Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Очигледно е дека си сеуште недораснат може кога ќе пораснеш ќе сфатиш,не препејувала туку само ги пеела пред се за да покаже што може и колку може како пејач и како вокал,па и Тоше на своите големи концерти пеел песни од светски изведувачи.

Ама пеел песни кој него му биле омилени,а не ги пеел цело време како што она пеела..Јас не го оспорувам квалитетот(каков-таков) на каролина,само неможам да сфатам како можете да ја правите МЕГА-ЅВЕЗДА. Била два пати на евровизија. Па чудо големо. Башка тука еден квалитет што има абе мераци. За разлика од Каролина која ја дичите овде Дани напраила 5 пути поголем успех,а ни Кристина Арнаудова не заостанува.

Ама пеел песни кој него му биле омилени,а не ги пеел цело време како што она пеела..Јас не го оспорувам квалитетот(каков-таков) на каролина,само неможам да сфатам како можете да ја правите МЕГА-ЅВЕЗДА. Била два пати на евровизија. Па чудо големо. Башка тука еден квалитет што има абе мераци. За разлика од Каролина која ја дичите овде Дани напраила 5 пути поголем успех,а ни Кристина Арнаудова не заостанува.
Како прво никако не можеш да сфатиш некој работи најверојтно ти е потребен надзор за да ти објасни дека не ги пеела нон стоп тие песни туку само да го потврди својот квалитет,а она што го велиш за Дани и Кристина,а што тоа тие постигнале не ми е јасно,сеуше не се способни ни концерт да направат,а за продажбата на албуми и да не зборувам,тоа што биле на некоја листа на Mtvadria,не еникаков успех или богзнае што,потребно е нешто конкретно,каде се каде настапуваат или надвор некаде од Мкд,освен серабира на некоја третокласен хуманитарен концерт на кој одат пејачите за да кажат дека постојат и тие.

а за продажбата на албуми и да не зборувам,,не еникаков успех или богзнае што,потребно е нешто конкретно,каде се каде настапуваат или надвор некаде од Мкд,освен серабира на некоја третокласен хуманитарен концерт на кој одат пејачите за да кажат дека постојат и тие.

И колкав е бројот на албуми на каролина кои се продадени во МК....?
Иначе по гласовните способности, дани и кристина се блиску со дотичнава....
А истата ја буткаат и ликови кои не ги гледаме на тв....

а она што го велиш за Дани и Кристина,а што тоа тие постигнале не ми е јасно,сеуше не се способни ни концерт да направат

Концертите имаат врска со други работи....
Него каролина кога направи прв концерт.....?...1991...?

тоа што биле на некоја листа на Mtvadria

Па подобо на MTVAdria него на шунд евровизиски собиранки....

Како прво никако не можеш да сфатиш некој работи најверојтно ти е потребен надзор за да ти објасни дека не ги пеела нон стоп тие песни туку само да го потврди својот квалитет,а она што го велиш за Дани и Кристина,а што тоа тие постигнале не ми е јасно,сеуше не се способни ни концерт да направат,а за продажбата на албуми и да не зборувам,тоа што биле на некоја листа на Mtvadria,не еникаков успех или богзнае што,потребно е нешто конкретно,каде се каде настапуваат или надвор некаде од Мкд,освен серабира на некоја третокласен хуманитарен концерт на кој одат пејачите за да кажат дека постојат и тие.

ако ти го сфаќаш зборот надзор јас титл ќе стаам Ја сакам Каролина Гочева и ќе го чувам две недели. А ако Кристина и Дани не биле способни немало да бидат на МТВ Адрија,нели?? А таа некоја листа како што ја нарекуваш ти е вредна колку 3 евровизии. Каролина ни на петокласен ХУМАНИТАРЕН концерт нема настапено па затоа немаш право да збориш за тоа.

И колкав е бројот на албуми на каролина кои се продадени во МК....?
Иначе по гласовните способности, дани и кристина се блиску со дотичнава....
А истата ја буткаат и ликови кои не ги гледаме на тв....

Концертите имаат врска со други работи....
Него каролина кога направи прв концерт.....?...1991...?

Па подобо на MTVAdria него на шунд евровизиски собиранки....
Па Каролина е далеку подобар и поквалитетен вокал од Дани и Кристина и тоа и они самите две го знаат,а и Кристина и е добра другарка,која секогаш присуствувала на нејзините концерти во Скопје.а што се однесува до продажбата само последниот албум во Македонија се продаде во 20000 примероци што е рекорд а другите две ни по 5000 заедно не можат да продадат ете тука е разликата,инаку да не ме сфатите погрешно ги почитувам и двете и Дани и Кристина.
А што се однесува до MTVAdria е пропадната инвестиција оти сегде во свет листите на MTV се прават според придажба на албуми и синглови,а само на MTVAdria е онака како ќе одлучат уредниците затоа и нема никаква гледаност,а и листите со изведувачи од ехју се само за пополнување на дупки ништо повеќе немаат никакво значење.

Па Каролина е далеку подобар и поквалитетен вокал од Дани и Кристина и тоа и они самите две го знаат,а и Кристина и е добра другарка,која секогаш присуствувала на нејзините концерти во Скопје.а што се однесува до продажбата само последниот албум во Македонија се продаде во 20000 примероци што е рекорд а другите две ни по 5000 заедно не можат да продадат ете тука е разликата,инаку да не ме сфатите погрешно ги почитувам и двете и Дани и Кристина.
А што се однесува до MTVAdria е пропадната инвестиција оти сегде во свет листите на MTV се прават според придажба на албуми и синглови,а само на MTVAdria е онака како ќе одлучат уредниците затоа и нема никаква гледаност,а и листите со изведувачи од ехју се само за пополнување на дупки ништо повеќе немаат никакво значење.

другар,се гласа на листите за МТВ адрија

а другите две ни по 5000 заедно не можат да продадат ете тука е разликата,инаку да не ме сфатите погрешно ги почитувам и двете и Дани и Кристина.
,а и листите со изведувачи од ехју се само за пополнување на дупки ништо повеќе немаат никакво значење.

Па Каролина е далеку подобар и поквалитетен вокал од Дани и Кристина

Незнам од каде само ама ајде.....

а што се однесува до продажбата само последниот албум во Македонија се продаде во 20000 примероци што е рекорд

Убоо шо се продале, за каролина не ме изненадува и вака и така е комерцијала, незначи дека има квалитети на супер-мега-топ-звезда...

А што се однесува до MTVAdria е пропадната инвестиција оти сегде во свет листите на MTV се прават според придажба на албуми и синглови,а само на MTVAdria е онака како ќе одлучат уредниците затоа и нема никаква гледаност

Незнам дали е така, а и да е така, пак ќе речам ... подобро на адриа него на евровизија....

а и листите со изведувачи од ехју се само за пополнување на дупки ништо повеќе немаат никакво значење.

Зарем...?!?

ако ти го сфаќаш зборот надзор јас титл ќе стаам Ја сакам Каролина Гочева и ќе го чувам две недели. А ако Кристина и Дани не биле способни немало да бидат на МТВ Адрија,нели?? А таа некоја листа како што ја нарекуваш ти е вредна колку 3 евровизии. Каролина ни на петокласен ХУМАНИТАРЕН концерт нема настапено па затоа немаш право да збориш за тоа.
Ај кажи ми што им донесоа тие листи на МТВ и како Дани доспеа таму и со помош на кој ,а и каде е сега и зошто МТВ наградите отидоа во други раце,а за тоа колку вреди евровизија говори фактот дека секоја година сите се тепаат за да настапат таму,на сцена која вреди 36,5милиони долари па сега види.А на Каролина таа евровизија и донесе многу настапи надвор од Македонија што со помош на МТВ не можат да се пофали некој дека добил нешто.освен само да каже дека бил на некоја листа,аи откако се отвори МТВадриа,Каролина нема снимано поп албум за да ги пушта спотовите таму во тој период снимаше друг вид на музика.
А што се однесува до хуманитарните концерти Каролина била секогаш таму каде што требало вистински да се помогне,а не за да биде само видена некаде.

другар,се гласа на листите за МТВ адрија
А дали знаеш дека никаде во светот не се гласа туку се составуваат според продажба и вртеност.

Ај кажи ми што им донесоа тие листи на МТВ и како Дани доспеа таму и со помош на кој ,а и каде е сега и зошто МТВ наградите отидоа во други раце,а за тоа колку вреди евровизија говори фактот дека секоја година сите се тепаат за да настапат таму,на сцена која вреди 36,5милиони долари па сега види.А на Каролина таа евровизија и донесе многу настапи надвор од Македонија што со помош на МТВ не можат да се пофали некој дека добил нешто.освен само да каже дека бил на некоја листа,аи откако се отвори МТВадриа,Каролина нема снимано поп албум за да ги пушта спотовите таму во тој период снимаше друг вид на музика.
А што се однесува до хуманитарните концерти Каролина била секогаш таму каде што требало вистински да се помогне,а не за да биде само видена некаде.

Каков албум тогаш снимила Каролина,ако не е поп??
И каде тоа била на хуманитарни концерти??
епа видиш тука се гласа,ти тоа немоеш да го промениш

Ај кажи ми што им донесоа тие листи на МТВ и како Дани доспеа таму и со помош на кој ,а и каде е сега и зошто МТВ наградите отидоа во други раце,а,на сцена која вреди .А на Каролина таа евровизија и донесе многу настапи надвор од Македонија што со помош на МТВ не можат да се пофали некој дека добил нешто.освен само да каже дека бил на некоја листа,аи откако се отвори МТВадриа,Каролина нема снимано поп албум за да ги пушта спотовите

:vozbud::vozbud:

36,5милиони долари па сега види
Оу јее....:drk::drk::drk:

таму во тој период снимаше друг вид на музика.
А впрочем кој е музичкиот правец на Каролина....?

за тоа колку вреди евровизија говори фактот дека секоја година сите се тепаат за да настапат таму

А бе мора да има фали нешо во мозокот, да се тепаат за на евровизија....
:pos2:

Каков албум тогаш снимила Каролина,ако не е поп??
И каде тоа била на хуманитарни концерти??
епа видиш тука се гласа,ти тоа немоеш да го промениш
Била на многу концерти само што не се фали со хуманоста оној кој е вистински хуман не ја злоупотребува истата за да се саморекламира со неа.
Последниот нејзин поп албум беше пред 4години,а она што последно го снимаше беше етноалбумот Македонско девојче и нормално е дека етно музика на МТВ нема и ќе ја нема.А кога ќе сними нов поп албум тогаш ќе ја има и нормално бидејќи се гласа,таа има своја публика која ќе ја гласа,а инаку за информација на форумот на МТВАдриа ја има Каролина ,а не Дани и Кристина па сеа види ти кој е кој.
И повторно ќе кажам со оглед на фактот што се гласа се губи од вредност сето тоа.

Била на многу концерти само што не се фали со хуманоста оној кој е вистински хуман не ја злоупотребува истата за да се саморекламира со неа.

Признај си дека на не се појавила кај нас на хуманитарен зашто мисли дека сите други пејачи не се на нејзино ниво,

И за тоа продадени албуми, колку рече, 20 000? Оу јеее....

Последниот нејзин поп албум беше пред 4години,а она што последно го снимаше беше етноалбумот Македонско девојче и нормално е дека етно музика на МТВ нема и ќе ја нема.А кога ќе сними нов поп албум тогаш ќе ја има и нормално бидејќи се гласа,таа има своја публика која ќе ја гласа,а инаку за информација на форумот на МТВАдриа ја има Каролина ,а не Дани и Кристина па сеа види ти кој е кој.
И повторно ќе кажам со оглед на фактот што се гласа се губи од вредност сето тоа.

ама приметувам дека и ти "дркаш" на каролина,а??
Јас верувам дека ти мислиш дека Каролина е една од најдобрите женски вокали во светот,така??

Признај си дека на не се појавила кај нас на хуманитарен зашто мисли дека сите други пејачи не се на нејзино ниво,

И за тоа продадени албуми, колку рече, 20 000? Оу јеее....
Првин за тоа каде ќе се појави одлучуваат нејзините менаџери а не таа и секогаш била каде тие концерти биле професионално организирано а и а валон имаат организирано повеќе хуманитарни концерти на кој и Каролина била,како и за фондацијата на Т-mobile била секогаш,али проблемот кај нас е што некој луѓе секојдневно организираат некакви наводни концерти од хуманитарен карактер на кој парите им се губи секаков траг и нормално дека на такви манифестации секој кој држи до себе нема да оди,освен оние кој сакаат да бидат видени па не е битно, што е и каде е тоа.

Прво морам да кажам дека Кристина и Дани (особено Кристина) ги почитувам премногу и девојките се одлични како пејачки, но во никој случај не се ѕвезди. Дали некој знае кое место е сега некој на МТВ Адрија или кое бил, и која предност е тоа во нивната кариера? За информација, каролина со Се лажам себе и уште неколку песни беше на врвот на МТВ Адрија, па мене искрено апсолутно не ми е битен тој детаљ за неа, затоа што нема никаква корист тој детаљ. Користа и добивката доажаат за наш Балкан преку тие популарни шоуа (Операција Триумф, Пеј со мене, Ѕвезди со ѕвездите) каде пееше секоја недела различни песни и различни стилови, нешто што го прави пејачот универзален во музичките правци - дали сте гледале нејзини настапи од лани во Ѕвезди со ѕвездите или Пеј со мене каде настапуваше со денс, рок, поп, изворно македонско? Е тоа е нешто кое треба да го знае секој пејач кој сака да се нарече ПЕЈАЧ.
Зашто исклучиво она и само она е барана на ваквите шоуа од Македонија? Тоа е доказ за енормна популарност кај нас, дбоитничка на безброј Принчеви награди итн во соседниве земји? Без разлика дали е тоа кич или некич музика за некој која се пласира на тие фестивали и шоуа, сепак тие се ПОПУЛАРНИ и тоа го прави пејачот ѕвезда, а не настапи локали и гостувања по македонски емисии од типот на Маја Поцевска
каролина долги години се градеше како музичко име се до ден денес кога стабилно стои на тоа што се нарекува балканска музичка сцена (вклучувајќи ја и македонската) и не само што кај нас бира, него и во балканскиве земји бира во која емисија ќе се појавува (добро НЕ она, тоа е работа на менаљерите, свака им част за тој потег). Кај нас се појавува само кога има ПОВОД во одбрани гледани популарни емисии, хуманитарни концерти? ХАХХАХА - колку има настапувано, али никаде се нема пофалено на ТВ, остануваат смао натписи по весници и толку - доказ за нејзината одмереност и неверојатна скромност врз која ја изгради кариерата
Скромноста не е во физичкиот изглед, она физички е префинета и совршено средена, не е поентата во скромноста во тоа, туку во тоа што го покажува, однесувањето, а она апсолутно секогаш ДИПЛОМАТСКИ, ПРЕФИНЕТО и УМЕРЕНО одговара на секое можно прашање кое и е поставено, па затоа мора сами новинарите да си вадат интерссни приказни од нејзините зборови и дела, затоа што сама не кажува ништо контраверзно и дискутабилно.
Плус, единствена македонска пејачка која има совршен однос со сите новинари, дури и оние најкржлавите и најнезгодните кои со еден збор ја ОБОЖУВААТ поради нејзината професионалност, а на што се должи тоа?
На тоа што и она знаела како да им врати на тие луѓе за почитта со уште поголема почит - карактеристика која им недостасува на многу т.н музички имиња кај нас - суетноста.
Во однос на нејзината музика, најпродавани албуми од женските изведувачи кај нас има она, бројките се јасни и доволмно се говорело за тоа, кој не верува, нека почне сопствена истрага:baeh: И што е најважно знае за се да си направи калкулација, од етно песни кои релаксираат и слично со некои настапи по тие шоуа што ги споменав па се до диско хит како ЈА И ТИ кој е обавезен во скеоја дискотека

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom