзиниот приватен живот. Испаѓа како да нема за што друго да се пишува. :toe:

П.С. karamanot, второто беше за изјавата за спотот на "Заборави" и голите девојки. Читни поназад, не свиркај како да не знаеш. Два пати го напишав.
Па тие девојки на снимањето биле облечени но после е измонтирано останатото,и што има тука страшно во тоа.

--- надополнето ---

Јас на Ексклузив гледав и Каролина кажа дека НЕМА свој профил на ФБ. Тоа се некои фанови само.

Литиум рекордс своите групи ги праќаат на балкански и европски турнеи.
Литиум се бават со некој друг вид на музика некомерцијален,оние не се јавуваат како извршни продуценти.
Има три профила еден е приватен другиве два се официјални за фановите.А ги има и неколку лажни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom