Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Леле луѓеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее, ама постови сте напумпале на темава.:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Од македонската музика го почитувам секого кој се труди да направи квалитетна музика, без разлика на жанрот, комерцијалноста и нивната појава пред јавноста:
Симон Трпчески, Борис Трајанов, Игор Дурловски, Весна Гиновска (класична музика), Леб и Сол, Влатко Стефановски (рок музика), Ареа, Александра Пилева, Кристина Арнаудова, Дани (поп-рок музика), Фолтин, Стринг Форсис, ПМГ Колектиф (некомерцијална), САФ (хип-хоп), Суперхикс (ска музика), Горан Алачки, Гоце Арнаудов, Наум Петрески, Сузана Спасовска (народна музика), Синтезис, Драган Даутовски (етно), Тоше Проески, Влатко Лозановски, Ламбе Алабаковски, Весна Малинова, Александар Масевски, Елена Ристеска, Каролина Гочева (поп музика).

Секој музички жанр си има свое мерило на квалитет. За народната музика тоа е свиреноста на свадби и кафани, за андерграунд музика се шутките, а за поп музиката, заедно со придружните жанрови како поп-рок и аренби се топ листите.

Топ листите се составуваат според продаваноста на албумите и сингловите, а такви топ листи кај нас нема. Е кога ќе собере некој храброст да издаде албум или сингл на носач на звук, надвор од Балканов, некаде каде луѓето знаат како се цени музиката, и кога ќе ги видам на топ листи како британската UK Top 40, американската Bilboard Hot 100 дури тогаш ќе зборуваме кој е подобар. Ниту Евровизијата, ниту едиторската топ листа на МТV Адриа не се мерило за квалитетна музика, со нив може само да се тешиме како единствени средства за меѓународно претставување на нашите музичари.:helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:

Сабота, вечерна евровизиска емисија на Македонската телевизија
Гости: Каролина Гочева и извонредните Некст Тајм
Така да, ќе ги гледаме:smir:

Браво бе девојче ова колку толку е вест....далеку подобро од автомеханичките способности на Каролина...или сеа да не и се зезнала свеќица на пола пат до студио, па сама да ја чистела?

Иначе еве он топик...не ми се допаѓа, убаво пее ама на и убаво за да ми прави мерак да ја слушам, дури на нерви ми иде тој гласот нејзин...и многу се пренемага со пи*лесто однесување и такви мити работи што исто ептен ми идат на нерви.

Од денес на сите продажни места на Нова Македонија, пуштен е уште еден тираж на најпродаваниот македонски албум за минатата година - етно албумот Македонско девојче. Цената е само 150 денари, кој го нема се уште купено, АВАЛОН, Сител и Нова Македонија нудат повторна шанса за сите љубители на новокомпонираната македонска песна.
Албумот да повторам содржи 10 преубави песни, преубави балади, интересни брзи песни кои никого оваа сезона не оставија рамнодушен.
Како што кажа и самата Каролина, ова е албум за жените околу триесетата година од животто, сите нивни стравови, немири, љубови и искушенија се опеани низ овие песни.

Вечер нашите овогодинешни евровизиски претставници, извонредните рокери од дуото НЕКСТ ТАЈМ ќе бидат гости во специјална предевровизиска емисија на МТВ 1 во 21 и 55.
Момците ќе покажат како се пее и народна македонска песна, а друштво ќе им прави единствената Каролина Гочева, двократна евровизиска претставничка на Македонија, која ќе ги сподели со момците своите еворвизиски искуства
Не пропуштајте!

Оууу за жал вечер нема да можам да го гледам тоа, ама ќе го снимам.
Мора да ја слушнам Каролинчето како прекрасно ги изведува тие песни, па да слушнам и дали Некст Тајм ќе и бидат добра конкуренција. :)

Информацијата дека и се дупнла гумата од новиот џип на Каролина и дека сама ја менувала на сред пат не е моја измислена работа, туку нешто кое го пишуваше во печатените медиуми, сигурно јас не сум го измислила. Она што го прочитав го напишав. Ако ви е тоа бесмислено, што не одите да се карате со медиумот кој го напиша тоа?
Јас како фан ги презентирам сите информации поврзано со неа и нејзината кариера.
Евровизија е кич и шунд за поединци, генерално важи за најголема музичка манифестација во Европа и зашто тогаш толку пејачи ја упропастуваат кариерата заради тоа што не отишле на Евровизија или зашто толкави скандали се креваат кај нас за таа манифестација? Чим е така, значи кај нас и се дава големо внимание на манифестацијава и едно е најважно, нашите ѕвезди кои одат на Евровизија ја зголемуваат својата популарност на Балканот, затоа што по Евровизија (вторава) каролина беше поканета и учествуваше во босанското Тв шоу Ѕвезди со ѕвездите, бугарското Пеј со мене и како гостинка на Операција Триумф - ете колку вреди Евровизија за нашите пејачи

ТРака д атемава е Каролина и јас пишувам за каролина, ниту за Петко, ниту за Станко, а тоа за гумата како што реков беше напишано во весник и доловено со слики, па затоа и го пренесов
Breakin' News!!!! Каролина имала менструален циклус!!! Причините за сега не се познати...ок шала настрана. ДИЈАМАНТЕ најискрено те прашувам. Кој/а повеќе го/ја сакаш? Тоше Проески или Каролина?

Breakin' News!!!! Каролина имала менструален циклус!!! Причините за сега не се познати...ок шала настрана. ДИЈАМАНТЕ најискрено те прашувам. Кој/а повеќе го/ја сакаш? Тоше Проески или Каролина?
Поглупо прашање, амин.
Што има тоа врска?
Како Тоше да е над неа?
Секој има избор.
Да го сакаше Тоше повеќе ќе пишуваше во Тоше тема повеќе, а не во Каролина :tapp:

Ќе бидам коректна и ќе одговорам на некои од прашањата и коментарите. Како прво до Девил, шегава за менструалниот циклус мене бар не ме насмеа, логички дека си има редовен ментруален циклус, бар досега имала:pipi:
Во однос на твоето прашање за некаква си споредба, која и порано на профил си ме прашувал и воедно таквото прашање мене ми изгледа одвратно и морбидно, али сепак ќе одговорам. Тоше е машки вокал, Каролина е женски вокал, споредба меѓу машко и женско нема. Каролина е женско, многу јасно дека нејзиниот стил на облекување, однесување ќе ми биде покоментиран и дискутиран затоа што на некој начин се угледуваме од јавните фаци, а јас сум женско, така да и кога бирам облека, сакам да се угледам на некоја како што е Каролина - икона на македонската сцена за стајлинг.Се угледувам од однесување и облекување на женско, а не на машко.
Единствено што ќе кажам е дека од нашите пејачки имиња Тоше ми е најдобар машки вокал и најдобра машка ѕвезда, а Каролина најдобра женска изведувачка и најдобра женска музичка ѕвезда. Друг одговор и немам каков да дадам, не знам зашто воопшто е споредбава:tapp::tapp::tapp:

Ќе бидам коректна и ќе одговорам на некои од прашањата и коментарите. Како прво до Девил, шегава за менструалниот циклус мене бар не ме насмеа, логички дека си има редовен ментруален циклус, бар досега имала:pipi:
Во однос на твоето прашање за некаква си споредба, која и порано на профил си ме прашувал и воедно таквото прашање мене ми изгледа одвратно и морбидно, али сепак ќе одговорам. Тоше е машки вокал, Каролина е женски вокал, споредба меѓу машко и женско нема. Каролина е женско, многу јасно дека нејзиниот стил на облекување, однесување ќе ми биде покоментиран и дискутиран затоа што на некој начин се угледуваме од јавните фаци, а јас сум женско, така да и кога бирам облека, сакам да се угледам на некоја како што е Каролина - икона на македонската сцена за стајлинг.Се угледувам од однесување и облекување на женско, а не на машко.
Единствено што ќе кажам е дека од нашите пејачки имиња Тоше ми е најдобар машки вокал и најдобра машка ѕвезда, а Каролина најдобра женска изведувачка и најдобра женска музичка ѕвезда. Друг одговор и немам каков да дадам, не знам зашто воопшто е споредбава:tapp::tapp::tapp:
Според горното, видно е дека почитуваната Дијаманте е или блиска пријателка на Каролина, или блиска родинина, а можеби и самата таа.Може и е мајка, оти толку интимни работи, неможе да знае друг.На пример, дали јас имам или немам редовен менструален циклус знае само мајка ми и јас.Можеби и една или две најблиски другарки.Не верувам дека некој, па кој ида е ке оди и на било кој ке кажува- мене редовно ми иде...Значи не се работи за обичен фан, туку друго.
Факт е дека популарноста на Каролина и паѓа.Порано беше помила и попристапна, покомуникативна, ама сега некако е дигната, песните не и се така популарни како некогаш, немаат некој шмек...Сепак мислм дека со повеке труд може да се врати на старото ниво на слава, кога имаше побројна публика.
И уште нешто за горново. Не се делат пејачите на машко и женско, туку на добри и лоши пејачи.

Според горното, видно е дека почитуваната Дијаманте е или блиска пријателка на Каролина, или блиска родинина, а можеби и самата таа.Може и е мајка, оти толку интимни работи, неможе да знае друг.На пример, дали јас имам или немам редовен менструален циклус знае само мајка ми и јас.Можеби и една или две најблиски другарки.Не верувам дека некој, па кој ида е ке оди и на било кој ке кажува- мене редовно ми иде...Значи не се работи за обичен фан, туку друго.
Факт е дека популарноста на Каролина и паѓа.Порано беше помила и попристапна, покомуникативна, ама сега некако е дигната, песните не и се така популарни како некогаш, немаат некој шмек...Сепак мислм дека со повеке труд може да се врати на старото ниво на слава, кога имаше побројна публика.
И уште нешто за горново. Не се делат пејачите на машко и женско, туку на добри и лоши пејачи.
Се делат и тоа како,па на секоја музичка манифестација се делат наградите за машки и женски изведувач поодделно,а не заедно.
А за тоа дали е дигната или не ,првин запознај ја па после зборувај од тв не можеш да заклучиш за никој каков е.

I jas mislam deka e DIJAMANTE e Karolina kako i da e i prativ pokana za prijatelstvo.
Edinstveno nesto sto me privlekuva kaj Karolina e toa sto sakam da ja kovam uste koga peese na Zlatno Slavejce circa 15 g.Ne znam kako i da e se nadevam deka DIJAMANTE e Karolina i ke ja prifati mojata pokana za prijatelstvo ako ne e pak Karolina ,a izgleda slicno kako Karolina so zadovolstvo bi ja koval i nea zosto ne sum sovinisticka maska svinja koja samo trca po slava i so toa da dokazam deka stvarno ja sakam Karolina .

Karolina sakam da te kovam - Johnny :back:

Нема шанси да е Дијаманте Каролина. Според моја проценка е некоја тинејџерка, макс. 18 години што уште се пали на идоли , и по начин на пишување и елоквенцијата. Моја лична претпоставка

:pos2::pos2::pos2::pos2: Браво бе Џони, кои перверзни мисли :pos2:Значи посмешен пост досега немам прочитано, сепак секоја чест за искреноста. Меѓутоа каролина нема пеено на Златно славејче и тоа на 15 години, туку на свои 11 години настапи како најмлад изведувач на Макфест во ранг со тогашните македонски најпознати пејачки имиња.
Некој рече песните не и се така популарни како порано, епа не знам дали си запознаен/а но Каролина 4 години нема извадено поп албум, така да нормлано дека нема популарна песна, затоа што нема ни поп песна воопшто. Има извадено етно албум со новокомпонирани песни, кои одреден процент љубители на поп музика не ги прифатиле, ама затоа придоби друг вид на публика, посериозна и постара.

Што се однесува до тоа дали сум или не сум Каролина, во стил на Каролина, дипломатски и префинето ќе одговарам: кого го интересира, нека си дознае сам и повторувам Дијаманте е исто како и секој од вас на темава, обичен постер и нема никаква потреба со мене да се замарате, предмет на темава е Каролина.

Каролина утре полни 29 години..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom