Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Mislam ne mi go razbra komentarot,jas napisav deka moze znaela za konceptot na spotot ,ama bidejki ne bilo zemeno vo predvid nejzinoto mislenje ,resila na kraj da dade do znaenje deka taa nema vrska so krajniot izgled na spotot, a ne da tuziТогаш дали има право да се лути...и дали не и текнало да ги тужи (ако е накнадно монтирано)?
Се што е гага не е секогаш и добро.
По малку си смешен и многу си малициозен,вистински хуманитарен самостоен концерт кај нас беше последниот на Тоше,и тука пак беше и државата вклучена,се останато е само маркетинг(не мислам овде на некои големи концерти на плоштад).А што се однесува до Ламбе, тој го најави одамна својот прв концерт и баш пред концертот изгоре Бигорски и истиов концерт за кој наместо да платат данок ги дадоа за Бигорски некои 4000Е,само го назначија тоа за во јавност као и јас сум хуманист,али тука има се само не хуманост.
Kako ti si bila vo organizacija na humanitarni koncerti, a imas tolku negativno mislenje za lugeto od druga vera![]()
sto toa ne mi lici na godinite toa sto primetuvam nelogicnosti ,humanity znaci covecnost ,koja covecnost ja gledas ti vo toa sto go kaza vo komentarite tuka,na kogo ti humana i pravicna se pravis ,a da, i nauci da smetas a i da pisuvas ,mivka se pisuva ne mifkaНе сум јас против луѓето од друга вера, јас сум против мешани врски :smir: Доколку ова 77 ја означува годината на твоето раѓање, во тој случај работиве кои ги зборуваш воопшто не ти личат на годините. Не познавање на основни работи навистина не доликува на личност која имаа 35 години :smir: Организирање на хуманитарен концерт на мега ѕвезда како што ја правите Каролина навистина не треба да биде тешка работа. Имате пеач кој ќе го потполни терминот, имате јаки спонзори кои ќе ги подмират сите трошоци и имате народ кој ќе присуствува на концерт, но се разбира ако е мега ѕвезда!
Мене ова ми е поврзано со работата и затоа толку цврсто си стојам на она што го напишав до сега :smir:
Имала десетина концерти во Скопје и што треба за да не плати данок на државата да ги означи истите како хуманитарни ,па тоа е едно големо лицемерие кое одредени луѓе кај нас го промовираат,трагично е што медиумите сеуште молчат за таквите работи.ога некој прави хуманитарен концерт треба целосно да се откаже од било каков хонорар,а бидејќи пејачите живеат од тие концерти, тогаш треба да се запрашаме од каде им се париве на истите хуманисти.Па нели Каролина е мега ѕвезда со спонзори како Пежо, Скопска Пивара, Т - хоум и не знам кои други „јаки“ фирмиСепак не знаеш како се одржува хуманитарен концерт. Значи во случајот на Каролина спонзорите, Скопска Пивара, Пежо и Т - Хоум ќе ги дадат парите за изнајмување на сала и да се подмират основните трошоци, а таа само ќе треба да дојде да пее
Значи врти сучи, пак нешто не штима со Каролина, нели?!
Тогаш дали држи приказната дека и биле монтирани тие девојки?Mislam ne mi go razbra komentarot,jas napisav deka moze znaela za konceptot na spotot ,ama bidejki ne bilo zemeno vo predvid nejzinoto mislenje ,resila na kraj da dade do znaenje deka taa nema vrska so krajniot izgled na spotot, a ne da tuzi
Spot je sniman skoro 24 sata u VIP apartmanima hotela „Moskva”, a pored momaka iz OT benda i Karoline u projektu učestvuju i atraktivne statistkinje sa violinama. Ekipa se za snimanje, kako piše "Blic", spremala skoro dva sata, devojke su se šminkale, momci pripremali, a organizatori postavljali opremu. U jednoj od scena u spotu Karolina izlazi iz sobe u kojoj atraktivne devojke obučene u donji veš sviraju violine.
Според овие текстови, не.„OT bend" i Karolina Gočeva promovisali su spot za pesmu „Zaboravi", koji obiluje erotskim scenama! Momci iz „OT benda" poručuju da su u ovom spotu „odrasli" - snimili su scene sa gotovo nagim devojkama u lascivnim pozama! „Da smo snimili neki „normalan" spot, ne bi bio primećen. Sa ovim video-klipom ostavićemo jači utisak. Posebno mi se sviđa što je urađen u baroknom stilu. Osećao sam se odlično sa gomilom žena oko sebe, koje su uglavnom go-go igračice“, rekao je Đorđe Gogov, za „Press“. U spotu, koji je snimljen u VIP apartmanima beogradskog hotela „Moskva", na prefinjen način ističe se estetika ženskog tela. I makedonska pevačica Karolina pokazala je neobičan, seksi stajling u kožnim pantalonama i crnom korsetu. Momci iz „OT benda" najavljuju dve verzije ovog video-klipa: dnevnu - cenzurisanu i noćnu, koja će biti mnogo ekspicitnija.
Тогаш дали држи приказната дека и биле монтирани тие девојки?
Според овие текстови, не.
Али нема везе, чисто да се расчисти дилемата за наводно монитање и нејзиното негодување.
Лицемерно на тој начин да се организираат хуманитарни концерти и сами од себе да ги назначуваат концертите хуманитарни или за да им дојде публика као дојдете ова е за хуманитарни цели,али се виде минатата недела колку народ имаше хуманитарниот концерт.Воопшто не сум смешна! Значи Ламбе сеедно со која цел одржал хуманитарен концерт. Собрал одредена сума, како што велиш 4000 евра и ги дал на оние за кои бил одржан овој концерт, а Каролина само зела учество на концерт. Сега сфаќаш која е разликата?
Чекајте сеа...Хич ви кажуе (знам дека е кажува и мивка, али то ти е...Јаргоон) дека гледа, работи, учествува, делумно, потполно,,кога како...е сведок на сите тие активности колку што знам...а вие не и верувате?Лицемерно на тој начин да се организираат хуманитарни концерти и сами од себе да ги назначуваат концертите хуманитарни.
Па не си ме сфатила како што треба,тие концерти што ги спомена ти се организирани на повисоко ниво и се конкретни,а она со мој прв концерт у кариера и притоа хуманитарен е македонска трагедија.Чекајте сеа...Хич ви кажуе (знам дека е кажува и мивка, али то ти е...Јаргоон) дека гледа, работи, учествува, делумно, потполно,,кога како...е сведок на сите тие активности колку што знам...а вие не и верувате?
sto toa ne mi lici na godinite toa sto primetuvam nelogicnosti ,humanity znaci covecnost ,koja covecnost ja gledas ti vo toa sto go kaza vo komentarite tuka,na kogo ti humana i pravicna se pravis ,a da, i nauci da smetas a i da pisuvas ,mivka se pisuva ne mifka
Имала десетина концерти во Скопје и што треба за да не плати данок на државата да ги означи истите како хуманитарни ,па тоа е едно големо лицемерие кое одредени луѓе кај нас го промовираат,трагично е што медиумите сеуште молчат за таквите работи.ога некој прави хуманитарен концерт треба целосно да се откаже од било каков хонорар,а бидејќи пејачите живеат од тие концерти, тогаш треба да се запрашаме од каде им се париве на истите хуманисти.
Лицемерно на тој начин да се организираат хуманитарни концерти и сами од себе да ги назначуваат концертите хуманитарни или за да им дојде публика као дојдете ова е за хуманитарни цели,али се виде минатата недела колку народ имаше хуманитарниот концерт.
Една ѕвезда се гради со години,а не преку ноќ, а да некој се дрзне да организира кнцерт во хуманитарни цели мора да има кредибилитет и долг стаж позади себе,а ова со првиот концерт во кариера е повеќе од очигледно дека е се само не хумано.
Koi fakti, sto ti vsusnost kako fakt ponudi ,edno golemo nisto,jas gi branam onie sto mislam deka so nisto ne zasluzile da gi napagaat ,nit kradele, nit lazele, nit la ostetile drzavata ili nekoe drugo lice,procenuvam za niv i nivnite postapki koristejki go zdraviot razum i logika ,prikaznite za Karolina koi sakate da gi prodadete imaat edna mana nemaat logika.Ti sebe si se prestavi so komentarot Se ebe so muslimani ,drugo iskreno nemase potreba da kazuvas ,ti svojata licna karta ni ja dade so toj komentar ,a ti prodolzi da se prodavas kako pravicna i humana ,moze nekoj ke se zafrke, pa ke ti poveruvaИзвини за годините се помешав нешто, а за миФка, треба да разгледаш некои теми на форумов и ќе сфатиш. Нејсе, сеуште мислам дека треба да престанеш да ја браниш Каролина, оти навистина нема основа тоа што го зборуваш! Фактите говорат!
Јас не се правам хумана и правична. Јас сум! За работите кои јас сум ги направила, сум ги направила како волонтер без пари. Тоа ми дава право да кажам кој и што направил. Тоа ме прави мене поразлична од Каролина и луѓето како неа :smir:
treba da ima ,ama nema institucii koi ova go sledat ,odgovori zosto fondacijata koja go nosi imeto na Tose ne izgotvila nitu edna zavrsna smetka za nejzinata rabota za ovie 2-3 godini kolku sto postoiИма институции кои го следат ова до детал. Кога се дава отчет се дава отчет со фискални, со сметкопотврди, со писмени договори се` црно набело. На крајот на краиштата не можеш да викнеш некој да ти дојде, а да нема поим каде одат парите.
Она што кај нас се прави е чист криминал,фактот дека некој направил хуманитарен концерт не значи само по себе ништо,тоа е само една голема манипулација ,за жал која никој не ја казнува,бидејќи и пејачите влегуваат во политичката машинерија како и се кај нас.Со самиот факт што не плаќаат данок тие вршат криминал,а не плаќаат зашто концертот им е хуманитарен,и сите се среќни и задоволни и овците им се на број.Ова кога им го кажувам на мои пријатели во Белград и Загреб се чудат и се смеат.Треба многу фурни леб да изедеш па да се бавиш со хуманитарна работа и активност или да имаш многу слободно време и пари па да не знаеш што со себе.Не реков дека некој треба да затајува данок, туку реков дека Ламбе сакал да направи коцерт, се случил некој малер и не го направил тогаш кога сакал. Се случи немилиот настан со Св. Јован Бигорски и решил концертот да го посвети на тоа. Никој на никого не може да му каже како да го пренамени концертот. Ништо не го менува фактот дека Ламбе направил хуманитарен концерт, но останува фактот дека Каролина иако е толку време присутна во јавноста освен некои глупи скандали нема ништо друго постигнато
За да организираш концерт ти треба настанот да го пријавиш во Полиција и треба потоа да дадеш отчет колку пари се заработени, колку пари се дадени за да се подмират основни трошоци и колку пари останале за да се донираат на оние за кои е направен концертот. Јас не сум во човек НВО, туку сум во светски призната организација, каде што имаме ред на работа! Ова е јасно `ко бел ден! Има институции кои го следат ова до детал. Кога се дава отчет се дава отчет со фискални, со сметкопотврди, со писмени договори се` црно набело. На крајот на краиштата не можеш да викнеш некој да ти дојде, а да нема поим каде одат парите.
Koi fakti, sto ti vsusnost kako fakt ponudi ,edno golemo nisto,jas gi branam onie sto mislam deka so nisto ne zasluzile da gi napagaat ,nit kradele, nit lazele, nit la ostetile drzavata ili nekoe drugo lice,procenuvam za niv i nivnite postapki koristejki go zdraviot razum i logika ,prikaznite za Karolina koi sakate da gi prodadete imaat edna mana nemaat logika.Ti sebe si se prestavi so komentarot Se ebe so muslimani ,drugo iskreno nemase potreba da kazuvas ,ti svojata licna karta ni ja dade so toj komentar ,a ti prodolzi da se prodavas kako pravicna i humana ,moze nekoj ke se zafrke, pa ke ti poveruva